Σημαντική μείωση του αριθμού των αιτήσεων ασύλου στην Ε.Ε. τo 2017

Σημαντική μείωση του αριθμού των αιτήσεων ασύλου στην Ε.Ε. τo 2017 Facebook Twitter
EPA/OLIVIER HOSLET
0

Μείωση κατά 43% κατέγραψε ο αριθμός αιτήσεων ασύλου που υποβλήθηκαν στην Ε.Ε. τo 2017, σε σχέση με το 2016, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO), που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Συνολικά, ο αριθμός των αιτήσεων ασύλου στα κράτη-μέλη της Ε.Ε., τη Νορβηγία και την Ελβετία, το 2017, ανήλθε σε 706.913, δηλαδή κατά 43% μειωμένος σε σχέση με το 2016.

«Οι αιτήσεις ασύλου παρουσιάζουν μείωση για δεύτερη συνεχή χρονιά, μετά τον πρωτοφανή αριθμό αφίξεων που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης», σημειώνει η ΕΑSO.

Αβραμόπουλος: Η σημαντική αυτή μείωση δείχνει ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο

Σχετικά με τη σημαντική μείωση των αιτήσεων ασύλου το 2017, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε ότι «αντικατοπτρίζει τη συνολική μείωση του αριθμού των αφίξεων στην Ε.Ε.».

Ο Δ. Αβραμόπουλος πρόσθεσε ότι οι συλλογικές προσπάθειες της Ε.Ε. για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της μετανάστευσης και την προστασία των συνόρων μας, τα τελευταία έτη, αποφέρουν αποτελέσματα.

«Η Ε.Ε. θα συνεχίσει να αποτελεί την ήπειρο της αλληλεγγύης, της ανεκτικότητας και του ανοικτού πνεύματος - για να το πετύχουμε όμως χρειάζεται καλύτερη, από κοινού, διαχείριση. Τα σημερινά στοιχεία δείχνουν ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο», ανέφερε ο Έλληνας Επίτροπος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social media

Διεθνή / Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επιβλήθηκε και απαγόρευση επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται υπό έρευνα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM