Τουλάχιστον 101 άνθρωποι πυροβολήθηκαν στο Σικάγο μέσα στο τετραήμερο της 4ης Ιουλίου (σ.σ. από πρώτη έως τέσσερις Ιουλίου) όπως ισχυρίζεται τοπική εφημερίδα.

 

Σύμφωνα, λοιπόν, με την «Chicago Tribune», σχεδόν το 50% των πυροβολισμών έγινε μέσα σε ένα χρονικό διάστημα 12 ωρών και συγκεκριμένα, από τις 15:30 της Τρίτης ως τις 3:30 το πρωί της Τετάρτης.

 

Το νεαρότερο από τα θύματα των επιθέσεων ήταν ένα 13χρονο αγόρι και το γηραιότερο ένας άνδρας 60 χρονών. Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο ήταν η νότια και η δυτική πλευρά του Σικάγο. 

 

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει πρόσφατα πως πρόκειται να στείλει ομοσπονδιακούς πράκτορες με σκοπό να βοηθήσουν την τοπική αστυνομία να περιορίσει τις μάχες μεταξύ των συμμοριών της πόλης του Ιλινόις.

 

Ούτε όμως οι παραπάνω από 1000 αστυνομικοί που ενίσχυσαν τα τοπικά αστυνομικά τμήματα κατάφεραν να δώσουν ένα τέλος στη βία που μαστίζει τις γειτονιές.

 

Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να είναι αισθητά υψηλότερος σε σύγκριση με το 2016, όταν το αντίστοιχο εορταστικό τριήμερο είχαν πυροβοληθεί 66 άνθρωποι.

 

Παρά τα προαναφερθέντα μέσα στο περασμένο σαββατοκύριακο η αστυνομία του Σικάγο ανακοίνωσε πως συγκρίνοντας τους φετινούς έως τώρα πυροβολισμούς σε σύγκριση με το αντίστοιχο 6μηνο του 2016, παρατηρεί μείωση στα ποσοστά κατά 14%.

 Με πληροφορίες από BBC

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr