Σικάγο: Πάνω από 100 άνθρωποι πυροβολήθηκαν μέσα στο τετραήμερο της 4ης Ιουλίου

Σικάγο: Πάνω από 100 άνθρωποι πυροβολήθηκαν μέσα στο τετραήμερο της 4ης Ιουλίου Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 101 άνθρωποι πυροβολήθηκαν στο Σικάγο μέσα στο τετραήμερο της 4ης Ιουλίου (σ.σ. από πρώτη έως τέσσερις Ιουλίου) όπως ισχυρίζεται τοπική εφημερίδα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την «Chicago Tribune», σχεδόν το 50% των πυροβολισμών έγινε μέσα σε ένα χρονικό διάστημα 12 ωρών και συγκεκριμένα, από τις 15:30 της Τρίτης ως τις 3:30 το πρωί της Τετάρτης.

Το νεαρότερο από τα θύματα των επιθέσεων ήταν ένα 13χρονο αγόρι και το γηραιότερο ένας άνδρας 60 χρονών. Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο ήταν η νότια και η δυτική πλευρά του Σικάγο. 

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει πρόσφατα πως πρόκειται να στείλει ομοσπονδιακούς πράκτορες με σκοπό να βοηθήσουν την τοπική αστυνομία να περιορίσει τις μάχες μεταξύ των συμμοριών της πόλης του Ιλινόις.

Ούτε όμως οι παραπάνω από 1000 αστυνομικοί που ενίσχυσαν τα τοπικά αστυνομικά τμήματα κατάφεραν να δώσουν ένα τέλος στη βία που μαστίζει τις γειτονιές.

Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να είναι αισθητά υψηλότερος σε σύγκριση με το 2016, όταν το αντίστοιχο εορταστικό τριήμερο είχαν πυροβοληθεί 66 άνθρωποι.

 

Παρά τα προαναφερθέντα μέσα στο περασμένο σαββατοκύριακο η αστυνομία του Σικάγο ανακοίνωσε πως συγκρίνοντας τους φετινούς έως τώρα πυροβολισμούς σε σύγκριση με το αντίστοιχο 6μηνο του 2016, παρατηρεί μείωση στα ποσοστά κατά 14%.

 Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM
Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζόχραν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζοχράν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Γνώρισε μέσω dating app τον Μαμντάνι και παντρεύτηκαν το 2024 - Σε αναρτήσεις της έχει εκφράσει αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους και έχει επικρίνει την αμερικανική εξωτερική πολιτική
LIFO NEWSROOM