Σιγκαπούρη: Κατασχέθηκαν τεράστια παράνομα φορτία από ελεφαντόδοντο και φολίδες παγκολίνων

Σιγκαπούρη: Κατασχέθηκαν τεράστια παράνομα φορτία από ελεφαντόδοντο και φολίδες παγκολίνων Facebook Twitter
1

Οι αρχές της Σιγκαπούρης κατέσχεσαν 8,8 τόνους ελεφαντόδοντου που προερχόταν από σχεδόν 300 αφρικανικούς ελέφαντες. Πρόκειται για ποσότητα ρεκόρ που κατάσχεται στη χώρα, ενώ μαζί  τους κατασχέθηκε και ένα πολύ μεγάλο φορτίο από φολίδες παγκολίνων.  

Το ελεφαντόδοντο που κατασχέθηκε στην Σιγκαπούρη, για την οποία οι οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος τονίζουν ότι αποτελεί σημείο διέλευσης του παράνομου εμπορίου ειδών άγριας φύσης, υπολογίζεται ότι είναι αξίας 11,5 εκατομμυρίων ευρώ και μεταφερόταν μέσω Σιγκαπούρης στο Βιετνάμ από την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Οι αρχές της Σιγκαπούρης διευκρίνισαν ότι στην κατάσχεση αυτή περιλαμβάνεται επίσης η τρίτη μεγαλύτερη ποσότητα φολίδων παγκολίνου που έχουν κατασχέσει φέτος.

Οι παγκολίνοι είναι ένα από τα μεγαλύτερα θύματα του λαθρεμπορίου άγριων ζώων στον κόσμο. Το κρέας τους έχει μεγάλη ζήτηση στο Βιετνάμ και στην Κίνα, ενώ οι φολίδες του χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, μολονότι οι θεραπευτικές τους ιδιότητες αμφισβητούνται από τους επιστήμονες της ιατρικής.

Οι αρχές της Σιγκαπούρης διευκρίνισαν ότι κατασχέθηκαν 11,9 τόνοι φολίδων παγκολίνου, αξίας περίπου 31,9 εκατομμύρια ευρώ, οι οποίες προέρχονται από περίπου 2.000 παγκολίνους.

Σιγκαπούρη: Κατασχέθηκαν τεράστια παράνομα φορτία από ελεφαντόδοντο και φολίδες παγκολίνων Facebook Twitter

«Οι φολίδες παγκολίνου που κατασχέθηκαν και το ελεφαντόδοντο θα καταστραφούν για να εμποδιστεί μια επανεισαγωγή τους στην αγορά», ανακοίνωσε η Τελωνειακή και Μεταναστευτική Αρχή Σημείων Ελέγχου και το Συμβούλιο Εθνικών Δρυμών, προσθέτοντας ότι η κατάσχεση αυτή στις 21 Ιουλίου έγινε έπειτα από πληροφορία που έδωσαν οι τελωνειακές αρχές της Κίνας.

Τον Μάρτιο 9,1 τόνοι ελεφαντόδοντου κατασχέθηκαν στο Βιετνάμ και σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση Environmental Investigation Agency πρόκειται για την μεγαλύτερη ποσότητα που έχει κατασχεθεί ποτέ παγκοσμίως.

Τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει αρκετές κατασχέσεις, συμπεριλαμβανομένων κεράτων ρινόκερου, στην Σιγκαπούρη, στο Χονγκ Κονγκ και στο Βιετνάμ.

«Η Σιγκαπούρη εμπλεκόταν πάντα ακούσια στο παγκόσμιο εμπόριο ελεφαντόδοντου για δύο λόγους: την παγκόσμια συνδεσιμότητά της όπως και την παρουσία μιας μικρής εγχώριας αγοράς στην οποία μπορεί να πωληθεί νόμιμα το προ της δεκαετίας του 1990 ελεφαντόδοντο», δήλωσε ο Κιμ Στένγκερτ, επικεφαλής του γραφείου επικοινωνιών του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF) στη Σιγκαπούρη.

«Η πυκνότητα αυτών των ευρείας κλίμακας κατασχέσεων αποτελεί ισχυρή απόδειξη του οργανωμένου εγκλήματος που κρύβεται πίσω από το παράνομο εμπόριο ειδών της άγριας φύσης μέσω ή στην Σιγκαπούρη», σημείωσε.

Η Σιγκαπούρη έχει κατασχέσει συνολικά 37,5 τόνους φολίδων παγκολίνου από τον Απρίλιο σε επιδρομές, η μια εκ των οποίων ήταν η μεγαλύτερη αυτού του είδους που έγινε παγκοσμίως σε περίοδο πέντε ετών. Η Σιγκαπούρη έχει υπογράψει την Σύμβαση για το διεθνές εμπόριο ειδών άγριας πανίδας και χλωρίδας που απειλούνται με εξαφάνιση (CITES) και εκφράζει τη δέσμευσή της για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου αυτού.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια