Σιγκαπούρη: Κατασχέθηκαν τεράστια παράνομα φορτία από ελεφαντόδοντο και φολίδες παγκολίνων

Σιγκαπούρη: Κατασχέθηκαν τεράστια παράνομα φορτία από ελεφαντόδοντο και φολίδες παγκολίνων Facebook Twitter
1

Οι αρχές της Σιγκαπούρης κατέσχεσαν 8,8 τόνους ελεφαντόδοντου που προερχόταν από σχεδόν 300 αφρικανικούς ελέφαντες. Πρόκειται για ποσότητα ρεκόρ που κατάσχεται στη χώρα, ενώ μαζί  τους κατασχέθηκε και ένα πολύ μεγάλο φορτίο από φολίδες παγκολίνων.  

Το ελεφαντόδοντο που κατασχέθηκε στην Σιγκαπούρη, για την οποία οι οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος τονίζουν ότι αποτελεί σημείο διέλευσης του παράνομου εμπορίου ειδών άγριας φύσης, υπολογίζεται ότι είναι αξίας 11,5 εκατομμυρίων ευρώ και μεταφερόταν μέσω Σιγκαπούρης στο Βιετνάμ από την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Οι αρχές της Σιγκαπούρης διευκρίνισαν ότι στην κατάσχεση αυτή περιλαμβάνεται επίσης η τρίτη μεγαλύτερη ποσότητα φολίδων παγκολίνου που έχουν κατασχέσει φέτος.

Οι παγκολίνοι είναι ένα από τα μεγαλύτερα θύματα του λαθρεμπορίου άγριων ζώων στον κόσμο. Το κρέας τους έχει μεγάλη ζήτηση στο Βιετνάμ και στην Κίνα, ενώ οι φολίδες του χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, μολονότι οι θεραπευτικές τους ιδιότητες αμφισβητούνται από τους επιστήμονες της ιατρικής.

Οι αρχές της Σιγκαπούρης διευκρίνισαν ότι κατασχέθηκαν 11,9 τόνοι φολίδων παγκολίνου, αξίας περίπου 31,9 εκατομμύρια ευρώ, οι οποίες προέρχονται από περίπου 2.000 παγκολίνους.

Σιγκαπούρη: Κατασχέθηκαν τεράστια παράνομα φορτία από ελεφαντόδοντο και φολίδες παγκολίνων Facebook Twitter

«Οι φολίδες παγκολίνου που κατασχέθηκαν και το ελεφαντόδοντο θα καταστραφούν για να εμποδιστεί μια επανεισαγωγή τους στην αγορά», ανακοίνωσε η Τελωνειακή και Μεταναστευτική Αρχή Σημείων Ελέγχου και το Συμβούλιο Εθνικών Δρυμών, προσθέτοντας ότι η κατάσχεση αυτή στις 21 Ιουλίου έγινε έπειτα από πληροφορία που έδωσαν οι τελωνειακές αρχές της Κίνας.

Τον Μάρτιο 9,1 τόνοι ελεφαντόδοντου κατασχέθηκαν στο Βιετνάμ και σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση Environmental Investigation Agency πρόκειται για την μεγαλύτερη ποσότητα που έχει κατασχεθεί ποτέ παγκοσμίως.

Τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει αρκετές κατασχέσεις, συμπεριλαμβανομένων κεράτων ρινόκερου, στην Σιγκαπούρη, στο Χονγκ Κονγκ και στο Βιετνάμ.

«Η Σιγκαπούρη εμπλεκόταν πάντα ακούσια στο παγκόσμιο εμπόριο ελεφαντόδοντου για δύο λόγους: την παγκόσμια συνδεσιμότητά της όπως και την παρουσία μιας μικρής εγχώριας αγοράς στην οποία μπορεί να πωληθεί νόμιμα το προ της δεκαετίας του 1990 ελεφαντόδοντο», δήλωσε ο Κιμ Στένγκερτ, επικεφαλής του γραφείου επικοινωνιών του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF) στη Σιγκαπούρη.

«Η πυκνότητα αυτών των ευρείας κλίμακας κατασχέσεων αποτελεί ισχυρή απόδειξη του οργανωμένου εγκλήματος που κρύβεται πίσω από το παράνομο εμπόριο ειδών της άγριας φύσης μέσω ή στην Σιγκαπούρη», σημείωσε.

Η Σιγκαπούρη έχει κατασχέσει συνολικά 37,5 τόνους φολίδων παγκολίνου από τον Απρίλιο σε επιδρομές, η μια εκ των οποίων ήταν η μεγαλύτερη αυτού του είδους που έγινε παγκοσμίως σε περίοδο πέντε ετών. Η Σιγκαπούρη έχει υπογράψει την Σύμβαση για το διεθνές εμπόριο ειδών άγριας πανίδας και χλωρίδας που απειλούνται με εξαφάνιση (CITES) και εκφράζει τη δέσμευσή της για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου αυτού.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρωσία και Μέση Ανατολή: Η αντίδραση στην επιχείρηση «Rising Lion» του Ισραήλ και οι στρατηγικές επιπτώσεις

Ανάλυση / Ρωσία και Μέση Ανατολή: Η αντίδραση στην επιχείρηση «Rising Lion» του Ισραήλ και οι στρατηγικές επιπτώσεις

Η Ρωσία χαρακτηρίζει την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή «επικίνδυνη» αλλά βλέπει και οφέλη, ενώ η στρατηγική της θέση δοκιμάζεται εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία και της σύγκρουσης Ισραήλ-Ιράν
LIFO NEWSROOM
Κλιμακώνεται ο πόλεμος Ισραήλ - Ιράν: Ο Τραμπ απαιτεί «άνευ όρων παράδοση» της Τεχεράνης

Διεθνή / Κλιμακώνεται ο πόλεμος Ισραήλ - Ιράν: Ο Τραμπ απαιτεί «άνευ όρων παράδοση» της Τεχεράνης

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να στοχοποιεί κρίσιμες ιρανικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων εγκαταστάσεων που σχετίζονται με το πυρηνικό πρόγραμμα και συστημάτων εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή ενώ κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Εξετάζεται και η ανάπτυξη πολεμικών πλοίων ικανών να αναχαιτίζουν βαλλιστικούς πυραύλους στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως ανέφερε αξιωματούχος του Πενταγώνου
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία ανακοίνωσε τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Τουρκία ανακοίνωσε τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Η Τουρκία με την κόκκινη γραμμή στον χάρτη τέμνει το Αιγαίο στη μέση διεκδικώντας αντίστοιχη υφαλοκρηπίδα, ενώ αγνοεί το Δίκαιο της Θάλασσας και τα κυριαρχικά δικαιώματα των ελληνικών νησιών.
LIFO NEWSROOM
Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Διεθνή / Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Η συμφωνία AUKUS για μεταφορά πυρηνοκίνητων υποβρυχίων από ΗΠΑ προς Αυστραλία επανεξετάζεται από το Πεντάγωνο, με πολιτικές και στρατιωτικές εντάσεις να φουντώνουν
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια