Ένα αγόρι από το Κουίνς επιβίωσε από καρκίνο στον εγκέφαλο και πολλαπλές ανάδοχες οικογένειες καταλήγοντας τελικά να ζήσει ένα «ζωντανό εφιάλτη» όταν συμμαθητές του τον βασάνιζαν επειδή είναι γκέι- και η διεύθυνση του σχολείο τον κατηγόρησε για το bullying

 

Τα παιδιά στο IS 126Q του Λονγκ Άιλαντ πέρασαν δυο χρόνια χλευάζοντάς τον με χαρακτηρισμούς όπως «σκύλα», και τον χτυπούσαν επειδή «συμπεριφερόταν σαν κορίτσι» και του έλεγαν πως «θα καταδικαστεί στην Κόλαση από τον Θεό λόγω του lifestyle του», σύμφωνα με αγωγή που κατατέθηκε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Μανχάταν από τον πατέρα του αγοριού. 

 

Η διεύθυνση του σχολείο κατηγόρησε το αγόρι πως είτε επινόησε την παρενόχληση είτε την προκάλεσε μόνος του επειδή ήταν «υπερβολικά ανοιχτός» για την σεξουαλικότητά του, λέγοντας μεταξύ άλλων στο παιδί πως «πρέπει να μάθει να σέβεται» μερικά από τα κακεντρεχή σχόλια των άλλων παιδιών ως «διαφορά απόψεων», αναμεσά τους χαρακτηρισμούς ότι ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα «πρέπει να καούν στην Κόλαση», υποστηρίζει η οικογένεια. 

 

«Ήταν καταστροφικό να ακούω το παιδί μου να λέει ότι θέλει να αυτοκτονήσει επειδή δεν σταματούσε το bullying. Είναι φρικτή κατάσταση να την ζεις», είπε ο πατέρας του, Jason Cianciotto, στη New York Post. 

 

Ο Jason Cianciotto με τον σύζυγό του υιοθέτησαν το αγόρι το 2018, ελπίζοντας πως επιτέλους θα του πρόσφεραν μια καλύτερη ζωή μετά την κόλαση που ήδη είχε ζήσει. 

 

Το αγόρι, που στα έγγραφα αναφέρεται μόνο ως D.S., απομακρύνθηκε από τους ναρκομανείς γονείς του και δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια όταν ήταν μόλις 7 ετών, αλλάζοντας επτά διαφορετικά σπίτια μέχρι την ηλικία των 10. Τότε ήταν που διαγνώστηκε με κακοήθη όγκο στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να τον εγκαταλείψουν οι τότε ανάδοχοι γονείς του σε ένα νοσοκομείο, αναφέρει η αγωγή. 

 

Υποβλήθηκε σε επέμβαση για αφαίρεση του όγκου και στις τελευταίες εξετάσεις δεν φάνηκε κανένα σημάδι καρκίνου, είπε ο Cianciotto, που ζει στην Αστόρια. Όπως εξήγησε, με τον σύζυγό του, ήθελαν να ξεκινήσουν οικογένεια και να υιοθετήσουν ένα παιδί, όταν είδαν το προφίλ του αγοριού σε μια ιστοσελίδα περί αναδοχής. «Έστειλα αμέσως μήνυμα στον σύζυγό μου και είπα, "Νομίζω πως βρήκαμε τον γιο μας"», λέει ο ίδιος. 

 

Μέχρι τότε, ο D.S. είχε γίνει 11 ετών και έκανε come out ως γκέι λίγο αφότου ο Cianciotto με τον σύζυγό του, τον έφεραν στο σπίτι τους, το 2017. Την επόμενη χρονιά τον υιοθέτησαν. 

 

Το 2017, ξεκίνησε να πηγαίνει στην έκτη τάξη του σχολείου IS 126Q, όπου πολύ γρήγορα μοιράστηκε τον σεξουαλικό προσανατολισμό του με τους συμμαθητές του, οι οποίοι τον χλεύαζαν ανελέητα για δυο χρόνια, σύμφωνα με την αγωγή εναντίον του τμήματος Εκπαίδευσης της πόλης, της διεύθυνσης του σχολείου και του λοιπού προσωπικού. 

 

Το σχολείο πραγματοποίησε «απρόθυμα έρευνες», βρίσκοντας πολλές από τις καταγγελίες «αβάσιμες», λέει ο Cianciotto. 

 

Η οικογένεια αποφάσισε να απομακρύνει το παιδί από το σχολείο, το 2019, ενώ επειδή είχε μαθησιακές δυσκολίες, ζήτησαν ακρόαση μέσω του Ιndividuals with Disabilities Education Act, νόμος για την εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία. 

 

Αρμόδια αξιωματούχος αποφάνθηκε το 2020 πως «όχι μόνο το σχολείο απέτυχε να καταπολεμήσει το bullying» αλλά ένας διευθυντής «έφτασε στο σημείο να κατηγορεί τον μαθητή πως γίνεται μόνος του στόχος bullying», αναφέρουν τα σχετικά νομικά έγγραφα. Η απόφασή της είχε ως αποτέλεσμα την παροχή ειδικών υπηρεσιών στο αγόρι, μεταξύ άλλων ιδιαίτερων μαθημάτων και ψυχοθεραπείας. 

 

Το αγόρι είναι πλέον καλά και φοιτά σε άλλο, κοντινό σχολείο που είναι «σαν τη μέρα με τη νύχτα συγκριτικά με το IS 126», σχολίασε ο πατέρας του.