Σχοινάς: «Ως αντιπρόεδρος της Κομισιόν, δεσμεύομαι να θέσω ως απόλυτη προτεραιότητα τους πολίτες»

Σχοινάς: «Ως αντιπρόεδρος της Κομισιόν, δεσμεύομαι να θέσω ως απόλυτη προτεραιότητα τους πολίτες» Facebook Twitter
ΕΡΑ
1

Για μια «ένωση ανθρώπων» στην οποία κανένας δε θα είναι «στο περιθώριο» δεσμεύτηκε ο ορισθείς αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

O κ. Σχινάς δεσμεύτηκε για τα παραπάνω κατά την ακρόασή του σήμερα ενώπιον της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών και της επιτροπής Εκπαίδευσης και Πολιτισμού του Ευρωκοινοβουλίου.

«Δεσμεύομαι να θέσω ως απόλυτη προτεραιότητα τους πολίτες πέρα και πάνω από κομματικές γραμμές. Να κάνουμε την Ένωσή μας μια ένωση ανθρώπων, μια ένωση πολιτών στην οποία κανένας δε θα βρίσκεται στο περιθώριο και θα ζουν σε συνεκτικές και ανεκτικές κοινωνίες», ανέφερε ο Μαργαρίτης Σχοινάς στην αρχική του τοποθέτηση, προτού ξεκινήσουν οι ερωτήσεις των ευρωβουλευτών.

Ο κ. Σχοινάς εξήγησε ότι η εργασία του στο πλαίσιο του χαρτοφυλακίου του θα στηριχθεί σε τρεις άξονες: να γίνουν οι κοινωνίες πιο δίκαιες συμπεριλαμβάνοντας περισσότερους πολίτες, να επιτευχθεί μια αποτελεσματική συμφωνία για το άσυλο και τη μετανάστευση και να ολοκληρωθεί η ένωση ασφαλείας.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του τίτλου του χαρτοφυλακίου του, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ο κ. Σχοινάς, σημείωσε ότι ο ίδιος ουδέποτε τον ερμήνευσε με αρνητικό τρόπο και έκανε λόγο για «προστασία των πιο ευάλωτων στην κοινωνία», για πρόσβαση στην υγεία και την κοινωνική πρόνοια, για ύπαρξη ίσων ευκαιριών για όλους, για προώθηση του πολιτισμού και του αθλητισμού, για εργασία με αξιοπρέπεια και αίσθημα ασφάλειας.

Τέλος, ο Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε «περήφανος» που είναι Ευρωπαίος και κυρίως που του έχει δοθεί η ευκαιρία να υπηρετήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση από τη θέση του δημόσιου λειτουργού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Διεθνή / «Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Η διαμάχη για τη Γροιλανδία ωθεί τις ευρωπαϊκές χώρες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δείξουν ότι μπορούν να υπερασπιστούν μόνες τους τα συμφέροντά τους, στον απόηχο των απειλών του Αμερικανού προέδρου
THE LIFO TEAM
Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Διεθνή / Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Το ποσό αυτό ξεχωρίζει σε σχέση με την οικονομική υποστήριξη που φέρεται να λαμβάνει ο Μπρούκλιν από τους γονείς του, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλουν να τον ενθαρρύνουν να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να κουβαλάει όπλο» - Οι νέες δηλώσεις για τη δολοφονία του Αλεξ Πρέτι

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να κουβαλάει όπλο» - Οι νέες δηλώσεις για τη δολοφονία του Αλεξ Πρέτι

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τα δύο περιστατικά «τρομερά», αναφερόμενος τόσο στη δολοφονία της Ρενέ Γκουντ νωρίτερα μέσα στον μήνα, όσο και στου Αλεξ Πρέτι
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Ο κ. Σχοινάς αναλαμβάνει ιδιαίτερο και σημαντικό χαρτοφυλάκιο, με έμφαση στον ανθρωπιστικό παράγοντα.Μένει να αποδειχθούν στην πράξη οι δυνατότητες επιρροής του - και η αίσθηση είναι ότι δεν θα έχει εύκολο έργο. Όσοι πιστεύουν σε μια ενωμένη Ευρώπη σαν - δύσκολη - προοπτική, αλλά ιδίως και όσοι αναγκάστηκαν να συνθηκολογήσουν με την ΕΕ για την πολιτική επιβίωσή τους - αλλιώς θα είχαν ήδη πάει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας -, πρέπει να συνεργαστούν εποικοδομητικά με τον κ. Σχοινά σε πολιτικό επίπεδο, χωρίς δεύτερες μικροκομματικές σκοπιμότητες.Ακούτε κύριε Παπαδημούλη (αρχαιότερε των Συριζαίων Ευρωβουλευτών), με τις καταθέσεις και επενδύσεις εκατομυρίων ευρώ σε προϊόντα του κατά τα άλλα μισητού κεφαλαίου, ενώ την ίδια ώρα, εμείς τα γαϊδουράκια ταϊζόμαστε ιδεολογικό σανό τόσα χρόνια τώρα ;ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΙ ΩΦΕΛΗΘΗΚΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΘΗΤΕΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ.