Σχοινάς: «Ως αντιπρόεδρος της Κομισιόν, δεσμεύομαι να θέσω ως απόλυτη προτεραιότητα τους πολίτες»

Σχοινάς: «Ως αντιπρόεδρος της Κομισιόν, δεσμεύομαι να θέσω ως απόλυτη προτεραιότητα τους πολίτες» Facebook Twitter
ΕΡΑ
1

Για μια «ένωση ανθρώπων» στην οποία κανένας δε θα είναι «στο περιθώριο» δεσμεύτηκε ο ορισθείς αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

O κ. Σχινάς δεσμεύτηκε για τα παραπάνω κατά την ακρόασή του σήμερα ενώπιον της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών και της επιτροπής Εκπαίδευσης και Πολιτισμού του Ευρωκοινοβουλίου.

«Δεσμεύομαι να θέσω ως απόλυτη προτεραιότητα τους πολίτες πέρα και πάνω από κομματικές γραμμές. Να κάνουμε την Ένωσή μας μια ένωση ανθρώπων, μια ένωση πολιτών στην οποία κανένας δε θα βρίσκεται στο περιθώριο και θα ζουν σε συνεκτικές και ανεκτικές κοινωνίες», ανέφερε ο Μαργαρίτης Σχοινάς στην αρχική του τοποθέτηση, προτού ξεκινήσουν οι ερωτήσεις των ευρωβουλευτών.

Ο κ. Σχοινάς εξήγησε ότι η εργασία του στο πλαίσιο του χαρτοφυλακίου του θα στηριχθεί σε τρεις άξονες: να γίνουν οι κοινωνίες πιο δίκαιες συμπεριλαμβάνοντας περισσότερους πολίτες, να επιτευχθεί μια αποτελεσματική συμφωνία για το άσυλο και τη μετανάστευση και να ολοκληρωθεί η ένωση ασφαλείας.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του τίτλου του χαρτοφυλακίου του, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ο κ. Σχοινάς, σημείωσε ότι ο ίδιος ουδέποτε τον ερμήνευσε με αρνητικό τρόπο και έκανε λόγο για «προστασία των πιο ευάλωτων στην κοινωνία», για πρόσβαση στην υγεία και την κοινωνική πρόνοια, για ύπαρξη ίσων ευκαιριών για όλους, για προώθηση του πολιτισμού και του αθλητισμού, για εργασία με αξιοπρέπεια και αίσθημα ασφάλειας.

Τέλος, ο Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε «περήφανος» που είναι Ευρωπαίος και κυρίως που του έχει δοθεί η ευκαιρία να υπηρετήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση από τη θέση του δημόσιου λειτουργού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Προσφέρεται να ανοίξει ξανά τα Στενά του Ορμούζ αν οι ΗΠΑ άρουν τον αποκλεισμό τους

Η πρόταση του Ιράν για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ με αντάλλαγμα την άρση του αμερικανικού αποκλεισμού και τον τερματισμό του πολέμου εντείνει το γεωπολιτικό αδιέξοδο και προκαλεί νέα αναταραχή στις διεθνείς αγορές ενέργειας
THE LIFO TEAM
Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Ο κ. Σχοινάς αναλαμβάνει ιδιαίτερο και σημαντικό χαρτοφυλάκιο, με έμφαση στον ανθρωπιστικό παράγοντα.Μένει να αποδειχθούν στην πράξη οι δυνατότητες επιρροής του - και η αίσθηση είναι ότι δεν θα έχει εύκολο έργο. Όσοι πιστεύουν σε μια ενωμένη Ευρώπη σαν - δύσκολη - προοπτική, αλλά ιδίως και όσοι αναγκάστηκαν να συνθηκολογήσουν με την ΕΕ για την πολιτική επιβίωσή τους - αλλιώς θα είχαν ήδη πάει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας -, πρέπει να συνεργαστούν εποικοδομητικά με τον κ. Σχοινά σε πολιτικό επίπεδο, χωρίς δεύτερες μικροκομματικές σκοπιμότητες.Ακούτε κύριε Παπαδημούλη (αρχαιότερε των Συριζαίων Ευρωβουλευτών), με τις καταθέσεις και επενδύσεις εκατομυρίων ευρώ σε προϊόντα του κατά τα άλλα μισητού κεφαλαίου, ενώ την ίδια ώρα, εμείς τα γαϊδουράκια ταϊζόμαστε ιδεολογικό σανό τόσα χρόνια τώρα ;ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΙ ΩΦΕΛΗΘΗΚΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΘΗΤΕΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ.