Σχέσεις των Τόρις με την ακροδεξιά «ακαδημία στελεχών» του Στιβ Μπάνον αποκάλυψε ο Independent

Σχέσεις των Τόρις με την ακροδεξιά «ακαδημία στελεχών» του Στιβ Μπάνον αποκάλυψε ο Independent Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

H μυστική ακαδημία της ακροδεξιάς του Στιβ Μπάνον, φαίνεται να έχει σχέσεις με πολιτικούς και συμβούλους του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας, σύμφωνα με τον Independent. 

Η μυστική ακαδημία της ακροδεξιάς έχει ιδρυθεί από τον πρώην σύμβουλο στρατηγικής του Ντόναλντ Τραμπ, σε ένα μεσαιωνικό μοναστήρι στην Ιταλία, με στόχο να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό του για την «εκπαίδευση της επόμενης γενιάς εθνικιστών και λαϊκιστών ηγετών που θα αλώσουν την Ευρώπη», των λεγόμενων «πολιτισμικών μαχητών». Όπως αποκαλύπτει σε αποκλειστικό της δημοσίευμα η Independent, η ακαδημία του μοναστηριού Τρισούλτι, που ήδη έχει αποκαλυφθεί ότι διατηρεί σχέσεις με Ευρωπαίους ακροδεξιούς ηγέτες, όπως η Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία, ο Ματέο Σαλβίνι στην Ιταλία και ο Νάιτζελ Φάρατζ στην Βρετανία, διοικείται κυρίως από την υπερ-συντηρητική οργάνωση Dignitas Humanae Institute (DHI), με επικεφαλής τον Βρετανό Μπένζαμιν Χάρνουελ, η οποία διατηρεί εδώ και χρόνια σχέσεις με τους Τόρις.

Ο Χάρνουελ ίδρυσε την οργάνωση DHI ενόσω εργάζονταν για τον ευρωβουλευτή των Συντηρητικών Νιρχ Ντέβα στην ευρωβουλή, ενώ στην συνέχεια εγκατέλειψε τη θέση αυτή για να επικεντρωθεί στους σκοπούς της οργάνωσης. Από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής, που θέτει εκ νέου υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές εκπροσωπώντας την περιφέρεια της νοτιοανατολικής Αγγλίας, διατηρεί μαζί με άλλους υψηλόβαθμους Συντηρητικούς σχέσεις με την οργάνωση, όπως αναφέρει η εφημερίδα. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι ήταν επίτιμος πρόεδρος της οργάνωσης, υπεύθυνος για την «προώθηση ενημερώσεων γύρω από την οργάνωση στους συναδέλφους ευρωβουλευτές», ωστόσο διέψευσε ότι είχε κάποια εξουσία στη λήψη αποφάσεων ή ότι είναι μέλος του συμβουλίου της. Σύμφωνα πάντως με τον δημοφιλή στη Βρετανία ιστότοπο αναλύσεων πολιτικών και κοινωνικών θεμάτων Open Democracy, ο ευρωβουλευτής του Συντηρητικού κόμματος συναντήθηκε με τον Μπάνον στον Λευκό Οίκο το 2017.

Η οργάνωση DHI έχει στις λίστες της επίσης τον Μπεν Χάρις Κίνεϊ, διευθυντή του think tank των Τόρις Bow Group, ο οποίος είχε συναντηθεί επίσης με τον Μπάνον πέρσι στο Λονδίνο, και ανέφερε στην Independent ότι ο ρόλος του στην DHI ήταν κυρίως υποστηρικτικός και ότι δεν είχε καθημερινές επαφές. Παρομοίως εμφανίζεται να έχει σχέσεις και ο πρώην υποψήφιος βουλευτής των Τόρις Κρίστιαν Σουίτινγκ, που φέρεται να έχει σχέσεις με υπουργούς της κυβέρνησης και ο οποίος εμφανίζεται σε κάποια ανακοίνωση Τύπου (το 2015) ως αντιπρόεδρος της οργάνωσης. Η εφημερίδα επικαλείται άλλα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία και ο επίδοξος διάδοχος της Τερέζα Μέι στην ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, εμφανίζεται να έχει «διακριτικές» σχέσεις με τον Στιβ Μπάνον.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Διεθνή / Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Η Ρωσία φέρεται να ζήτησε από την Τουρκία να επαναγοράσει τους S-400, καθώς αντιμετωπίζει ελλείψεις λόγω αυξημένης ζήτησης - Πώς η πρόταση επηρεάζει τις σχέσεις Άγκυρας με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ και τι σημαίνει για τα F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Διεθνή / «Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Μεγάλη διαδήλωση 50.000 ατόμων στην Άγκυρα ενάντια στη δικαστική απόφαση που απειλεί την ηγεσία του CHP - Ο Οζγκιούρ Οζέλ κάνει λόγο για «δικαστικό πραξικόπημα» και επιτίθεται στην κυβέρνηση Ερντογάν
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Διεθνή / Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Ο Ρούμπιο έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ότι η αμερικανική διοίκηση δεν θα αντιταχθεί στην προσάρτηση αυτή - Αξιωματούχοι επισημαίνουν όμως τον κίνδυνο να διαταραχθούν οι Συμφωνιες του Αβραάμ
LIFO NEWSROOM