Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Ντεράα - Ο συριακός στρατός έριξε εκατοντάδες πυραύλους και βαρέλια-βόμβες

Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Ντεράα - Ο συριακός στρατός έριξε εκατοντάδες πυραύλους και βαρέλια-βόμβες Facebook Twitter
EPA
0

Βομβαρδισμούς εξαιρετικής σφοδρότητας εναντίον ανταρτοκρατούμενων περιοχών στην επαρχία Ντεράα, στη νοτιοδυτική Συρία, εξαπέλυσε σήμερα τα ξημερώματα ο συριακός στρατός και οι Ρώσοι στρατιώτες που τον στηρίζουν. 

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ερρίφθησαν «εκατοντάδες» πύραυλοι και βαρέλια γεμάτα με εκρηκτικά από τη συριακή και τη ρωσική αεροπορία. 

Τα πλήγματα σημειώνονται μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων μεταξύ των Σύρων ανταρτών και της Ρωσίας, η οποία προσπαθεί να τους πείσει να παραδώσουν τα όπλα.

«Συριακά και ρωσικά αεροσκάφη προσπαθούν να μετατρέψουν τις περιοχές αυτές σε κόλαση», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν, κάνοντας λόγο για «υστερικούς βομβαρδισμούς στην επαρχία Ντεράα, σε μια προσπάθεια να καμφθούν οι αντάρτες μετά την άρνησή τους να υποκύψουν στους ρωσικού όρους και να σταματήσουν τις μάχες, στη διάρκεια του τελευταίου γύρου των διαπραγματεύσεων την Τετάρτη».

Σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης Ντεράα, ο βομβαρδισμός δεν σταμάτησε τη νύχτα και είναι ο πιο σφοδρός που έχει σημειωθεί από την έναρξη της επιχείρησης του συριακού στρατού στην περιοχή στις 19 Ιουνίου.

«Πρόκειται για την πιο σκληρή και βίαιη νύχτα από την έναρξη της βάρβαρης επιχείρησης του συριακού καθεστώτος και των ρωσικών δυνάμεων κατοχής», έγραψε στο Twitter ο Σύρος αντάρτης Ομάρ αλ Χαρίρι που βρίσκεται στην πόλη.

Με τους σφοδρούς αυτούς βομβαρδισμούς ο συριακός στρατός κατάφερε για πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια να θέσει υπό τον έλεγχό του ένα σημείο ελέγχου στα σύνορα με την Ιορδανία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social media

Διεθνή / Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επιβλήθηκε και απαγόρευση επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται υπό έρευνα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM