Σφοδρή καταιγίδα σαρώνει τη Βραζιλία - Τουλάχιστον 37 νεκροί και 12.000 εκτοπισμένοι

Σφοδρή καταιγίδα σαρώνει τη Βραζιλία - Τουλάχιστον 37 νεκροί και 12.000 εκτοπισμένοι Facebook Twitter
EPA - Φωτογραφία Αρχείου
0

Η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει από την Πέμπτη την πολιτεία Μινάς Γκεραίς, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, έχει προκαλέσει βροχοπτώσεις ρεκόρ, με αποτέλεσμα σαρωτικές πλημμύρες και κατολισθήσεις, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 37 ανθρώπους, ενώ 17 άνθρωποι αγνοούνται.

Οι αρχές ανέφεραν σήμερα ότι οι πρωτοφανείς καταιγίδες έχουν προκαλέσει επίσης τον τραυματισμό 12 ανθρώπων και έχουν αναγκάσει 12.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στις 47 πληγείσες κοινότητες της πολιτείας. Άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν παρασύρθηκαν από κατολισθήσεις ή τα σπίτια τους καταστράφηκαν από τις άνευ προηγουμένου πλημμύρες και βροχές. Το Εθνικό Ινστιτούτο Μετεωρολογίας ανέφερε ότι έχουν σημειωθεί οι σημαντικότερες βροχοπτώσεις που έχουν ποτέ καταγραφεί μετά την έναρξη των μετρήσεων πριν από 110 χρόνια.

Στα πλάνα που μεταδίδουν τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνονται σπίτια που έχουν χαθεί κάτω από όγκους λάσπης, κατολισθήσεις, δέντρα και κολώνες ηλεκτρικού ρεύματα που έχουν ξηλωθεί, ποταμοί που έχουν υπερχειλίσει και συνοικίες που έχουν πλημμυρίσει μετά το πέρασμα της καταιγίδας, η οποίας έπληξε επίσης τις γειτονικές πολιτείες Ρίο ντε Ζανέιρο και Εσπιρίτο Σάντο. Την Παρασκευή, δύο παιδιά και δύο ενήλικες έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση δύο κατοικιών στο Ιμπιρίτε.

Άλλοι δύο άνθρωποι χάθηκαν όταν τα σπίτια τους καταστράφηκαν στη συνοικία Βίλα Μπερναρντέτε στο Μπέλο Οριζόντε. Επιπλέον, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αυτήν την πόλη και ένας στο Κονταζέμ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM