Σεισμός 8 Ρίχτερ στον Ειρηνικό

Σεισμός 8 Ρίχτερ στον Ειρηνικό Facebook Twitter
0

Ισχυρή σεισμική δόνηση 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε ανοικτά των νησιών του Σολομώντα στον Ειρηνικό Ωκεανό στις 03:12 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας. Ο σεισμός προκάλεσε  ένα μικρό τσουνάμι, ύψους 90 εκατοστών που έπληξε απομονωμένες νησιωτικές κοινότητες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις νεκροί  και δύο αγνοούμενοι, ενώ δεκάδες σπίτια έχουν καταστραφεί.

Σύμφωνα με το BBC, οι μεγαλύτερες καταστροφές προκλήθηκαν στη δυτική ακτή, όπου τα κύματα έφτασαν το 1,5 μέτρο σε ύψος. Ο Robert Iroga, γραμματέας Τύπου της κυβέρνησης δήλωσε ότι τα κύματα μπήκαν 500 μέτρα στην ενδοχώρα και πως τρία χωριά έχουν καταστραφεί.

Ραδιοφωνικός παραγωγός δήλωσε στο BBC ότι αρκετοί άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία με τραυματισμούς και πως οι περισσότεροι κάτοικοι κινήθηκαν προς  υψηλότερα σημεία μόλις έγινε αισθητός ο σεισμός, μειώνοντας τις απώλειες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η BP έκανε τη μεγαλύτερη ανακάλυψη πετρελαίου και φυσικού αερίου των τελευταίων 25 ετών

Διεθνή / Η BP έκανε τη μεγαλύτερη ανακάλυψη πετρελαίου και φυσικού αερίου των τελευταίων 25 ετών

Η εταιρεία θα πραγματοποιήσει περισσότερες δοκιμές για το κοίτασμα που εντόπισε στα ανοιχτά της Βραζιλίας, καθώς συνεχίζει τη στροφή της από τις ανανεώσιμες πηγές στα ορυκτά καύσιμα
LIFO NEWSROOM
Ακυρώθηκε η πτήση σας; Δύο ιστοσελίδες θα σας βοηθήσουν να πάρετε πίσω τα χρήματά σας άμεσα και εύκολα

Διεθνή / Ακυρώθηκε η πτήση σας; Οι δύο ιστοσελίδες που σας εγγυώνται άμεση και εύκολη επιστροφή χρημάτων

Και οι δύο εταιρείες δεσμεύτηκαν να εξηγούν με σαφήνεια τα δικαιώματα των επιβατών σε περίπτωση ακύρωσης πτήσης, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος επαναδρομολόγησης ή πλήρους επιστροφής χρημάτων
LIFO NEWSROOM