ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Σε πολικές θερμοκρασίες οι διαδηλώσεις για τον Ναβάλνι - Πάνω από 450 άτομα υπό κράτηση

Σε πολικές θερμοκρασίες οι διαδηλώσεις για τον Ναβάλνι - Πάνω από 450 άτομα υπό κράτηση Facebook Twitter
Σε πολικές θερμοκρασίες οι διαδηλώσεις για τον Ναβάλνι - Πάνω από 450 τέθηκαν υπό κράτηση (EPA)
0

Η αστυνομία έχει συλλάβει ήδη περισσότερα από 450 άτομα σε διαδηλώσεις στη Σιβηρία και την Άπω Ανατολή της Ρωσίας την Κυριακή, καθώς υποστηρικτές του Αλεξέι Ναβάλνι, βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τη φυλάκισή του, παρά το κρύο και τις αστυνομικές απειλές.

Οι συγκεντρώσεις, που πραγματοποιούνται επίσης στη Μόσχα και σε άλλες πόλεις αργότερα σήμερα, ακολουθούν τις μεγάλες διαδηλώσεις του περασμένου Σαββατοκύριακου και αποτελούν μέρος μιας εκστρατείας για να πιέσουν το Κρεμλίνο να απελευθερώσει τον πιο δριμύ επικριτή του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης συνελήφθη στις 17 Ιανουαρίου μετά την επιστροφή του στη Μόσχα από τη Γερμανία όπου ανάρρωνε μετά από δηλητηρίαση έπειτα από μία απόπειρα εξόντωσής του.

Ο ίδιος κατηγορεί Ρώσους αξιωματούχους που ενήργησαν υπό τις οδηγίες Πούτιν κάτι που το Κρεμλίνο αρνείται.

Στην ανατολική πόλη του Βλαδιβοστόκ, όπου ξεκίνησε μια από τις πρώτες διαμαρτυρίες, η αστυνομία εμπόδισε τους διαδηλωτές να έχουν πρόσβαση στο κέντρο, αναγκάζοντάς τους να μετακινηθούν στην προκυμαία και στα παγωμένα νερά του κόλπου Amur.

Βιντεοσκοπημένα βίντεο έδειξαν ότι οι διαδηλωτές φώναζαν «Ο Πούτιν είναι κλέφτης» καθώς ένωναν τα χέρια τους και βάδιζαν στον πάγο σε θερμοκρασίες περίπου -13 βαθμούς Κελσίου.

Στο Τομσκ, την πόλη της Σιβηρίας που επισκέφτηκε ο Ναβάλι πριν την δηλητηρίασή του τον περασμένο Αύγουστο, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από μια αίθουσα συναυλιών και φώναζαν «Αφήστε τον να φύγει!» ενώ ύψωσαν ρωσικές σημαίες.

Η μη κυβερνητική οργάνωση OVD-Info που παρακολουθεί τις διαδηλώσεις, είπε ότι η αστυνομία είχε μέχρι στιγμής θέσει υπό κράτηση 465 άτομα, εκ των οποίων 108 στο Βλαδιβοστόκ.

Δεκάδες άνθρωποι στην ανατολική Σιβηρική πόλη Yakutsk διαδήλωσαν σε θερμοκρασίες -42 C.

Η αστυνομία δήλωσε ότι οι διαδηλώσεις δεν έχουν λάβει έγκριση και θα διαλυθούν, όπως και το περασμένο Σαββατοκύριακο. Πάνω από 4.000 άτομα συνελήφθησαν σε αυτές τις συγκεντρώσεις, σύμφωνα με την OVD-Info.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ