LIVE!

Σε νέες διαδηλώσεις κάλεσε ο Γκουαϊδό αμέσως μετά την άφιξή του στη Βενεζουέλα

Σε νέες διαδηλώσεις κάλεσε ο Γκουαϊδό αμέσως μετά την άφιξή του στη Βενεζουέλα Facebook Twitter
EPA
0

Ο Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος επέστρεψε σήμερα στην Βενεζουέλα παρά την απειλή σύλληψής του, κάλεσε αμέσως μετά την άφιξή του σε νέες διαδηλώσεις το Σάββατο.

«Το Σάββατο συνεχίζουμε! Όλη η Βενεζουέλα θα είναι στους δρόμους. Δεν θα παραμείνουμε ούτε λεπτό, ούτε δευτερόλεπτο σιωπηλοί έως ότου βρούμε ελευθερία», είπε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης μπροστά σε ένα πλήθος χιλιάδων υποστηρικτών του σε μια πλατεία στο Καράκας, λιγότερο από μια ώρα μετά την άφιξή του στο Διεθνές Αεροδρόμιο στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας.

Τον αυτοανακηρυχθέντα πρόεδρο της χώρας τον υποδέχθηκαν κατά την άφιξή του υποστηρικτές του αλλά και μια επιτροπή πρεσβευτών ευρωπαϊκών και λατινοαμερικανικών χωρών που βρέθηκαν εκεί για να εγγυηθούν την ασφάλειά του, όπως εξήγησε ο Γάλλος πρέσβης Ρομέν Ναντάλ.

«Γνωρίζουμε τους κινδύνους που διατρέχουμε, δεν θα μας κρατήσουν πίσω: είμαστε εδώ, ποιο δυνατοί από ποτέ!», είπε χαμογελαστός ο Γκουαϊδό από την οροφή ενός αυτοκινήτου όπου ανέβηκε, φορώντας ένα μαύρο κοστούμι, με λευκό πουκάμισο, πριν αποχωρήσει από τον τερματικό σταθμό.

Την ίδια στιγμή, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς με ανάρτησή του στο Twitter προειδοποίησε για «ταχεία αντίδραση» της Ουάσινκγτον σε περίπτωση «απειλών, βίας ή εκφοβισμού» ενάντια στον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας.

Ο Γκουαϊδό κατευθύνθηκε αμέσως μετά σε πλατεία στο Καράκας όπου χιλιάδες υποστηρικτές του τον περίμεναν.

«Έχετε ενώπιον σας τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βενεζουέλας!», είπε με την σύζυγό του να στέκεται δίπλα του και επανέλαβε την έκκλησή του για κινητοποιήσεις στους δρόμους της Βενεζουέλας.

Παράλληλα τόνισε ότι θα «συνεχίσουμε να επιμένουμε στην άφιξη της ανθρωπιστικής βοήθειας σε αυτή τη χώρας», την διέλευση της οποίας εμπόδισε στα σύνορα της χώρας ο πρόεδρος Μαδούρο.

Ο Μαδούρο επανέλαβε την περασμένη εβδομάδα ότι ως επικεφαλής της Εθνοσυνέλευσης, ο αντίπαλός του, ο Γκουαϊδό, υποχρεούται «να τηρεί τον νόμο» και όταν επιστρέψει, θα κληθεί να «λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη».

Θεωρητικά, ο Γκουαϊδό, ως πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, διαθέτει κοινοβουλευτική ασυλία, αλλά βρίσκεται υπό έρευνα για «σφετερισμό», παρόλο που δεν του έχουν απαγγελθεί επισήμως κατηγορίες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Διεθνή / Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τη διαφήμιση «ψεύτικη» και «παραπλανητική», κατηγορώντας την καναδική πλευρά ότι «παραποίησε τα λόγια του Ρίγκαν για να επηρεάσει τα αμερικανικά δικαστήρια που εξετάζουν τη νομιμότητα των δασμών του»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «παγώνει» τις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά λόγω διαφήμισης με τη φωνή του Ρίγκαν

Διεθνή / Ο Τραμπ «παγώνει» τις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά λόγω διαφήμισης με τη φωνή του Ρίγκαν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον τερματισμό των εμπορικών διαπραγματεύσεων με τον Καναδά, κατηγορώντας την κυβέρνηση του Οντάριο για «ψεύτικη» διαφήμιση που χρησιμοποίησε τη φωνή του Ρόναλντ Ρίγκαν
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο:

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Είδα έναν από τους εγκληματίες» - Οι πρώτες μαρτυρίες των υπαλλήλων

«Για εμάς ήταν απίστευτο ότι οι προθήκες θα μπορούσαν να σπάσουν... ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι υπήρχε τέτοιος κίνδυνος... κανείς δεν μπορεί να είναι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο», δήλωσε μία υπάλληλος
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: «Καμία αμερικανική στρατιωτική δύναμη στο έδαφος της Γάζας»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: «Καμία αμερικανική στρατιωτική δύναμη στο έδαφος της Γάζας»

Ο Τζέι Ντι Βανς επισκέφθηκε το Ισραήλ για να ενισχύσει την κατάπαυση πυρός με τη Χαμάς, τονίζοντας ότι μια διεθνής δύναμη ασφαλείας θα αναλάβει τον αφοπλισμό της οργάνωσης, χωρίς αμερικανικά στρατεύματα στο έδαφος της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Πώς ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέτρεψε το «τρελό» σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ουκρανία: Πώς ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέτρεψε το «τρελό» σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ

Το Βέλγιο μπλοκάρει το σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ στην Ουκρανία, λόγω νομικών και οικονομικών κινδύνων. Διαβάστε πώς καθυστερεί η απόφαση και τι σημαίνει για το Κίεβο
LIFO NEWSROOM