Σε νέα απεργία πείνας ο «Mr Bitcoin» μετά την απόφαση να εκδοθεί στη Γαλλία

Σε νέα απεργία πείνας ο «Mr Bitcoin» μετά την απόφαση να εκδοθεί στη Γαλλία Facebook Twitter
Ο Αλεξάντερ Βίνικ που εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο της Αθήνας, κατεβαίνει σε νέα απεργία πείνας - EUROKINISSI
0

Νέα απεργία πείνας ξεκινά ο «Mr Bitcoin», κατά κόσμον Αλεξάντερ Βίνικ, μετά την απόφαση για έκδοσή του στη Γαλλία, την οποία ο ίδιος αποκαλεί «θανατική καταδίκη». 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δικηγόρος του 40χρονου Ρώσου γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αίτηση αναστολής και αίτηση ακύρωσης, κατά της απόφασης του υπουργού Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνου Τσιάρα, με την οποία αποφασίστηκε να εκδοθεί ο εντολέας της, αρχικά στη Γαλλία, με δεύτερο προορισμό τις ΗΠΑ και τρίτο την Ρωσία.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου, ανέφερε ότι δεν έχει ακόμη λάβει γνώση της απόφασης του υπουργού Δικαιοσύνης, ούτε ο ίδιος ο εντολέας της.

Η απόφαση να εκδοθεί στην Γαλλία προκάλεσε την αντίδραση του Αλεξάντερ Βίνικ που επιθυμούσε την έκδοσή του στη Ρωσία, ενώ μετά την γνωστοποίηση της απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης ξεκίνησε νέα απεργία πείνας, κάνοντας λόγο για άδικη απόφαση και για «θανατική καταδίκη».

Πάντως, ο Αλεξάντερ Βίνικ εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο της Αθήνας, με προβλήματα υγείας, μετά την προηγούμενη απεργία πείνας 88 ημερών που είχε κάνει από το Νοέμβριο του 2018 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Αλεξάντερ Βίνικ είχε συλληφθεί στη Χαλκιδική στις 25 Ιουλίου 2017, ενώ παραθέριζε με την οικογένειά του (την σύζυγο και τα δύο παιδιά του). Για την έκδοσή του είχαν κάνει από ένα αίτημα οι ΗΠΑ και η Γαλλία και δύο η Ρωσία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM