Σε κλειστή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας θα συζητηθεί η επίθεση των Τουρκοκύπριων στη νεκρή ζώνη

Σε κλειστή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας θα συζητηθεί η επίθεση των Τουρκοκύπριων στη νεκρή ζώνη Facebook Twitter
0

Σε κλειστή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αναμένεται να συζητηθούν σήμερα τα γεγονότα με τις επιθέσεις των Τουρκοκύπριων σε ειρηνευτική αποστολή που σημειώθηκαν την Παρασκευή το πρωί στη νεκρή ζώνη στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, θα συζητηθεί το επεισόδιο στη «νεκρή ζώνη» της Πύλας στην Κύπρο με τις επιθέσεις Τουρκοκυπρίων κατά κυανόκρανων των Ηνωμένων Εθνών και την κατασκευή του παράνομου δρόμου, αναφέρει το κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων. Το ίδιο θέμα θα κυριαρχήσει και στο υπουργικό συμβούλιο της τουρκικής κυβέρνησης υπό την προεδρία του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν.

Οι Τουρκοκύπριοι διαμήνυσαν ότι δεν θα κάνουν πίσω, αν και για την ώρα σταμάτησαν τις εργασίες διάνοιξης του δρόμου στη «νεκρή ζώνη». Οι ίδιοι -με την στήριξη της Άγκυρας- ισχυρίζονται ότι ανοίγουν δρόμους σε απαγορευμένη περιοχή για ανθρωπιστικούς λόγους.

Διεθνής κατακραυγή μετά τις επιθέσεις των Τουρκοκύπριων

Τα επεισόδια με τις επιθέσεις των Τουρκοκύπριων στην ειρηνευτική αποστολή στην Κύπρο έχουν αποσπάσει τη διεθνή καταδίκη. ΗΠΑ, ΟΗΕ και Ευρωπαϊκή Ένωση δηλώνουν πως στέκονται στο πλευρό της Κύπρου.

Την Πέμπτη αναμένεται στη Λευκωσία ο Αμερικανός Γερουσιαστής, Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος έχει ήδη χαρακτηρίσει «απαράδεκτη και εγκληματική» την επίθεση, ενώ τα επεισόδια καταδίκασε και ο Καναδάς. Θέση για το θέμα πήρε και ο Ελληνοαμερικανός βουλευτής Τζον Σαρμπάνης. Χαρακτήρισε υπεύθυνο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επίθεση των Τουρκοκυπρίων κατά της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στη νεκρή ζώνη και ζήτησε παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου.

«Προτρέπω τον πρόεδρο Μπάιντεν να χρησιμοποιήσει τις καλές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Έθνη για να διασφαλίσει ότι η κρίση στην Πύλα θα αντιμετωπιστεί ουσιαστικά από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ» τόνισε.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Ουίλιαμ και Κέιτ υποδέχθηκαν τους Μακρόν – Η πριγκίπισσα με look εμπνευσμένο από Dior

Διεθνή / Βρετανία: Ουίλιαμ και Κέιτ υποδέχθηκαν τους Μακρόν – Η πριγκίπισσα με look εμπνευσμένο από Dior

Η Κέιτ Μίντλετον εντυπωσίασε με σακάκι Christian Dior και σκουλαρίκια που ανήκαν στην πριγκίπισσα Νταϊάνα, τιμώντας τη γαλλοβρετανική φιλία και την παράδοση του οίκου
LIFO NEWSROOM
Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από διεθνείς φοιτητές λόγω Τραμπ

Διεθνή / Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από φοιτητές λόγω Τραμπ

Οι νέες πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ προκαλούν μαζική φυγή διεθνών φοιτητών από τις ΗΠΑ, με τα πανεπιστήμια να χάνουν έως και $1 δισ. σε δίδακτρα - Ποιες σχολές πλήττονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM
Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Διεθνή / Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Το λιμάνι του Ρότερνταμ προετοιμάζεται για ενδεχόμενη στρατιωτική σύγκρουση, διαθέτοντας χώρο για πολεμικά πλοία και κρίσιμα εφόδια - Πώς η Ευρώπη αναδιαμορφώνει την αμυντική της στρατηγική
LIFO NEWSROOM
Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Διεθνή / Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Ο Ερσίν Τατάρ απαντά στις επικρίσεις για πλήρη εξάρτηση του από την Τουρκία και ισχυρίζεται πως η ύπαρξη του Κυπριακού οφείλεται στις «σφαγές» Τουρκοκυπρίων από Ελληνοκύπριους το 1963-1964
LIFO NEWSROOM