Σε καραντίνα ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου - Μονοήμερη ολομέλεια λόγω κοροναϊού

Σε καραντίνα ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου - Μονοήμερη ολομέλεια λόγω κοροναϊού Facebook Twitter
0

H πρώτη σύνοδος της ολομέλειας του Μαρτίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα λάβει χώρα μόνο σήμερα Τρίτη, αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Ο πρόεδρος του ΕΚ David Sassoli, ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι βρίσκεται προληπτικά σε κατ' οίκον περιορισμό στις Βρυξέλλες επειδή είχε ταξιδέψει στην Ιταλία, κήρυξε χτες την έναρξη της συνόδου λέγοντας: «Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να συνεχίσει το νομοθετικό έργο αλλά και η δουλειά όσον αφορά τον προϋπολογισμό, ειδικά τις αποφάσεις που αφορούν την καταπολέμηση του COVID-19, τη στήριξη της απασχόλησης και της οικονομίας που πλήττονται ιδιαίτερα αυτές τις ώρες. Θα πρέπει όμως να συνεχίσουμε και το έργο μας για την Πράσινη Συμφωνία, το μεταναστευτικό και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο. Όλα αυτά σημαίνουν ότι πρέπει να μείνουμε στο πόστο μας».

Κατέληξε λέγοντας ότι «πρέπει να τιμήσουμε την κοινοβουλευτική μας εντολή και να δείξουμε το δέοντα σεβασμό σε όλους όσοι συνεχίζουν να εκπληρώνουν τα καθημερινά καθήκοντά τους για να περιορίσουν την εξάπλωση της ασθένειας, στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο».

Για τους λόγους αυτούς, η Διάσκεψη των Προέδρων του ΕΚ συνεδρίασε έκτακτα σήμερα και αποφάσισε να αλλάξει την ημερήσια διάταξη.

Στις 17.30 η συζήτηση για τα ελληνοτουρκικά σύνορα 

Τα Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα εξετάσει την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα σήμερα Τρίτη μεταξύ 17.30 και 19.00 (ώρα Ελλάδος) με την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ιλβα Γιόχανσον και την Προεδρία της Κροατίας.

Στην ανακοίνωσή του, το ΕΚ υπενθυμίζει ότι «από τις αρχές του Μαρτίου, χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να περάσουν τα σύνορά Ελλάδας-Τουρκίας δια ξηράς και θαλάσσης, μετά την ανακοίνωση του προέδρου Ερντογάν ότι η χώρα του δε θα τους εμποδίζει πλέον να το πράξουν, όπως έκανε από το 2016 με αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια από την ΕΕ».

Οι ευρωβουλευτές θα εξετάσουν τις συνέπειες της εν λόγω στάσης της Τουρκίας στις σχέσεις της με την ΕΕ, τις ενέργειες της ελληνικής αστυνομίας προς πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς και την απόφαση της κυβέρνησης της Ελλάδας να μην δεχθεί καμία αίτηση ασύλου για ένα μήνα, σύμφωνα με το ίδιο κείμενο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κούβα: Μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα

Διεθνή / Κούβα: Μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα

Η χώρα της Καραϊβικής έχει υποστεί τρία μεγάλα μπλακ άουτ αυτόν τον μήνα, καθώς το εμπάργκο καυσίμων από τις ΗΠΑ έχει περιορίσει τις εισαγωγές πετρελαίου, που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία των ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων
THE LIFO TEAM
ΤΣΕΛΣΙ ΚΗΠΟΣ ΗΔΟΝΗ

Διεθνή / «Κήπος της ηδονής» στο Τσέλσι: Η πρόταση της Βασιλικής Κηπουρικής Εταιρείας που αιφνιδίασε

Εμπνευσμένος από τη θεά Αφροδίτη και χρηματοδοτούμενος από εταιρεία ερωτικών παιχνιδιών, ο κήπος του φετινού Chelsea Flower Show ενδέχεται να προκαλέσει «σοκ» στους επισκέπτες, γράφει ο Guardian
THE LIFO TEAM