Σε καραντίνα ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου - Μονοήμερη ολομέλεια λόγω κοροναϊού

Σε καραντίνα ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου - Μονοήμερη ολομέλεια λόγω κοροναϊού Facebook Twitter
0

H πρώτη σύνοδος της ολομέλειας του Μαρτίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα λάβει χώρα μόνο σήμερα Τρίτη, αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Ο πρόεδρος του ΕΚ David Sassoli, ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι βρίσκεται προληπτικά σε κατ' οίκον περιορισμό στις Βρυξέλλες επειδή είχε ταξιδέψει στην Ιταλία, κήρυξε χτες την έναρξη της συνόδου λέγοντας: «Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να συνεχίσει το νομοθετικό έργο αλλά και η δουλειά όσον αφορά τον προϋπολογισμό, ειδικά τις αποφάσεις που αφορούν την καταπολέμηση του COVID-19, τη στήριξη της απασχόλησης και της οικονομίας που πλήττονται ιδιαίτερα αυτές τις ώρες. Θα πρέπει όμως να συνεχίσουμε και το έργο μας για την Πράσινη Συμφωνία, το μεταναστευτικό και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο. Όλα αυτά σημαίνουν ότι πρέπει να μείνουμε στο πόστο μας».

Κατέληξε λέγοντας ότι «πρέπει να τιμήσουμε την κοινοβουλευτική μας εντολή και να δείξουμε το δέοντα σεβασμό σε όλους όσοι συνεχίζουν να εκπληρώνουν τα καθημερινά καθήκοντά τους για να περιορίσουν την εξάπλωση της ασθένειας, στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο».

Για τους λόγους αυτούς, η Διάσκεψη των Προέδρων του ΕΚ συνεδρίασε έκτακτα σήμερα και αποφάσισε να αλλάξει την ημερήσια διάταξη.

Στις 17.30 η συζήτηση για τα ελληνοτουρκικά σύνορα 

Τα Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα εξετάσει την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα σήμερα Τρίτη μεταξύ 17.30 και 19.00 (ώρα Ελλάδος) με την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ιλβα Γιόχανσον και την Προεδρία της Κροατίας.

Στην ανακοίνωσή του, το ΕΚ υπενθυμίζει ότι «από τις αρχές του Μαρτίου, χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να περάσουν τα σύνορά Ελλάδας-Τουρκίας δια ξηράς και θαλάσσης, μετά την ανακοίνωση του προέδρου Ερντογάν ότι η χώρα του δε θα τους εμποδίζει πλέον να το πράξουν, όπως έκανε από το 2016 με αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια από την ΕΕ».

Οι ευρωβουλευτές θα εξετάσουν τις συνέπειες της εν λόγω στάσης της Τουρκίας στις σχέσεις της με την ΕΕ, τις ενέργειες της ελληνικής αστυνομίας προς πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς και την απόφαση της κυβέρνησης της Ελλάδας να μην δεχθεί καμία αίτηση ασύλου για ένα μήνα, σύμφωνα με το ίδιο κείμενο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν δεν μπορεί να εντοπίσει τις νάρκες που τοποθέτησε, λένε οι ΗΠΑ

Η Τεχεράνη έχει αφήσει έναν περιορισμένο διάδρομο διέλευσης για πλοία που καταβάλλουν διόδια, ενώ έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο σύγκρουσης με νάρκες
THE LIFO TEAM
CIA ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ 25Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Διεθνή / Πρώην επικεφαλής της CIA ζητά την απομάκρυνση Τραμπ: «Είναι ξεκάθαρα εκτός ελέγχου»

Ο Τζον Μπρέναν επικαλέστηκε την 25η Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα απομάκρυνσης του προέδρου, λέγοντας ότι «γράφτηκε για ανθρώπους σαν τον Τραμπ»
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ ανακοίνωσε αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ μετά το ναυάγιο συνομιλιών με το Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα ξεκινήσει άμεσα διαδικασία αποκλεισμού κάθε πλοίου που επιχειρεί να εισέλθει ή να εξέλθει από τα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΧΑΡΗ

Διεθνή / Τραμπ: «Θα δώσω χάρη σε όλους» – Σενάρια για μαζικές απονομές στο τέλος της θητείας

O Τραμπ έχει ήδη δώσει χάρη ή ελαφρύνσεις ποινών σε περίπου 1.500 συμμετέχοντες στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, ακόμη και σε άτομα που κατηγορήθηκαν για επιθέσεις κατά αστυνομικών
THE LIFO TEAM