Σε καραντίνα ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου - Μονοήμερη ολομέλεια λόγω κοροναϊού

Σε καραντίνα ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου - Μονοήμερη ολομέλεια λόγω κοροναϊού Facebook Twitter
0

H πρώτη σύνοδος της ολομέλειας του Μαρτίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα λάβει χώρα μόνο σήμερα Τρίτη, αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Ο πρόεδρος του ΕΚ David Sassoli, ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι βρίσκεται προληπτικά σε κατ' οίκον περιορισμό στις Βρυξέλλες επειδή είχε ταξιδέψει στην Ιταλία, κήρυξε χτες την έναρξη της συνόδου λέγοντας: «Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να συνεχίσει το νομοθετικό έργο αλλά και η δουλειά όσον αφορά τον προϋπολογισμό, ειδικά τις αποφάσεις που αφορούν την καταπολέμηση του COVID-19, τη στήριξη της απασχόλησης και της οικονομίας που πλήττονται ιδιαίτερα αυτές τις ώρες. Θα πρέπει όμως να συνεχίσουμε και το έργο μας για την Πράσινη Συμφωνία, το μεταναστευτικό και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο. Όλα αυτά σημαίνουν ότι πρέπει να μείνουμε στο πόστο μας».

Κατέληξε λέγοντας ότι «πρέπει να τιμήσουμε την κοινοβουλευτική μας εντολή και να δείξουμε το δέοντα σεβασμό σε όλους όσοι συνεχίζουν να εκπληρώνουν τα καθημερινά καθήκοντά τους για να περιορίσουν την εξάπλωση της ασθένειας, στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο».

Για τους λόγους αυτούς, η Διάσκεψη των Προέδρων του ΕΚ συνεδρίασε έκτακτα σήμερα και αποφάσισε να αλλάξει την ημερήσια διάταξη.

Στις 17.30 η συζήτηση για τα ελληνοτουρκικά σύνορα 

Τα Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα εξετάσει την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα σήμερα Τρίτη μεταξύ 17.30 και 19.00 (ώρα Ελλάδος) με την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ιλβα Γιόχανσον και την Προεδρία της Κροατίας.

Στην ανακοίνωσή του, το ΕΚ υπενθυμίζει ότι «από τις αρχές του Μαρτίου, χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να περάσουν τα σύνορά Ελλάδας-Τουρκίας δια ξηράς και θαλάσσης, μετά την ανακοίνωση του προέδρου Ερντογάν ότι η χώρα του δε θα τους εμποδίζει πλέον να το πράξουν, όπως έκανε από το 2016 με αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια από την ΕΕ».

Οι ευρωβουλευτές θα εξετάσουν τις συνέπειες της εν λόγω στάσης της Τουρκίας στις σχέσεις της με την ΕΕ, τις ενέργειες της ελληνικής αστυνομίας προς πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς και την απόφαση της κυβέρνησης της Ελλάδας να μην δεχθεί καμία αίτηση ασύλου για ένα μήνα, σύμφωνα με το ίδιο κείμενο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δηλώνει ότι η Ουκρανία θέλει χρήματα και τεχνολογία σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια στη Μέση Ανατολή

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι η βοήθεια που έχει σταλθεί «δεν πρόκειται για συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με το Ιράν»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Axios: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή μετρούν ήδη δύο εβδομάδες και συνεχίζουν. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι επιθέσεις στο Ιράν θα διαρκέσουν 4 με 6 εβδομάδες. Γιατί όμως όλοι προβλέπουν μια μακροχρόνια κρίση;
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ: «Ήξερα για τα Στενά του Ορμούζ, όπως και ότι ο Μπιν Λάντεν θα επιτίθετο στους Δίδυμους Πύργους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε για ακόμη μία φορά πως στο βιβλίο του, με τίτλο «The America We Deserve», είχε προβλέψει την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΙΡΑΚ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Mission Accomplished;» - Η θριαμβολογία του 2003 που στοιχειώνει τη σημερινή σύγκρουση με το Ιράν

Η εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ και η πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν - Με αφορμή τον πόλεμο ΗΠΑ - Ιράν σήμερα, πολλοί αναλυτές βλέπουν ανησυχητικές ομοιότητες ανάμεσα στις δύο συγκρούσεις
THE LIFO TEAM