Σε καραντίνα ο Νετανιάχου - Βοηθός του θετική στον κορωνοϊό

Σε καραντίνα ο Νετανιάχου - Βοηθός του θετική στον κορωνοϊό Facebook Twitter
Σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους ο Μπενιαμίν Νετανιάχου (Πηγή φωτό EPA)
0

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και οι σύμβουλοί του μπήκαν σε καραντίνα, καθώς μια συνεργάτιδα του Ισραηλινού πρωθυπουργού βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Η απόφαση ελήφθη για προληπτικούς λόγους, καθώς αξιωματούχοι της κυβέρνησης αναφέρουν ότι είναι απίθανο να μολύνθηκε ο 70χρονος. Ο Νετανιάχου αναμένεται να εξεταστεί, κάτι που είχε γίνει και στις 15 Μαρτίου, όταν οι εξετάσεις του ήταν αρνητικές στον κορωνοϊό.

Η Ρίβκα Πάλουτς, η σύμβουλός του για κοινοβουλευτικά ζητήματα, είναι εκείνη που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Είχε δώσει το «παρών» σε συνεδρίαση στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα, στην οποία είχε μετάσχει ο Νετανιάχου.

«Η προκαταρκτική αξιολόγηση είναι πως δεν υπάρχει ανάγκη να μπει σε απομόνωση ο Νετανιάχου, καθώς δεν ήρθε σε στενή επαφή με την ασθενή, ούτε τη συνάντησε. Παρ' όλα αυτά, αποφασίστηκε ότι ο ίδιος και το επιτελείο του θα μπουν σε καραντίνα μέχρι να ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα» δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με το Reuters.

Στο Ισραήλ έχουν εντοπιστεί 4.347 κρούσματα κορωνοϊού και έχουν πεθάνει 15 άνθρωποι λόγω της επιδημίας. Έπειτα από τις προειδοποιήσεις του υπουργείου Υγείας ότι ο απολογισμός των νεκρών μπορεί να φτάσει σε τετραψήφιο αριθμό, ο Νετανιάχου αναμενόταν να κάνει σύσκεψη σήμερα για να εξετάσει την επιβολή lockdown.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχεδόν 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Διεθνή / Ευρώπη: 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να ζητήσουν ιατρική βοήθεια από τους άνδρες, ωστόσο πολλές πιστεύουν ότι λαμβάνουν χειρότερη φροντίδα, σύμφωνα με νέα έκθεση
LIFO NEWSROOM
Οι απεσταλμένοι του Τραμπ συναντιώνται σήμερα με τον Πούτιν - Ποιες οι προσδοκίες της κάθε πλευράς

Διεθνή / Οι απεσταλμένοι του Τραμπ θα συναντηθούν σήμερα με τον Πούτιν - Ποιες οι προσδοκίες της κάθε πλευράς

Η σημερινή συνάντηση διεξάγεται έπειτα από δύο ημέρες διαπραγματεύσεων στη Φλόριντα μεταξύ Ουκρανών και Αμερικανών αξιωματούχων, με στόχο τη βελτίωση του αμερικανικού ειρηνευτικού σχεδίου, το οποίο είχε θεωρηθεί ευνοϊκό προς τη Ρωσία
LIFO NEWSROOM