Σε καραντίνα κρουαζιερόπλοιο των Σαϊεντολόγων στην Καραϊβική - Φόβοι για επιδημία ιλαράς

Σε καραντίνα κρουαζιερόπλοιο των Σαϊεντολόγων στην Καραϊβική - Φόβοι για επιδημία ιλαράς Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Ανησυχία επικρατεί σε αμερικανικό κρουαζιερόπλοιο στην Καραϊβική που τέθηκε σε καραντίνα μετά από περιστατικό ιλαράς, υπό τον φόβο επιδημίας. Οι ιατρικές αρχές της Σάντα Λουσία, διέταξαν το πλήρωμα να μην επιτρέψει σε κανέναν την αποβίβαση, σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί η μετάδοση της ασθένειας στο νησιωτικό κράτος. 

Έτσι, κανείς από τους 300 επιβάτες δεν επιτρέπεται να κατέβει από το πλοίο Freewinds που ανήκει στην Εκκλησία των Σαϊεντολόγων. «Θεωρήσαμε φρόνιμο να βάλουμε σε καραντίνα το πλοίο», δήλωσε η δρ. Μερλέν Φρέντερικς Τζέιμς που αποκάλυψε ότι πληροφορήθηκαν για το επικίνδυνο κρούσμα από δύο έγκυρες πηγές. 

Η Σάντα Λουσία, με έκταση 616 τετραγωνικά χιλιόμετρα, έχει πληθυσμό 169.115 κατοίκων και οι αρχές φοβούνται για την έξαρση της ασθένειας. 

«Ένας άρρωστος μπορεί εύκολα να μεταδώσει την ασθένεια με τον βήχα και το φτέρνισμα που διασπείρει σταγονίδια σε διάφορες επιφάνειες. Λόγω του κινδύνου πιθανής μόλυνσης - όχι μόνο από τον ασθενή αλλά και από όλους όσοι ήρθαν άμεσα ή έμμεσα σε επαφή με αυτόν, πάνω στο πλοίο, αποφασίσαμε να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να αποβιβαστεί». 

Η Τζέιμς αναφέρθηκε και στο ρεκόρ 25ετίας της ιλαράς, στις ΗΠΑ, όπου από τις αρχές της χρονιάς έχουν νοσήσει περίπου 700 άτομα σε 22 διαφορετικές πολιτείες. 

Το Freewinds, μήκους 134 μέτρων, ανήκει στην εκκλησία της Σαϊεντολογίας και εκτιμάται πως μεταφέρει περισσότερους 300 επιβάτες. Σύμφωνα με τον γιατρό του πλοίου, ο ασθενής βρίσκεται σε καραντίνα και η κατάσταση της υγείας του παραμένει σταθερή. 

Παρά την υποχρεωτική καραντίνα, οι αρχές της Σάντα Λουσία δεν έχουν το δικαίωμα να απαγορεύσουν τον απόπλου του πλοίου, που είναι προγραμματισμένος για τις 23:59μ.μ τοπική ώρα.

Η εκκλησία της Σαϊεντολογίας δεν έχει έχει σχολιάσει επισήμως την υπόθεση. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Ιράν: Ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει μήνες και να προκαλέσει παγκόσμια οικονομική καταστροφή

Η ιρανική κυβέρνηση, μιλώντας στο Sky News, δήλωσε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να περιμένει ότι θα δείξει «αυτοσυγκράτηση», προειδοποιώντας για περαιτέρω κλιμάκωση και προοπτική σοβαρών επιπτώσεων στην παγκόσμια οικονομία και ενεργειακές αγορές
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / «Ημέρα της Κρίσης»: Το καταστροφικό σενάριο μετά τις επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Μέση Ανατολή

Οι επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις και από τις δύο πλευρές της σύγκρουσης αυτή την εβδομάδα, απειλούν με σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΗ 19ΧΡΟΝΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ποιος ήταν ο 19χρονος παλαιστής που εκτέλεσαν «μετά από βασανιστήρια για να ομολογήσει»

Το Ιράν εκτέλεσε τον νεαρό παλαιστή Σαλέχ Μοχαμάντι και δύο ακόμη άτομα - Πρόκειται για τους πρώτους απαγχονισμούς που πραγματοποιήθηκαν σε σχέση με τις διαδηλώσεις
THE LIFO TEAM