Σε επιφυλακή η Γερμανία ενόψει του Euro 2024 μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα

Σε επιφυλακή η Γερμανία ενόψει του Euro μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα Facebook Twitter
Μόσχα, φωτ.: ΕΡΑ
0

Με αφορμή την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση που έγινε στη Μόσχα η κυβέρνηση της Γερμανίας δήλωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια στη Γερμανία. 

Το «Ισλαμικό Κράτος της Επαρχίας Χορασάν» όπως ονομάζεται ο βραχίονας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών θεωρούν πως ευθύνεται για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση κοντά στη Μόσχα, αποτελεί τη μεγαλύτερη ισλαμιστική απειλή για την ασφάλεια στη Γερμανία. 

«Το επίπεδο απειλής παραμένει υψηλό», ανέφερε η Γερμανίδα υπουργός Νάνσι Φέζερ. «Ήταν ήδη υψηλό πριν από την επίθεση στη Μόσχα και παρέμεινε σε υψηλό επίπεδο», σημείωσε αναφερόμενη στο μακελειό του Crocus City Hall με τους 139 νεκρούς και τους 180 τραυματίες, για το οποίο την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. 

Η Γερμανία θα αυστηροποιήσει τους ελέγχους στα σύνορα στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων ασφαλείας λόγω του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου που θα φιλοξενήσει το καλοκαίρι. «Η ασφάλεια είναι φυσικά η ύψιστη προτεραιότητά μας σε αυτήν την διοργάνωση», τόνισε η Φέζερ, εξηγώντας πως σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται όχι μόνο οι δυνάμεις ασφαλείας αλλά και οι υπηρεσίες πληροφοριών. 

To φετινό Euro ξεκινά στις 14 Ιουνίου και εκτιμάται πως θα το παρακολουθήσουν περίπου 2,7 εκατομμύρια θεατές στα γήπεδα και περισσότεροι από 12 εκατομμύρια άλλοι από γιγαντοοθόνες που θα στηθούν σε κεντρικά σημεία διάφορων πόλεων. 

Κλίμα φόβου στην Ευρώπη μετά το τρομακρατικό χτύπημα στη Μόσχα

Αμετάβλητος στο 3 παραμένει το επίπεδο συναγερμού και στο Βέλγιο, μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα.

Σε μία κλίμακα που φτάνει μέχρι το 4, το επίπεδο του συναγερμού στη χώρα βρίσκεται στο 3, που σημαίνει «σοβαρή απειλή». Παρότι μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα, για το οποίο ανέλαβε την ευθύνη παρακλάδι του ISIS, Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν (ISIS-K), η Γαλλία ανέβασε στο μέγιστο το επίπεδο συναγερμού στη χώρα αλλά και η Ιταλία προχώρησε στην αύξηση των μέτρων ασφαλείας, η βελγική αντιτρομοκρατική υπηρεσία Ocam δικαιολόγησε την απόφασή της να μην αυξήσει το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters 

 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Νέα εξοπλιστικά προγράμματα με 12 επιθετικά υποβρύχια και 1,5 δισ. λίρες σε νέες εργοστασιακές μονάδες

Διεθνή / Βρετανία: Νέα εξοπλιστικά προγράμματα με 12 επιθετικά υποβρύχια και 1,5 δισ. λίρες σε νέες εργοστασιακές μονάδες

Ο Κιρ Στάρμερ ανακοινώνει επενδύσεις δισεκατομμυρίων στη στρατιωτική ενίσχυση της Βρετανίας, με νέες υποβρύχιες μονάδες και πυραυλικά συστήματα στο πλαίσιο της επανασύνταξης των ένοπλων δυνάμεων
LIFO NEWSROOM
«Άντε γ@@@@ου» - Η πρώην σταρ των Little Mix στράφηκε εναντίον της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ λόγω της τρανφοβίας της

Διεθνή / «Άντε γ@@@@ου» - Η πρώην σταρ των Little Mix στράφηκε εναντίον της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ λόγω της τρανφοβίας της

Η JADE κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της στο φεστιβάλ Mighty Hoopla κάλεσε το κοινό να φωνάξει μαζί της, αναφερόμενη σε διάφορα πρόσωπα που αξίζουν ένα «άντε γεια»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Επίθεση με μολότοφ κατά φιλοϊσραηλινών διαδηλωτών στο Κολοράντο - «Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση», λέει το FBI

Διεθνή / ΗΠΑ: Επίθεση με μολότοφ κατά φιλοϊσραηλινών διαδηλωτών στο Κολοράντο - «Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση», λέει το FBI

Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση κατά εβραϊκής διαδήλωσης στο Μπόλντερ του Κολοράντο αφήνει πίσω της πολλούς τραυματίες. Τι αναφέρει το FBI, η τοπική αστυνομία και η διεθνής κοινότητα
LIFO NEWSROOM
«Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ τα επόμενα τέσσερα χρόνια», προειδοποιεί Γερμανός στρατηγός

Διεθνή / «Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ τα επόμενα τέσσερα χρόνια», προειδοποιεί Γερμανός στρατηγός

Ο στρατηγός Καρστεν Μπρέουερ δήλωσε ότι η Ρωσία παράγει εκατοντάδες τανκς ετησίως, πολλά από τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε επίθεση κατά των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στις Βαλτικές χώρες έως το 2029 ή και νωρίτερα
LIFO NEWSROOM