Σε επιφυλακή η Γερμανία ενόψει του Euro 2024 μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα

Σε επιφυλακή η Γερμανία ενόψει του Euro μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα Facebook Twitter
Μόσχα, φωτ.: ΕΡΑ
0

Με αφορμή την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση που έγινε στη Μόσχα η κυβέρνηση της Γερμανίας δήλωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια στη Γερμανία. 

Το «Ισλαμικό Κράτος της Επαρχίας Χορασάν» όπως ονομάζεται ο βραχίονας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών θεωρούν πως ευθύνεται για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση κοντά στη Μόσχα, αποτελεί τη μεγαλύτερη ισλαμιστική απειλή για την ασφάλεια στη Γερμανία. 

«Το επίπεδο απειλής παραμένει υψηλό», ανέφερε η Γερμανίδα υπουργός Νάνσι Φέζερ. «Ήταν ήδη υψηλό πριν από την επίθεση στη Μόσχα και παρέμεινε σε υψηλό επίπεδο», σημείωσε αναφερόμενη στο μακελειό του Crocus City Hall με τους 139 νεκρούς και τους 180 τραυματίες, για το οποίο την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. 

Η Γερμανία θα αυστηροποιήσει τους ελέγχους στα σύνορα στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων ασφαλείας λόγω του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου που θα φιλοξενήσει το καλοκαίρι. «Η ασφάλεια είναι φυσικά η ύψιστη προτεραιότητά μας σε αυτήν την διοργάνωση», τόνισε η Φέζερ, εξηγώντας πως σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται όχι μόνο οι δυνάμεις ασφαλείας αλλά και οι υπηρεσίες πληροφοριών. 

To φετινό Euro ξεκινά στις 14 Ιουνίου και εκτιμάται πως θα το παρακολουθήσουν περίπου 2,7 εκατομμύρια θεατές στα γήπεδα και περισσότεροι από 12 εκατομμύρια άλλοι από γιγαντοοθόνες που θα στηθούν σε κεντρικά σημεία διάφορων πόλεων. 

Κλίμα φόβου στην Ευρώπη μετά το τρομακρατικό χτύπημα στη Μόσχα

Αμετάβλητος στο 3 παραμένει το επίπεδο συναγερμού και στο Βέλγιο, μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα.

Σε μία κλίμακα που φτάνει μέχρι το 4, το επίπεδο του συναγερμού στη χώρα βρίσκεται στο 3, που σημαίνει «σοβαρή απειλή». Παρότι μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα, για το οποίο ανέλαβε την ευθύνη παρακλάδι του ISIS, Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν (ISIS-K), η Γαλλία ανέβασε στο μέγιστο το επίπεδο συναγερμού στη χώρα αλλά και η Ιταλία προχώρησε στην αύξηση των μέτρων ασφαλείας, η βελγική αντιτρομοκρατική υπηρεσία Ocam δικαιολόγησε την απόφασή της να μην αυξήσει το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters 

 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαμένος παράδεισος: Η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια στην Ευρώπη

Περιβάλλον / Οι «χαμένοι παράδεισοι» της Ευρώπης: Πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια μας

Η έντονη ζέστη, οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής κάνουν τους πιο περιζήτητους προορισμούς της ηπείρου, τόπους προς αποφυγή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται επίθεση από υποστηρικτές του λόγω υποψιών ότι η κυβέρνησή του κρύβει λεπτομέρειες για τα εγκλήματα του Έπσταϊν για να προστατεύσει την πλούσια ελίτ — συμπεριλαμβανομένου του ίδιου
LIFO NEWSROOM
«Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Διεθνή / «Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Η πρώτη Παλαιστίνια ΥΠΕΞ, Βαρσέν Αγκχαμπεκιάν Σαχίν, μίλησε αποκλειστικά στο Euronews και κατήγγειλε αδράνεια της ΕΕ στη Γάζα - Υπόσχεται μεταρρυθμίσεις στην Παλαιστινιακή Αρχή
LIFO NEWSROOM
Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Διεθνή / Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Η κλιμάκωση στη νότια Συρία –με ταυτόχρονη εμπλοκή του Ισραήλ και πολιτική αστάθεια στην περιοχή της Σουέιντα– επαναφέρει το ζήτημα της εσωτερικής συνοχής στη Συρία
LIFO NEWSROOM
Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

Διεθνή / Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

«Η κυβέρνηση αυτή επιλέγει να επιτεθεί στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους αντί να κυνηγήσει τη σπατάλη», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν, κλιμακώνοντας την πίεση προς τον πρωθυπουργό Φρανσουά Μπαϊρού
LIFO NEWSROOM