Σε αυτή τη στάση περιμένεις το λεωφορείο παρέα με μέλισσες που ζουν στην οροφή

Σε αυτή τη στάση περιμένες το λεωφορείο παρέα με μέλισσες που ζουν στην οροφή Facebook Twitter
0

Μπορεί ολοένα και περισσότεροι designers να υιοθετούν την «πράσινη αρχιτεκτονική», αλλά ποιος θα φανταζόταν πως μια στάση λεωφορείου θα μπορούσε να γίνει φιλική προς τις μέλισσες;

Το δημοτικό συμβούλιο του Λέστερ συνεργάστηκε με την διαφημιστική εταιρία Clear Channel για να «αναμορφώσει» και τις 479 στάσεις λεωφορείου της πόλης. 

Κάθε στάση θα αντικατασταθεί από μια φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική, με «ζωντανές» οροφές, στις οποίες φυτεύεται μια μίξη από αγριολούλουδα και άλλα φυτά προς ενίσχυση της τοπικής βιοποικιλλότητας, που με τη σειρά τους θα βοηθήσουν στην αύξηση του φθίνοντος αριθμού μελισσών, πεταλούδων και άλλα εντόμων επικονίασης. 

Άλλωστε στο Λέστερ τρέχει ήδη το πρόγραμμα «Bee Roads», στο πλαίσιο του οποίου τριάμισι μίλια πεζοδρομίου και κυκλικών κόμβων έχουν αφιερωθεί σε αγριολούλουδα. 

Στόχος να γίνει η πόλη πιο φιλική απέναντι στα έντονα επικονίασης, καθώς τα αγριολούλουδα λειτουργούν σαν στάσεις τροφής για αυτά, όπου ανεφοδιάζονται μέχρι τον προορισμό τους. 

Εκτός από «ζωντανές» οροφές, άλλες στάσεις λεωφορείου στην πόλη θα αποκτήσουν φωτοβολταϊκά πάνελ προς εξοικονόμηση ενέργειας. 

Στο πλαίσιο της φιλικής προς το περιβάλλον καμπάνιας της πόλης, θα μειωθούν επίσης οι αφίσες από χαρτί και θα αντικατασταθούν από οθόνες ψηφιακών διαφημίσεων, που θα τροφοδοτούνται ενεργειακά από φωτοβολταϊκά πάνελ.

Με πληροφορίες από Design taxi

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ