SATC: Σε απεργία πείνας έξω από τον Λευκό Οίκο η Σίνθια Νίξον

SATC: Σε απεργία πείνας έξω από τον Λευκό Οίκο η Σίνθια Νίξον Facebook Twitter
Φωτ.: Youtube
0

Η Σίνθια Νίξον ξεκίνησε απεργία πείνας απαιτώντας μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα social media η πρωταγωνίστρια των «And Just Like That» και «Sex And the City», Σίνθια Νίξον, μίλησε για τα δεινά των Παλαιστινίων πολιτών και προέτρεψε τους αξιωματούχους των ΗΠΑ να δράσουν.

«Οι θάνατοι που έχουμε δει οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στις βόμβες, αλλά πολλοί Παλαιστίνιοι βρίσκονται τώρα στα πρόθυρα της πείνας. Μόνο το 7% της διατροφής που χρειάζονται παρέχεται σε καθημερινή βάση», είπε η Νίξον. «Έτσι, βρισκόμαστε εδώ σε απεργία πείνας απλά για να δείξουμε στον Μπάιντεν το είδος της στέρησης που συμβαίνει στη Γάζα και πώς μπορεί να επιτύχει (από την πλευρά του) επιτύχει μια κατάπαυση του πυρός και να επιτρέψει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας».

Η απεργία πείνας της Σίνθια Νίξον θα διαρκέσει πέντε ημέρες όπως έχει πει και έρχεται εν μέσω μιας διευρυμένης εκεχειρίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς, κατά τη διάρκεια της οποίας έχουν γίνει ανταλλαγές Ισραηλινών ομήρων με Παλαιστίνιους κρατούμενους.

«Ως μητέρα εβραίων παιδιών των οποίων οι παππούδες και γιαγιάδες είναι επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος, ο γιος μου μού ζήτησε να χρησιμοποιήσω οποιαδήποτε φωνή έχω, όσο πιο δυνατά γίνεται, ότι «ποτέ ξανά» σημαίνει ποτέ ξανά για όλους», είπε η Νίξον τη Δευτέρα. σε ομιλία έξω από τον Λευκό Οίκο.

«Σε επτά εβδομάδες, το Ισραήλ έχει σκοτώσει περισσότερους αμάχους σε μια μικροσκοπική λωρίδα γης από όσους σκοτώθηκαν σε 20 χρόνια πολέμου σε ολόκληρη τη χώρα του Αφγανιστάν» είπε μεταξύ άλλων.

«Έχω βαρεθεί και έχω κουραστεί να λένε ότι οι απώλειες αμάχων είναι ένα συνηθισμένο τίμημα στον πόλεμο», συνέχισε η Νίξον. «Δεν υπάρχει τίποτα το συνηθισμένο σε αυτά τα στοιχεία. Δεν υπάρχει τίποτα συνηθισμένο με αυτούς τους θανάτους. Θα ήθελα να κάνω μια προσωπική έκκληση σε έναν πρόεδρο που έχει βιώσει τόσο τραγική προσωπική απώλεια να συνδεθεί με αυτή την ενσυναίσθηση για την οποία είναι γνωστό (ότι διαθέτει) και να κοιτάξει τα παιδιά της Γάζας και να φανταστεί ότι ήταν παιδιά του».

Με πληροφορίες του The Cut

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από διεθνείς φοιτητές λόγω Τραμπ

Διεθνή / Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από φοιτητές λόγω Τραμπ

Οι νέες πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ προκαλούν μαζική φυγή διεθνών φοιτητών από τις ΗΠΑ, με τα πανεπιστήμια να χάνουν έως και $1 δισ. σε δίδακτρα - Ποιες σχολές πλήττονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM
Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Διεθνή / Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Το λιμάνι του Ρότερνταμ προετοιμάζεται για ενδεχόμενη στρατιωτική σύγκρουση, διαθέτοντας χώρο για πολεμικά πλοία και κρίσιμα εφόδια - Πώς η Ευρώπη αναδιαμορφώνει την αμυντική της στρατηγική
LIFO NEWSROOM
Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Διεθνή / Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Ο Ερσίν Τατάρ απαντά στις επικρίσεις για πλήρη εξάρτηση του από την Τουρκία και ισχυρίζεται πως η ύπαρξη του Κυπριακού οφείλεται στις «σφαγές» Τουρκοκυπρίων από Ελληνοκύπριους το 1963-1964
LIFO NEWSROOM
Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Διεθνή / Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Το Υπουργείο Άμυνας θέλει να μετατρέψει τα ερείπια της Ράφα σε «ανθρωπιστική πόλη» υπό στρατιωτικό έλεγχο – Νομικοί κάνουν λόγο για σχέδιο εγκλεισμού και εκτοπισμού ολόκληρου του πληθυσμού της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Ιδιαίτερα τραγική από τις πλημμύρες στο Τέξας ήταν η κατάσταση στο Camp Mystic, μια κατασκήνωση χριστιανικής οργάνωσης για κορίτσια - Διαμαρτυρίες για την έλλειψη έγκαιρης ειδοποίησης - Εκκλήσεις για σύγχρονα συστήματα συναγερμού
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM