Σαρκοζί: Πρόγονοί μας ήταν και οι μουσουλμάνοι στρατιώτες στο Μόντε Κασίνο

Σαρκοζί: Πρόγονοί μας ήταν και οι μουσουλμάνοι στρατιώτες στο Μόντε Κασίνο Facebook Twitter
0

«Οι πρόγονοί μας ήταν οι Γαλάτες» αλλά επίσης «οι μουσουλμάνοι σκοπευτές» που πέθαναν για την Γαλλία, δήλωσε το Σάββατο ο πρώην πρόεδρος της χώρας και υποψήφιος στις προκριματικές εκλογές της Δεξιάς Νικολά Σαρκοζί, επανερχόμενος σε δηλώσεις που προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις το προηγούμενο διάστημα.

Ο πρώην πρόεδρος που κατηγορείται από τους αντιπάλους του ότι θέλει να προσελκύσει τους ψηφοφόρους της ακροδεξιάς, είχε πυροδοτήσει θύελλα επικρίσεων σε βάρος του την Τρίτη καθώς δήλωσε: «Αν κάποιος θέλει να γίνει Γάλλος, μιλάει γαλλικά, ζει σαν Γάλλος (...) Όταν γίνεστε Γάλλοι, οι πρόγονοί σας είναι οι Γαλάτες».

Σε μια εκδήλωση στο Περπινιάν, ο Σαρκοζί επανήλθε. «Οι πρόγονοί μας ήταν οι Γαλάτες, ήταν επίσης οι μονάρχες της Γαλλίας, οι εκπρόσωποι του Διαφωτισμού, ο Ναπολέοντας, οι σπουδαίοι δημοκράτες» υποστήριξε ο Γάλλος πολιτικός. «Οι πρόγονοί μας ήταν επίσης οι στρατιώτες της Λεγεώνας των Ξένων που πολέμησαν στη Μάχη του Καμερόν και οι Σενεγαλέζοι σκοπευτές» πρόσθεσε.

«Οι πρόγονοί μας ήταν τα αποικιακά στρατεύματα που σκοτώθηκαν στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι μουσουλμάνοι στρατιώτες που έχασαν την ζωή τους στο Μόντε Κασίνο» πρόσθεσε ο Νικολά Σαρκοζί, αναφερόμενοι στο όρος εκείνο της Ιταλίας όπου οι Σύμμαχοι έδωσαν πολλές μάχες εναντίον των Γερμανών το 1944.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας απέτισε επίσης φόρο τιμής στους χαρκί, τους Αλγερινούς που βοήθησαν τον γαλλικό στρατό στον πόλεμο της Αλγερίας και των οποίων συνάντησε εκπροσώπους σήμερα το απόγευμα.

«Το δράμα των χαρκί είναι δράμα όλης της Γαλλίας. ΝΜια κηλίδα αίματος παραμένει ανεξίτηλη στη σημαία μας» υπογράμμισε. «Μέσω των χαρκί, γράφτηκε ολόκληρο το εθνικό μας μυθιστόρημα: εκείνο των γυναικών και των ανδρών σε ολόκληρο τον κόσμο που υιοθέτησαν τη Γαλλία, τις αξίες της, το Έθνος. Μεταξύ αυτών μια περίοπτη θέση πρέπει να δοθεί στους Γάλλους μουσουλμάνους που σκοτώθηκαν για την ελευθερία μας και τη σημαία μας» τόνισε ο ίδιος.

«Η Γαλλία είναι η θετή μητέρα που υιοθετεί όλους εκείνους που θέλουν να την αγαπήσουν. Δεν κοιτά το γενεαλογικό δέντρο» σημείωσε ο Νικολά Σαρκοζί προκαλώντας τα χειροκροτήματα του κόσμου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΓΑΤΑ

Διεθνή / Γαλλία: Σε κατ' οίκον περιορισμό «καταδικάστηκαν» γάτα και ιδιοκτήτρια μετά από καταγγελία γειτόνισσας

Η γυναίκα που έκανε την καταγγελία στη Γαλλία, ανέφερε πως ο γάτος έμπαινε στον κήπο και κατέστρεφε τα φυτά της - Αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις για τη δικαστική απόφαση
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Η Ρωσία καταθέτει στο ΣΑ του ΟΗΕ δικό της σχέδιο απόφασης, αμφισβητώντας την πρόταση των ΗΠΑ

Διεθνή / Γάζα: Η Ρωσία καταθέτει στο ΣΑ του ΟΗΕ δικό της σχέδιο, αμφισβητώντας την πρόταση των ΗΠΑ

Η μόνιμη αντιπροσωπεία της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη ανέφερε σε σημείωμά της προς τα άλλα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗ ότι το δικό της σχέδιο είναι «αντιπρόταση», «εμπνευσμένη» από το αμερικανικό
LIFO NEWSROOM
Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Διεθνή / Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Το BBC βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς θεσμικής αναταραχής, που δεν περιορίζεται σε ένα μεμονωμένο δημοσιογραφικό σφάλμα, αλλά αγγίζει τον τρόπο διοίκησης και τη σχέση του οργανισμού με την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM
ANTIFA ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Antifa: Ποιες δύο ελληνικές οργανώσεις χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές

Οι δύο αυτές ελληνικές οργανώσεις μπαίνουν στη λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Ξένες Τρομοκρατικές Οργανώσεις (FTOs) και τους Ειδικά Καθορισμένους Διεθνείς Τρομοκράτες (SDGTs)
LIFO NEWSROOM
10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Διεθνή / 10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Στις 13 Νοεμβρίου 2015, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο Μπατακλάν στη διάρκεια συναυλίας, προκαλώντας μία από τις πιο πρωτοφανείς και αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM