Σαρκοζί: Πρόγονοί μας ήταν και οι μουσουλμάνοι στρατιώτες στο Μόντε Κασίνο

Σαρκοζί: Πρόγονοί μας ήταν και οι μουσουλμάνοι στρατιώτες στο Μόντε Κασίνο Facebook Twitter
0

«Οι πρόγονοί μας ήταν οι Γαλάτες» αλλά επίσης «οι μουσουλμάνοι σκοπευτές» που πέθαναν για την Γαλλία, δήλωσε το Σάββατο ο πρώην πρόεδρος της χώρας και υποψήφιος στις προκριματικές εκλογές της Δεξιάς Νικολά Σαρκοζί, επανερχόμενος σε δηλώσεις που προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις το προηγούμενο διάστημα.

Ο πρώην πρόεδρος που κατηγορείται από τους αντιπάλους του ότι θέλει να προσελκύσει τους ψηφοφόρους της ακροδεξιάς, είχε πυροδοτήσει θύελλα επικρίσεων σε βάρος του την Τρίτη καθώς δήλωσε: «Αν κάποιος θέλει να γίνει Γάλλος, μιλάει γαλλικά, ζει σαν Γάλλος (...) Όταν γίνεστε Γάλλοι, οι πρόγονοί σας είναι οι Γαλάτες».

Σε μια εκδήλωση στο Περπινιάν, ο Σαρκοζί επανήλθε. «Οι πρόγονοί μας ήταν οι Γαλάτες, ήταν επίσης οι μονάρχες της Γαλλίας, οι εκπρόσωποι του Διαφωτισμού, ο Ναπολέοντας, οι σπουδαίοι δημοκράτες» υποστήριξε ο Γάλλος πολιτικός. «Οι πρόγονοί μας ήταν επίσης οι στρατιώτες της Λεγεώνας των Ξένων που πολέμησαν στη Μάχη του Καμερόν και οι Σενεγαλέζοι σκοπευτές» πρόσθεσε.

«Οι πρόγονοί μας ήταν τα αποικιακά στρατεύματα που σκοτώθηκαν στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι μουσουλμάνοι στρατιώτες που έχασαν την ζωή τους στο Μόντε Κασίνο» πρόσθεσε ο Νικολά Σαρκοζί, αναφερόμενοι στο όρος εκείνο της Ιταλίας όπου οι Σύμμαχοι έδωσαν πολλές μάχες εναντίον των Γερμανών το 1944.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας απέτισε επίσης φόρο τιμής στους χαρκί, τους Αλγερινούς που βοήθησαν τον γαλλικό στρατό στον πόλεμο της Αλγερίας και των οποίων συνάντησε εκπροσώπους σήμερα το απόγευμα.

«Το δράμα των χαρκί είναι δράμα όλης της Γαλλίας. ΝΜια κηλίδα αίματος παραμένει ανεξίτηλη στη σημαία μας» υπογράμμισε. «Μέσω των χαρκί, γράφτηκε ολόκληρο το εθνικό μας μυθιστόρημα: εκείνο των γυναικών και των ανδρών σε ολόκληρο τον κόσμο που υιοθέτησαν τη Γαλλία, τις αξίες της, το Έθνος. Μεταξύ αυτών μια περίοπτη θέση πρέπει να δοθεί στους Γάλλους μουσουλμάνους που σκοτώθηκαν για την ελευθερία μας και τη σημαία μας» τόνισε ο ίδιος.

«Η Γαλλία είναι η θετή μητέρα που υιοθετεί όλους εκείνους που θέλουν να την αγαπήσουν. Δεν κοιτά το γενεαλογικό δέντρο» σημείωσε ο Νικολά Σαρκοζί προκαλώντας τα χειροκροτήματα του κόσμου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM