Σ.Αραβία: «Οι Ισραηλινοί πολίτες δεν είναι καλοδεχούμενοι στο βασίλειο»

Σ.Αραβία: «Οι Ισραηλινοί πολίτες δεν είναι καλοδεχούμενοι στο βασίλειο» Facebook Twitter
0

Οι Ισραηλινοί δεν είναι καλοδεχούμενοι στη Σαουδική Αραβία διευκρίνισε τη Δευτέρα, το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.


Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας έρχεται μία ημέρα αφότου το Ισραήλ έδωσε για πρώτη φορά επίσημη άδεια στους πολίτες του να επισκέπτονται τη χώρα αυτή, υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο πρίγκιπας Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν τόνισε η πολιτική της Σαουδικής Αραβίας είναι καθορισμένη: «Δεν έχουμε (διπλωματικές) σχέσεις με το κράτος του Ισραήλ και οι κάτοχοι ισραηλινών διαβατηρίων δεν μπορούν να επισκεφθούν το βασίλειο αυτή τη στιγμή», τόνισε.

Την Κυριακή, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών του Ισράηλ, αναφερόταν ότι οι Ισραηλινοί πολίτες, εφόσον λάβουν πρόσκληση από το Ριάντ και τους το επιτρέψουν οι σαουδαραβικές αρχές, θα μπορούν να ταξιδεύουν στη Σαουδική Αραβία για θρησκευτικούς λόγους ή για δουλειές – για να κάνουν επενδύσεις ή για συναντήσεις με συνεργάτες τους– για διάστημα έως και εννέα ημερών.

Ισραηλινοί πολίτες, κυρίως μουσουλμάνοι που πηγαίνουν για προσκύνημα, επισκέπτονται τη Σαουδική Αραβία εδώ και χρόνια, όμως το κάνουν είτε αφού λάβουν ειδική άδεια, είτε χρησιμοποιώντας διαβατήρια άλλων χωρών. 

«Όταν επιτευχθεί μια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Παλαιστίνιων και Ισραηλινών, πιστεύω ότι το θέμα της ανάμιξης του Ισραήλ στην περιοχή θα είναι στο τραπέζι», πρόσθεσε ο πρίγκιπας Φαϊζάλ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται ότι θα αποκαλύψει λεπτομέρειες του ειρηνευτικού σχεδίου του για τη Μέση Ανατολή στους Ισραηλινούς πολιτικούς ηγέτες σήμερα.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ