Σαουδική Αραβία: Για πρώτη φορά θα επιτραπεί σε γυναίκες να πάνε σε γήπεδο

Σαουδική Αραβία: Για πρώτη φορά θα επιτραπεί σε γυναίκες να πάνε σε γήπεδο Facebook Twitter
1

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας επέτρεψαν, για πρώτη φορά, σε γυναίκες να πάνε σε ένα γήπεδο με την ευκαιρία της εθνικής γιορτής της χώρας, όπως μετέδωσε το σαουδαραβικό πρακτορείο SPA.


Αυτό το Σαββατοκύριακο οι γυναίκες θα μπορούν να επισκεφθούν μαζί με την οικογένειά τους το Στάδιο Βασιλιάς Φαχντ του Ριάντ για να παρακολουθήσουν μια μουσική και ποιητική βραδιά, με την ευκαιρία της εθνικής γιορτής του σαουδαραβικού βασιλείου.


Οι οικογένειες (άνδρες με τις συζύγους τους και τα παιδιά τους) θα μπορούν να καθίσουν όλοι μαζί σε συγκεκριμένες κερκίδες του γηπέδου. Οι άνδρες που θα πάνε μόνοι τους θα καθίσουν σε άλλη κερκίδα.


Το στάδιο είναι έτοιμο για να υποδεχτεί περίπου 40.000 ανθρώπους, χωρισμένο σε έναν τομέα για τους μόνους άνδρες και σε άλλον τομέα για τις οικογένειες, πρόσθεσε το πρακτορείο.


Μέχρι τώρα στις γυναίκες δεν επιτρεπόταν να πηγαίνουν στα γήπεδα, κατ' εφαρμογή του νόμου περί διαχωρισμού των φύλων στους δημόσιους χώρους.


Η Σαουδική Αραβία παραμένει η μοναδική χώρα του κόσμου όπου οι γυναίκες δεν έχουν το δικαίωμα να οδηγούν αυτοκίνητο. Οι γυναίκες πρέπει να έχουν την άδεια του άνδρα κηδεμόνα τους (συνήθως ο πατέρας ή ο αδελφός ή ο σύζυγος) για να σπουδάσουν ή να ταξιδέψουν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM
ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM