Σαουδική Αραβία: 11 νεκροί και πάνω από 200 τραυματίες από φωτιά σε συγκρότημα κατοικιών

Σαουδική Αραβία: 11 νεκροί και πάνω από 200 τραυματίες από φωτιά σε συγκρότημα κατοικιών Facebook Twitter
Η Saudi Aramco, η εθνική εταιρία πετρελαίου της χώρας, ανέφερε πως δεν είναι γνωστό τι προκάλεσε τη φωτιά, που ξέσπασε σε υπόγειο του οικιστικού συγκροτήματος Radium στην πόλη Χόμπαρ.
0

Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 200 άλλοι διαφόρων εθνικοτήτων τραυματίστηκαν, ορισμένοι από τους οποίους σοβαρά, από φωτιά που ξέσπασε σήμερα σε συγκρότημα κατοικιών όπου διαμένουν εργαζόμενοι πετρελαϊκής εταιρίας στη Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.


"Στις 05:45 σήμερα αναφέρθηκε φωτιά στο υπόγειο του οικιστικού συγκροτήματος Radium στην πόλη Αλ Χόμπαρ, το οποίο νοικιάζει η Saudi Aramco για τους υπαλλήλους της", σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας.


Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter πως 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ τουλάχιστον 219 άλλοι τραυματίστηκαν, μερικοί από τους οποίους σοβαρά.


"Αυτοκίνητα και έπιπλα άρπαξαν φωτιά στο υπόγειο ενός από τους πύργους και άρχισε να βγαίνει πυκνός καπνός παρεμποδίζοντας τις επιχειρήσεις διάσωσης και κατάσβεσης", ανέφερε στην ανακοίνωσή της η υπηρεσία πολιτικής προστασίας. Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, προστίθεται στην ανακοίνωση.


Η Saudi Aramco, τα κεντρικά γραφεία της οποίας βρίσκονται στην πόλη Ντάχραν, απασχολεί περισσότερους από 55.000 υπαλλήλους, πολλοί από τους οποίους είναι ξένοι. Η εταιρία δεν ανακοίνωσε την εθνικότητα των υπαλλήλων της αλλά πιστεύεται ότι στο συγκρότημα διαμένουν ξένοι. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Aramco, το οικιστικό συγκρότημα Radium αποτελείται από οκτώ εξαώροφα κτίρια και περιλαμβάνει 486 διαμερίσματα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ