Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ: Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκιση για απάτη δισεκατομμυρίων με τα κρυπτονομίσματα FTX

Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ: Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια για απάτη ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Σε 25 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ, για απάτη ύψους 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από πελάτες της πτωχευμένης πλέον πλατφόρμας ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων FTX.

Υπενθυμίζεται πως μεταξύ άλλων, ο Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ κατηγορούνταν πως εκμεταλλεύτηκε κεφάλαια που είχαν καταθέσει πελάτες του στην πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων FTX, η οποία κήρυξε πτώχευση τον Νοέμβριο του 2022 και τα ποσά που καταχράστηκε τα επένδυσε σε άλλη εταιρεία του, την Alameda Research. Ο δικαστής Λιούις Κάπλαν επέβαλε την ποινή αυτή στο δικαστήριο του Μανχάταν, αφού απέρριψε τον ισχυρισμό του Μπάνκμαν, πως οι πελάτες της FTX δεν έχασαν στην πραγματικότητα χρήματα τους.

«Ο ισχυρισμός του εναγομένου ότι οι πελάτες και οι πιστωτές της FTX θα πληρωθούν στο ακέραιο είναι παραπλανητικός, είναι λογικά εσφαλμένος, είναι κερδοσκοπικός. Ένας κλέφτης που πηγαίνει τη λεία του στο Λας Βέγκας και στοιχηματίζει με επιτυχία τα κλεμμένα χρήματα δεν δικαιούται έκπτωση στην ποινή χρησιμοποιώντας τα κέρδη του από το Λας Βέγκας για να αποπληρώσει αυτά που έκλεψε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δικαστής.

Παράλληλα τον κατηγόρησε ότι είπε ψέματα κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στη δίκη.  Σημειώνεται πως οι ένορκοι έκριναν τον 32χρονο ένοχο στις 2 Νοεμβρίου του 2023 για επτά κατηγορίες απάτης και συνωμοσίας που προέκυψαν από την κατάρρευση της FTX το 2022, μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές απάτες στην ιστορία των ΗΠΑ, όπως χαρακτηριστικά την αποκάλεσαν οι εισαγγελείς.

«Ήξερε ότι ήταν λάθος. Ήξερε ότι ήταν εγκληματικό. Λυπάται που έβαλε ένα πολύ κακό στοίχημα σχετικά με την πιθανότητα να τον πιάσουν. Αλλά δεν πρόκειται να παραδεχτεί τίποτα, όπως είναι δικαίωμά του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικαστής. Στο άκουσμα της ποινής του, ο Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ στεκόταν με τα χέρια του ενωμένα μπροστά, αναγνωρίζοντας πως οι πελάτες της FTX είχαν υποφέρει και ζητώντας τους συγγνώμη.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

MI6: Για πρώτη φορά γυναίκα επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Βρετανίας – Ποια Είναι η Blaise Metreweli

Διεθνή / MI6: Για πρώτη φορά γυναίκα επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Βρετανίας – Ποια Είναι η Blaise Metreweli

Η Blaise Metreweli γίνεται η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη διοίκηση της MI6, της βρετανικής εξωτερικής υπηρεσίας πληροφοριών - Ποια είναι και γιατί η ανάδειξή της θεωρείται ιστορική για το Ηνωμένο Βασίλειο
LIFO NEWSROOM
Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Ο τελευταίος αγώνας ενός σκληρού ηγέτη σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για το Ιράν

Ανάλυση / Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Ο τελευταίος αγώνας ενός σκληρού ηγέτη σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για το Ιράν

Μετά από δεκαετίες απόλυτης εξουσίας, ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ βρίσκεται αντιμέτωπος με γεωπολιτική απομόνωση, εσωτερική αναταραχή και κατάρρευση της περιφερειακής στρατηγικής. Το Ιράν στο χείλος αλλαγής
LIFO NEWSROOM
Ρωσία: Οι Ουκρανοί χτύπησαν εργοστάσιο ιρανικών drone – Σκληρές μάχες και χτυπήματα σε ενεργειακές υποδομές

Διεθνή / Ρωσία: Οι Ουκρανοί χτύπησαν εργοστάσιο ιρανικών drone – Σκληρές μάχες και χτυπήματα σε ενεργειακές υποδομές

Ο ουκρανικός στρατός έπληξε εργοστάσιο drones στη Ρωσία, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε διυλιστήριο στην Πολτάβα. Μάχες και εξελίξεις σε Σούμι, Ντονέτσκ και Κίεβο, με φόντο επιστροφές σορών και πλήγματα στην υποδομή
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Η ανάρτηση για τη Γιορτή του Πατέρα εν μέσω της ρήξης με τον πρίγκιπα Χάρι

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Η ανάρτηση για τη Γιορτή του Πατέρα εν μέσω της ρήξης με τον πρίγκιπα Χάρι

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δεν ήταν καλεσμένοι το Σάββατο στην ετήσια παρέλαση «Trooping the Colour» για τον επίσημο εορτασμό των γενεθλίων του βρετανού μονάρχη
LIFO NEWSROOM
ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Νετανιάχου: «Το Ιράν θα πληρώσει βαρύ τίμημα, βρισκόμαστε σε υπαρξιακή μάχη»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός από το σημείο της ιρανικής επίθεσης που άφησε έξι νεκρούς προειδοποιεί για συντριπτική απάντηση – «Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν το Ιράν είχε πυρηνικά»
LIFO NEWSROOM