Σάλος στη Γερμανία: Πρωθυπουργός κρατιδίου αποδίδει την έξαρση των κρουσμάτων σε σφαγεία σε αλλοδαπούς εργαζόμενους

Σάλος στη Γερμανία: Πρωθυπουργός κρατιδίου αποδίδει την έξαρση των κρουσμάτων σε σφαγεία σε αλλοδαπούς εργαζόμενους Facebook Twitter
Γερμανία: Πρωθυπουργός κρατιδίου αποδίδει την έξαρση των κρουσμάτων σε αλλοδαπούς εργαζόμενους (EPA)
0

Σοβαρές πολιτικές αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, στη Γερμανία ότι η έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού σε σφαγείο της περιοχής οφείλεται σε εργαζόμενους από Βουλγαρία και Ρουμανία.

Ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, ο οποίος πραγματοποιούσε σήμερα επίσκεψη στην Σόφια, κάλεσε τον Άρμιν Λάσετ να απολογηθεί για τα «ανάρμοστα» σχόλιά του.

Κληθείς να εξηγήσει το γεγονός ότι, μετά την άρση των περιορισμών στην Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, βρέθηκαν την περασμένη Τετάρτη σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος στο Γκούτερσλοχ 700 άτομα θετικά στον κορωνοϊό, ο Λάσετ απέρριψε τον συσχετισμό μεταξύ των δύο, λέγοντας ότι «Ρουμάνοι και Βούλγαροι πήγαν εκεί και από εκεί προήλθε ο ιός».

Αργότερα επιχείρησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις, δηλώνοντας στην Rheinische Post ότι ήθελε απλώς να τονίσει τους κινδύνους από τα διεθνή ταξίδια και ότι «είναι απαράδεκτο να κατηγορούνται για τον κορωνοϊό άνθρωποι οποιασδήποτε καταγωγής».

Το σχόλιο αφορούσε στην είδηση ότι περισσότεροι από 650 υπάλληλοι σε σφαγείο βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και οι τοπικές αρχές προχώρησαν σε επιβολή καραντίνας σε 7.000 άτομα στις γύρω περιοχές.

Οι εξηγήσεις του πάντως δεν έπεισαν τον Μάας, ο οποίος την ίδια ώρα πραγματοποιούσε επίσκεψη στην Βουλγαρία ενόψει της ανάληψης της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Γερμανία την 1η Ιουλίου.

Κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με την ομόλογό του Εκατερίνα Ζαχαρίεβα, ο Γερμανός υπουργός χαρακτήρισε «εξαιρετικά επικίνδυνα» και «ανάρμοστα» τα σχόλια του Λάσετ, και του ζήτησε να απολογηθεί.

Για «απαράδεκτες» δηλώσεις έκανε λόγο και η κυρία Ζαχαρίεβα, τονίζοντας ότι «ο ιός δεν γνωρίζει σύνορα και ότι οι Βούλγαροι συνεισφέρουν πολύ στην οικονομία της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας».

Ο Γενικός Γραμματέας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Λαρς Κλινγκμπάιλ μίλησε για «σκανδαλώδεις» δηλώσεις, οι οποίες, όπως είπε, θα πρέπει να βάλουν τέλος στις πολιτικές φιλοδοξίες του 'Αρμιν Λάσετ, ο οποίος είναι και υποψήφιος για την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU).

«Οποιοσδήποτε επιχειρηματολογεί κατ΄αυτόν τον τρόπο, οποιοσδήποτε προκαλεί τέτοια δυσφορία, δεν είναι κατάλληλος για υποψήφιος Καγκελάριος», δήλωσε ο κ. Κλινγκμπάιλ στην BILD.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ/Bild/Rheinische Post

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσάρλι Κερκ: Η ρητορική του ακροδεξιού ακτιβιστή που ενέπνευσε υποστηρικτές και εξόργισε αντιπάλους

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η ρητορική του ακροδεξιού ακτιβιστή που ενέπνευσε υποστηρικτές και εξόργισε αντιπάλους

Ένας προκλητικός ρήτορας, που τα τελευταία χρόνια έγινε διάσημος στους κύκλους του κινήματος MAGA και ενέπνευσε μια γενιά φοιτητών να πολιτικοποιηθούν και να στηρίξουν τον Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Επιστολή Τραμπ στο ΝΑΤΟ: Είμαι έτοιμος για κυρώσεις στη Ρωσία αν όλα τα μέλη του συμφωνήσουν να κάνουν το ίδιο

Διεθνή / Επιστολή Τραμπ στο ΝΑΤΟ: Είμαι έτοιμος για κυρώσεις στη Ρωσία αν όλα τα μέλη συμφωνήσουν να κάνουν το ίδιο

Ζητά από τα μέλη του ΝΑΤΟ να σταματήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο από τη Ρωσία και να επιβάλουν δασμούς έως και 100% στην Κίνα, για την οποία θεωρεί ότι «ασκεί κυριαρχία» πάνω στη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Τζέφρι Έπσταϊν: Το Υπουργείο Οικονομικών θα κοινοποιήσει τα οικονομικά αρχεία του στο Κογκρέσο

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Το Υπουργείο Οικονομικών θα κοινοποιήσει τα οικονομικά αρχεία του στο Κογκρέσο

Το υπουργείο δεσμεύτηκε να παραδώσει έγγραφα που αναμένεται να περιλαμβάνουν αναφορές ύποπτης δραστηριότητας σχετικά με τον Τζέφρι Έπσταϊν και την πρώην σύντροφό του και συνεργό του, Γκιζλέιν Μαξγουέλ
LIFO NEWSROOM
Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Απόλυτο σκάνδαλο» - Ο άγνωστος καυγάς με τον βασιλιά Κάρολο στη Νέα Ζηλανδία

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Απόλυτο σκάνδαλο» - Ο άγνωστος καυγάς με τον βασιλιά Κάρολο στη Νέα Ζηλανδία

«Περίμενα να πάω να της βάλω την τιάρα και άκουγα τον πρίγκιπα που ωρυόταν και φώναζε στο διπλανό δωμάτιο» θυμάται ο κομμωτής της αείμνηστης πριγκίπισσας
LIFO NEWSROOM
«Προδοτική επίθεση» του Ισραήλ: Σαουδική Αραβία και Εμιράτα ξεσπούν - Κίνδυνος για τις «Συμφωνίες του Αβραάμ»

Διεθνή / «Προδοτική επίθεση» του Ισραήλ: Σαουδική Αραβία και Εμιράτα ξεσπούν - Κίνδυνος για τις «Συμφωνίες του Αβραάμ»

Η αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ σε στελέχη της Χαμάς στη Ντόχα προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στον Περσικό Κόλπο - Σαουδική Αραβία, Εμιράτα και Κατάρ καταγγέλλουν παραβίαση διεθνούς δικαίου, ενώ οι Συμφωνίες του Αβραάμ κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα
LIFO NEWSROOM
«Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Διεθνή / «Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Ο διορισμός της Σουσίλα Κάρκι ήταν απαίτηση των φοιτητών που βγήκαν μαζικά στους δρόμους καταγγέλλοντας τη διαφθορά και την απαγόρευση των social media.
LIFO NEWSROOM