Σάλος με τις δηλώσεις Έτινγκερ για την Ιταλία και τις αγορές - Αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη

Σάλος με τις δηλώσεις Έτινγκερ για την Ιταλία και τις αγορές - Αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη Facebook Twitter
0

Μετά το σάλο που προκάλεσε στην Ιταλία και τις αποστάσεις που έλαβαν από τις δηλώσεις του οι Βρυξέλλες, ο Επίτροπος Προϋπολογισμού Γκίντερ Έτινγκερ ζήτησε συγγνώμη διαβεβαιώνοντας, με ανάρτησή του στο Twitter, ότι στόχος του δεν ήταν να δείξει ασέβεια στους Ιταλούς ψηφοφόρους.

«Σέβομαι πλήρως τη βούληση των ψηφοφόρων, είτε της αριστεράς, είτε της δεξιάς, είτε του κέντρου, σε όλες τις χώρες», υπογράμμισε ο Γερμανός Επίτροπος, εξηγώντας ότι όταν αναφερόταν στις εξελίξεις στις χρηματαγορές στην Ιταλία δεν ήθελε να φανεί ασεβής.

«Ζητώ συγγνώμη για αυτό. Η Ιταλία, ως ιδρυτικό μέλος της ΕΕ έπαιζε και παίζει σημαντικό ρόλο στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και ελπίζω ότι θα συνεχίσει σε αυτήν την πορεία», πρόσθεσε.

Η φράση του Έτινγκερ ότι οι αγορές θα μάθουν στους Ιταλούς πώς να ψηφίζουν προκάλεσε την οργή των πολιτικών κομμάτων στην Ιταλία, με τον ηγέτη της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι να ζητά μάλιστα την άμεση παραίτηση του Επιτρόπου.

Ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα, που προέρχεται από το Δημοκρατικό Κόμμα, ζήτησε επίσης μια συγγνώμη ή την παραίτηση του Έτιγκερ.

Η Κομισιόν φάνηκε επίσης να τηρεί αποστάσεις από τον Έτινγκερ, με τον εκπρόσωπό της, τον Μαργαρίτη Σχοινά, να δηλώνει ότι οι Ιταλοί και μόνο οι Ιταλοί θα αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας τους, κανείς άλλος.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social media

Διεθνή / Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επιβλήθηκε και απαγόρευση επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται υπό έρευνα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM