To σαιξπηρικό θέατρο Globe ζητά επείγουσα επιχορήγηση για να αποφύγει την «τραγωδία»

To σαιξπηρικό θέατρο Globe ζητά επείγουσα επιχορήγηση για να αποφύγει την «τραγωδία» Facebook Twitter
To σαιξπηρικό θέατρο Globe ζητά επείγουσα επιχορήγηση για να αποφύγει την «τραγωδία» (EPA)
0

Το θέατρο Globe αντίγραφο του ανοιχτού σαιξπηρικού θεάτρου στο Λονδίνο, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να κλείσει εξαιτίας της πανδημίας του κορωναϊού, προειδοποιεί επιτροπή βουλευτών.

Η επιτροπή Ψηφιακού, Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού έστειλε επιστολή στον Γραμματέα Πολιτισμού Oliver Dowden δηλώνοντας ότι η απώλεια του ανακατασκευασμένου θεάτρου θα αποτελούσε μία «τραγωδία» για τον πολιτισμό.

Η διοίκηση του θεάτρου ανέφερε ότι η πανδημία αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για το μέλλον του από όταν άνοιξε το 1997».

Οι βουλευτές ανέφεραν σε επιστολή τους στην κυβέρνηση, ότι και άλλα θέατρα διατρέχουν επίσης κίνδυνο και πρέπει να υπάρξει περισσότερη χρηματοδότηση για να τα βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του lockdown. «Να ενισχύσουμε το πολιτιστικό μας τοπίο και να προστατεύσουμε το πλούσιο παρελθόν μας», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Χωρίς την κατεπείγουσα βοήθεια του κράτους «δεν θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση» και το οριστικό κλείσιμό του θα ήταν «μια τραγωδία για την τέχνη, για την κληρονομία του διασημότερου Άγγλου συγγραφέα αλλά επίσης και για τη χώρα», τονίζουν οι ιδρυτές του.

Το Globe, αντίγραφο του θεάτρου του 1599 όπου δίνονταν παραστάσεις έργων του Σαίξπηρ, χτίστηκε το 1997 στη νότια όχθη του Τάμεση, κοντά στο σημείο όπου βρισκόταν το αρχικό.

Κάθε χρόνο υποδέχεται πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες και περιλαμβάνει επίσης μια βιβλιοθήκη, αρχεία και ένα αντίγραφο θεάτρου του 17ου αιώνα που φωτίζεται με κεριά.

Αν και ήδη λαμβάνει βοήθεια για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, το θέατρο εκτιμά ότι χρειάζεται τουλάχιστον άλλα 5 εκατομμύρια λίρες για να μην κλείσει, ποσό που αντιστοιχεί στο 20% του ετήσιου κύκλου εργασιών του.

«Θα ήταν τραγωδία να υποκύψει αυτός ο εθνικός θησαυρός στον Covid-19. Η κυβέρνηση πρέπει να παρέμβει τώρα», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού της Βουλής των Κοινοτήτων, ο συντηρητικός βουλευτής Τζούλιαν Νάιτ.

Με πληροφορίες του BBC/Broadway.com

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM
«Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Διεθνή / «Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Η νέα γενιά «superfake» επώνυμων τσαντών απειλεί τη βιομηχανία της πολυτελείας, καθώς οι Gen Z καταναλωτές στρέφονται σε ρεαλιστικά αντίγραφα με χαμηλότερο κόστος. Πώς το TikTok, οι influencers και η τεχνολογία αλλάζουν το παιχνίδι.
LIFO NEWSROOM
Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Διεθνή / Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Ο Γάλλος πρόεδρος καλεί συγκριμένα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να "επιταχύνει την προετοιμασία αξιόπιστων αντιμέτρων, με την κινητοποίηση όλων των εργαλείων που έχει στη διάθεσή της"
LIFO NEWSROOM
Πώς ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ανάλυση / Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν δημιούργησε νέες γεωπολιτικές ευκαιρίες για την Τουρκία - Πώς η Άγκυρα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αποδυνάμωση της Τεχεράνης σε Ιράκ, Συρία και Νότιο Καύκασο
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ