To σαιξπηρικό θέατρο Globe ζητά επείγουσα επιχορήγηση για να αποφύγει την «τραγωδία»

To σαιξπηρικό θέατρο Globe ζητά επείγουσα επιχορήγηση για να αποφύγει την «τραγωδία» Facebook Twitter
To σαιξπηρικό θέατρο Globe ζητά επείγουσα επιχορήγηση για να αποφύγει την «τραγωδία» (EPA)
0

Το θέατρο Globe αντίγραφο του ανοιχτού σαιξπηρικού θεάτρου στο Λονδίνο, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να κλείσει εξαιτίας της πανδημίας του κορωναϊού, προειδοποιεί επιτροπή βουλευτών.

Η επιτροπή Ψηφιακού, Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού έστειλε επιστολή στον Γραμματέα Πολιτισμού Oliver Dowden δηλώνοντας ότι η απώλεια του ανακατασκευασμένου θεάτρου θα αποτελούσε μία «τραγωδία» για τον πολιτισμό.

Η διοίκηση του θεάτρου ανέφερε ότι η πανδημία αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για το μέλλον του από όταν άνοιξε το 1997».

Οι βουλευτές ανέφεραν σε επιστολή τους στην κυβέρνηση, ότι και άλλα θέατρα διατρέχουν επίσης κίνδυνο και πρέπει να υπάρξει περισσότερη χρηματοδότηση για να τα βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του lockdown. «Να ενισχύσουμε το πολιτιστικό μας τοπίο και να προστατεύσουμε το πλούσιο παρελθόν μας», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Χωρίς την κατεπείγουσα βοήθεια του κράτους «δεν θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση» και το οριστικό κλείσιμό του θα ήταν «μια τραγωδία για την τέχνη, για την κληρονομία του διασημότερου Άγγλου συγγραφέα αλλά επίσης και για τη χώρα», τονίζουν οι ιδρυτές του.

Το Globe, αντίγραφο του θεάτρου του 1599 όπου δίνονταν παραστάσεις έργων του Σαίξπηρ, χτίστηκε το 1997 στη νότια όχθη του Τάμεση, κοντά στο σημείο όπου βρισκόταν το αρχικό.

Κάθε χρόνο υποδέχεται πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες και περιλαμβάνει επίσης μια βιβλιοθήκη, αρχεία και ένα αντίγραφο θεάτρου του 17ου αιώνα που φωτίζεται με κεριά.

Αν και ήδη λαμβάνει βοήθεια για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, το θέατρο εκτιμά ότι χρειάζεται τουλάχιστον άλλα 5 εκατομμύρια λίρες για να μην κλείσει, ποσό που αντιστοιχεί στο 20% του ετήσιου κύκλου εργασιών του.

«Θα ήταν τραγωδία να υποκύψει αυτός ο εθνικός θησαυρός στον Covid-19. Η κυβέρνηση πρέπει να παρέμβει τώρα», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού της Βουλής των Κοινοτήτων, ο συντηρητικός βουλευτής Τζούλιαν Νάιτ.

Με πληροφορίες του BBC/Broadway.com

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM