Σαγκάη: Έκλεισε απότομα το πάρκο της Disney λόγω covid και εγκλωβίστηκαν μέσα οι επισκέπτες

Σαγκάη: Έκλεισε το πάρκο της Ντίσνεϊ λόγω covid- Εγκλωβίστηκαν μέσα οι επισκέπτες Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Το πάρκο της Ντίσνεϊ στη Σαγκάη έκλεισε λόγω των περιορισμών κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού εγκλωβίζοντας μέσα τους επισκέπτες.

Στο πλαίσιο της πολιτικής μηδενικής ανοχής που επιβάλλει η Κίνα κατά της πανδημίας, οι αρχές ειδοποίησαν τους επισκέπτες ότι δεν επιτρέπεται να βγουν εκτός ορίων του πάρκου αν δεν επιδείξουν πρώτα αρνητικό τεστ.

Τα μέτρα επιβλήθηκαν αφού καταγράφηκαν τοπικά 10 κρούσματα το Σάββατο.

Η αμφισβητούμενη πολιτική μηδενικής ανοχής της Κίνας έχει επιβάλλει διαδοχικά lockdown ανά καιρούς, εγκλωβίζοντας αρκετούς, πολλές φορές σε αδιανόητα και ασυνήθιστα μέρη.

Μαζί με το θεματικό πάρκο, έχουν αποκλειστεί και οι γύρω περιοχές όπως είναι δρόμοι με εμπορικά κέντρα και καταστήματα τα οποία έκλεισαν απότομα λίγο μετά τις 11:30 τοπική ώρα.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στην κινεζική εκδοχή του Τwitter, το Weibo, δείχνει ανθρώπους να τρέχουν προς τις πύλες του πάρκου μετά την ανακοίνωση ότι θα κλείσει, για να μην εγκλωβιστούν μέσα.

Η τοπική αρχή ανέφερε σε ανάρτησή της ότι το πάρκο κλείνει τις πύλες του και όσοι είναι μέσα θα μπορέσουν να βγουν μόνο με την επίδειξη αρνητικού τεστ. Πρόσθεσε δε, ότι όποιος επισκέφθηκε το πάρκο από την περασμένη Πέμπτη απαιτείται να επιδείξουν τρία αρνητικά τεστ από τρεις συνεχόμενες ημέρες.

Παράλληλα, άγνωστο παραμένει πότε θα ανοίξει τις πύλες του το πάρκο καθώς δεν έχει δοθεί συγκεκριμένη ημερομηνία. Η διοίκηση του πάρκου πρόσθεσε για όσους είχαν αγοράσει εισιτήρια αλλά δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ότι θα παραμείνουν σε ισχύ για τους επόμενους έξι μήνες ενώ θα δοθεί και η δυνατότητα επιστροφής χρημάτων.

Το απότομο κλείσιμο του πάρκου, έγινε μόλις δύο ημέρες αφότου είχε ανοίξει τις πύλες του με μειωμένο αριθμό επισκεπτών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το πάρκο κλείνει αναπάντεχα και απροειδοποίητα. Πέρυσι τον Νοέμβριο, σχεδόν 30.000 άτομα εγκλωβίστηκαν μέσα όταν οι αρχές διέταξαν να ελεγχθούν όλοι οι επισκέπτες σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η μετάδοση.

Σχεδόν τρία χρόνια μετά το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊόυ στην Κίνα, οι αρχές συνεχίζουν να επιβάλλουν απότομα και ακραία μέτρα για να περιοριστεί η διάδοση του ιού.

Προς το παρόν, λιγότερά από 200 εκατ. του κινεζικού πληθυσμού βρίσκονται υπό καθεστώς lockdown μετά την 24η Οκτωβρίου, καθώς  η χώρα των 1,45 δισ. πολιτών συνεχίζει να καταγράφει πάνω από 1.000 κρούσματα τη μέρα.

Με πληροφορίες του BCC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Διεθνή / «Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Ο διορισμός της Σουσίλα Κάρκι ήταν απαίτηση των φοιτητών που βγήκαν μαζικά στους δρόμους καταγγέλλοντας τη διαφθορά και την απαγόρευση των social media.
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει εκατοντάδες περιστέρια που είχαν κατακλύσει μία πολυκατοικία

Διεθνή / Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει περιστέρια γιατί είχαν κατακλύσει ολόκληρη πολυκατοικία

Η απαγόρευση επιβλήθηκε μετά από την οργή των ενοίκων της πολυκατοικίας, που όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν ζούσαν μία «κόλαση» από τα φτερά και τα περιττώματα
LIFO NEWSROOM
«Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Διεθνή / «Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Ο 34χρονος, που έχει διαγνωστεί με σχιζοφρένεια, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση είχε φυτέψει «υλικά» στον εγκέφαλό του και ότι αυτοί τον «έλεγχαν» τη στιγμή της επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Διεθνή / Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Οι γαλλικές αρχές εκφράζουν ανησυχία ότι οι επιθέσεις αυτού του τύπου, αν και συμβολικές, αποσκοπούν στο να ενισχύσουν τις εσωτερικές εντάσεις και να διχάσουν την κοινή γνώμη
LIFO NEWSROOM