Έξω από αυτό το ροζ σπίτι στον Μισισιπή, οι ασθενείς καταφθάνουν υπό την προστασία εθελοντών. Είναι γυναίκες που θέλουν να προχωρήσουν σε άμβλωση, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίσουν διαδηλωτές -κάποτε θρησκόληπτους- που με πανό διαμαρτύρονται για την ντροπή της πράξης τους. 

 

Τα πράγματα κάποτε ξεφεύγουν, οι διαδηλωτές επιτίθενται στις γυναίκες, δημιουργούν κλίμα εκφοβισμού, ώστε να αποτρέψουν στο μέλλον τις γυναίκες να επιλέξουν τη διακοπή της κύησής τους.

 

Το "ροζ σπίτι" είναι η ντροπή του Μισισιπή, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, αλλά  και το σημείο ανακούφισης, ακόμη και σωτηρίας εκατοντάδων γυναικών που πριν από λίγους μήνες ενημερώθηκαν από τον κυβερνήτη της Αϊόβα ότι παρανομούν αν διακόψουν κύηση που έχει συμπληρώσει τις 6 εβδομάδες...

 

Οι τοπικοί γιατροί δεν θέλουν καμία εμπλοκή με όσα συμβαίνουν στο ροζ σπίτι. Η παρενόχληση που θα δεχθούν μετά είναι κάτι περισσότερο από δεδομένη. Όπως και ο κίνδυνος να χάσουν την εργασία και την άδεια επαγγέλματος.  Έτσι κάθε εβδομάδα κάποιος γυναικολόγος από άλλη πολιτεία ταξιδεύει μέχρι εκεί για να πραγματοποιήσει προγραμματισμένες αμβλώσεις 

 

Το σπίτι ανοίγει τις πόρτες του σε γυναίκες με ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες μόνο δύο μέρες την εβδομάδα. Αυτή τη στιγμή μία άμβλωση κοστίζει 600 δολάρια και 2 μέρες αποχής από την εργασία. Λίγες εργαζόμενες στον Μισισιπή έχουν αυτή την πολυτέλεια, ενώ ακόμη κι αν την έχουν, στη συνέχεια θα πρέπει να υποστούν τις συναισθηματικές πιέσεις και την κατακραυγή του κοινωνικού περίγυρου.