ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Ρώσος στρατηγός: Στόχος μας ο πλήρης έλεγχος σε νότια Ουκρανία και Ντονμπάς

Ρώσος στρατηγός: Στόχος μας ο πλήρης έλεγχος σε νότια Ουκρανία και Ντονμπάς Facebook Twitter
0

Η Ρωσία αποκάλυψε πως στόχος της εισβολής της στην Ουκρανία είναι να τεθεί υπό τον «πλήρη έλεγχό της» η νότια πλευρά της χώρας, αλλά και η περιοχή του Ντονμπάς

Η ανακοίνωση, αυτή, έγινε από κορυφαίο Ρώσο στρατιωτικό αξιωματούχο και σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η χώρα παραδέχεται ότι αγωνίζεται για τη δημιουργία ενός χερσαίου διαδρόμου που θα συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία, τη χερσόνησο που προσάρτησε το 2014.

«Από την αρχή της δεύτερης φάσης της ειδικής επιχείρησης (σ.σ. έτσι αποκαλούν οι Ρώσοι την εισβολή), που άρχισε πριν από δύο ημέρες, ένα από τα καθήκοντα του ρωσικού στρατού είναι να θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό του το Ντονμπάς και τη νότια Ουκρανία. Αυτό θα παρέχει έναν χερσαίο διάδρομο προς την Κριμαία» είπε ο στρατηγός Ρουστέμ Μινεκάεβ, ο εκτελών χρέη διοικητή της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας. 

Όπως γράφει το ρωσικό μέσο ενημέρωσης TASS και μεταφέρει το CNN, συμπλήρωσε πως ο έλεγχος του νότου της Ουκρανίας θα έδινε στις ρωσικές δυνάμεις πρόσβαση στην Υπερδνειστερία, ένα αυτονομιστικό κρατίδιο της Μολδαβίας, όπου υπάρχει βάση των ρωσικών δυνάμεων από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Ερωτώμενος από δημοσιογράφους για το ποιες περιοχές ορίζονται ως «νότια Ουκρανία», ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο και παρέπεμψε στο υπουργείο Άμυνας για περαιτέρω διευκρινίσεις. 

Η Ρωσία, στην παρούσα φάση του πολέμου, έχει τον μερικό έλεγχο περιοχών της νότιας Ουκρανίας, με το Κίεβο να διατηρεί την ισχύ του σε Οδησσό και Μικολάιβ. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ