Ρώσοι κοσμοναύτες πόζαραν με τις σημαίες του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ρώσοι κοσμοναύτες πόζαραν με τις σημαίες του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό Facebook Twitter
Οι τρεις κοσμοναύτες με τη σημαία της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ
0

Ρώσοι κοσμοναύτες φωτογραφήθηκαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό κρατώντας σημαίες των αυτοανακηρυχθεισών Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ. 

Σε μήνυμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της Roscosmos στο Telegram, οι Όλεγκ Αρτέμιεφ, Ντένις Μετβέγιεφ και Σεργκέι Κορσάκοφ κρατούν τις δύο σημαίες των περιοχών της Ουκρανίας, που έχουν αναγνωριστεί ως «Λαϊκές Δημοκρατίες» μόνο από τη Ρωσία και τη Συρία, ανάμεσα στα μέλη του ΟΗΕ.

Ρώσοι κοσμοναύτες πόζαραν με τις σημαίες του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό Facebook Twitter
Οι κοσμοναύτες με τη σημαία της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ

Στην ανάρτηση η ρωσική διαστημική υπηρεσία πανηγυρίζει για την «απελευθέρωση» του Λουγκάνσκ. Χθες, οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι ελέγχουν ότι τη συγκεκριμένη περιοχή, μετά την απόσυρση του ουκρανικού στρατού από την πόλη Λισιτσάνσκ

«Ημέρα απελευθέρωσης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ. Το γιορτάζουμε τόσο στη Γη όσο και στο διάστημα», αναφέρει η ρωσική διαστημική υπηρεσία στην ανάρτηση. 

«Η Roscosmos και οι κοσμοναύτες μας, που εργάζονται σήμερα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, δίνουν συγχαρητήρια στον ηγέτη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, Λεονίντ Πασέτσνικ, για τη “νέα ημέρα της μεγάλης νίκης”», αναφέρει το μήνυμα. 

Κάνει λόγο για μια ημέρα «που οι κάτοικοι των κατεχόμενων περιοχών του Λουγκάνσκ περίμεναν για οχτώ χρόνια». «Είμαστε σίγουροι ότι η 3η Ιουλίου θα μείνει για πάντα στην ιστορία της Δημοκρατίας. Κάτοικοι του συμμαχικής Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, περιμένετε!», συμπληρώνει το μήνυμα. 

Οι συγκεκριμένοι τρεις κοσμοναύτες ήταν οι πρώτοι Ρώσοι που βρέθηκαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Όταν βγήκαν από τον πύραυλο Soyuz φορούσαν κίτρινες στολές, με μπλε λεπτομέρειες. Τότε θεωρήθηκε ότι έστελναν ένα μήνυμα υπέρ της Ουκρανίας, αν και δεν έκαναν κάποια δήλωση που να το επιβεβαιώνει αυτό. 

Ρώσοι κοσμοναύτες πόζαραν με τις σημαίες του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό Facebook Twitter

Όταν ρωτήθηκε σχετικά ο Αρτέμιεφ, μετά την άφιξη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, είπε ότι κάθε πλήρωμα επιλέγει το χρώμα των στολών του. «Ήταν η σειρά μας να διαλέξουμε χρώμα. Αλλά είχαμε συγκεντρώσει μεγάλη ποσότητα κίτρινου υλικού, οπότε έπρεπε να το χρησιμοποιήσουμε. Αυτό έπρεπε να φορέσουμε κίτρινα», είπε τότε. 

Ο Τζόναθαν ΜακΝτάουελ, επιστήμονας του Κέντρου Αστροφυσικής του Χάρβαρντ, είχε επισημάνει ότι τα χρώματα μπορεί να ήταν εκείνα του πανεπιστημίου Μπάουμαν της Μόσχας, όπου σπούδασαν και οι τρεις κοσμοναύτες. 

Δεν είναι ξεκάθαρο πώς έφτασαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό οι δύο σημαίες. Μαζί με τους τρεις Ρώσους αυτή τη στιγμή εκεί βρίσκονται οι Αμερικανοί Τζέσικα Γουάτκινς, Ρόμπερτ Χάινς και Κτζελ Λίντγκρεντ της NASA, όπως και η Ιταλίδα Σαμάνθα Κριστοφορέτι της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΚΑΡΑΚΑΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Βενεζουέλα: Η αμερικανική πρεσβεία στο Καράκας ανοίγει ξανά επτά χρόνια μετά το κλείσιμό της

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις με το Καράκας το 2019, λίγο αφότου έκριναν παράνομη την επανεκλογή του Νικολάς Μαδούρο μετά από εκλογές που θεωρήθηκαν ευρέως ότι αμαυρώθηκαν από νοθεία
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Νέες απειλές Τραμπ κατά Ιράν: «Θα καταστρέψουμε τις μονάδες ενέργειας» - «Δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση» απαντά η Τεχεράνη

«Αυτό που έχει προταθεί είναι μηνύματα που έχουμε λάβει μέσω μεσαζόντων, τα οποία υποδηλώνουν την επιθυμία των ΗΠΑ για διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Διεθνή / «Ο πρίγκιπας Φίλιππος έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας», σύμφωνα με νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε

Οι αποκαλύψεις που φέρεται να έκανε συγγραφέας, γνωστός κυρίως για βιβλία που αφορούν τη βασιλική οικογένεια - Τι έγραψε για «την τελευταία νύχτα του Φιλίππου»;
THE LIFO TEAM