Τρεις Ρώσοι κοσμοναύτες έφτασαν στον ISS φορώντας τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας

Τρεις Ρώσοι κοσμοναύτες έφτασαν στον ISS φορώντας τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας Facebook Twitter
0

Τρεις Ρώσοι κοσμοναύτες έφτασαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό φορώντας κίτρινες στολές με μπλε πινελιές, τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας. 

Αυτές ήταν οι πρώτες αφίξεις στον ISS από τη στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Οι κοσμοναύτες Όλεγκ Αρτέμιεφ, Ντένις Ματβέγιεφ και Σεργκέι Κορσάκοφ επέβαιναν στο Soyuz MS-21 που εκτοξεύθηκε επιτυχώς από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ την Παρασκευή. 

Περίπου τρεις ώρες αργότερα, έφτασαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου βρίσκονται άλλοι δύο Ρώσοι, τέσσερις Αμερικανοί και ένας Γερμανός. Έφτασαν εκεί μία ημέρα αφότου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος ανακοίνωσε ότι ανέστειλε την κοινή αποστολή με τη Ρωσία ρομποτικού ρόβερ στον Άρη, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. 

Σε βίντεο από τη στιγμή που το διαστημικό σκάφος ετοιμαζόταν να προσδεθεί στον ISS, ο Αρτέμιεφ φορούσε μπλε στολή, σημειώνει ο Guardian. Δεν είναι σαφές αν οι κίτρινες στολές, που φόρεσαν μετά, ήταν κάποιου είδους πολιτικό μήνυμα, αλλά οι κοσμοναύτες δεν έκαναν κάποια δήλωση που να δείχνει κάτι τέτοιο. 

Όταν οι κοσμοναύτες επικοινώνησαν με συγγενείς τους στη Γη, ο Αρτέμιεφ ρωτήθηκε για τις στολές. Είπε ότι κάθε πλήρωμα διαλέγει τις δικές του. «Ήταν σειρά μας να επιλέξουμε ένα χρώμα. Αλλά, στην πραγματικότητα είχαμε συγκεντρώσει μεγάλη ποσότητα κίτρινου υλικού, οπότε έπρεπε να το χρησιμοποιήσουμε. Για αυτό φορέσαμε κίτρινα», είπε. 

Ο Τζόναθαν ΜακΝτάουελ, επιστήμονας του Κέντρου Αστροφυσικής του Χάρβαρντ, σχολίασε ότι τα χρώματα μπορεί να είναι εκείνα του πανεπιστημίου Μπάουμαν της Μόσχας, όπου σπούδασαν και οι τρεις κοσμοναύτες. Αξιωματούχος του πανεπιστημίου μίλησε ως καλεσμένος στο ρωσικό livestream της εκτόξευσης. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM