Τρεις Ρώσοι κοσμοναύτες έφτασαν στον ISS φορώντας τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας

Τρεις Ρώσοι κοσμοναύτες έφτασαν στον ISS φορώντας τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας Facebook Twitter
0

Τρεις Ρώσοι κοσμοναύτες έφτασαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό φορώντας κίτρινες στολές με μπλε πινελιές, τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας. 

Αυτές ήταν οι πρώτες αφίξεις στον ISS από τη στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Οι κοσμοναύτες Όλεγκ Αρτέμιεφ, Ντένις Ματβέγιεφ και Σεργκέι Κορσάκοφ επέβαιναν στο Soyuz MS-21 που εκτοξεύθηκε επιτυχώς από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ την Παρασκευή. 

Περίπου τρεις ώρες αργότερα, έφτασαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου βρίσκονται άλλοι δύο Ρώσοι, τέσσερις Αμερικανοί και ένας Γερμανός. Έφτασαν εκεί μία ημέρα αφότου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος ανακοίνωσε ότι ανέστειλε την κοινή αποστολή με τη Ρωσία ρομποτικού ρόβερ στον Άρη, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. 

Σε βίντεο από τη στιγμή που το διαστημικό σκάφος ετοιμαζόταν να προσδεθεί στον ISS, ο Αρτέμιεφ φορούσε μπλε στολή, σημειώνει ο Guardian. Δεν είναι σαφές αν οι κίτρινες στολές, που φόρεσαν μετά, ήταν κάποιου είδους πολιτικό μήνυμα, αλλά οι κοσμοναύτες δεν έκαναν κάποια δήλωση που να δείχνει κάτι τέτοιο. 

Όταν οι κοσμοναύτες επικοινώνησαν με συγγενείς τους στη Γη, ο Αρτέμιεφ ρωτήθηκε για τις στολές. Είπε ότι κάθε πλήρωμα διαλέγει τις δικές του. «Ήταν σειρά μας να επιλέξουμε ένα χρώμα. Αλλά, στην πραγματικότητα είχαμε συγκεντρώσει μεγάλη ποσότητα κίτρινου υλικού, οπότε έπρεπε να το χρησιμοποιήσουμε. Για αυτό φορέσαμε κίτρινα», είπε. 

Ο Τζόναθαν ΜακΝτάουελ, επιστήμονας του Κέντρου Αστροφυσικής του Χάρβαρντ, σχολίασε ότι τα χρώματα μπορεί να είναι εκείνα του πανεπιστημίου Μπάουμαν της Μόσχας, όπου σπούδασαν και οι τρεις κοσμοναύτες. Αξιωματούχος του πανεπιστημίου μίλησε ως καλεσμένος στο ρωσικό livestream της εκτόξευσης. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΕΤΟΧΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΛΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ έχασε την προθεσμία για τη δημοσιοποίηση χρηματιστηριακών συναλλαγών αξίας εκατομμυρίων δολαρίων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι υποχρεωμένος να δημοσιοποιεί τις συναλλαγές που σχετίζονται με μετοχές, οι οποίες υπερβαίνουν τα 1.000 δολάρια, εντός 45 ημερών
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / CNN: Το Ιράν αναζητά νέο «όπλο ισχύος» στα βάθη των Στενών του Ορμούζ

Το Ιράν επιχειρεί να μετατρέψει τα Στενά του Ορμούζ σε νέο πεδίο γεωπολιτικής πίεσης, βάζοντας στο στόχαστρο τα υποθαλάσσια καλώδια που στηρίζουν το παγκόσμιο διαδίκτυο και τις διεθνείς οικονομικές συναλλαγές
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Δεν υπάρχουν πραγματικές παραχωρήσεις» στην απάντηση των ΗΠΑ, λέει το Ιράν

Η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ για αδιάλλακτη στάση στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου, προειδοποιώντας παράλληλα για σοβαρές συνέπειες σε περίπτωση νέας επίθεσης κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΟΡΟΥ

Διεθνή / Η χρηματοδότηση για την αίθουσα χορού των 400 εκατ. δολαρίων του Τραμπ κινδυνεύει έπειτα από απόφαση της Γερουσίας

Οι Δημοκρατικοί έχουν χαρακτηρίσει την αίθουσα χορού ακριβή και περιττή πολυτέλεια, σε μια περίοδο που οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν αυξανόμενο κόστος ζωής, όπως οι υψηλότερες τιμές καυσίμων
THE LIFO TEAM