Ρωσικό πυροσβεστικό Beriev συνετρίβη στην Τουρκία - Οκτώ νεκροί (Βίντεο)

Ρωσικό πυροσβεστικό Beriev συνετρίβη στην Τουρκία - Οκτώ νεκροί (Βίντεο) Facebook Twitter
0

Συνετρίβη πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Be-200 στην περιοχή Καχραμανμάρας της Τουρκίας. 


Στο ρωσικό αμφίβιο αεροσκάφος επέβαιναν οκτώ άτομα, πέντε Ρώσοι και τρεις Τούρκοι, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 


Ομάδες έρευνας και διάσωσης αναπτύχθηκαν στην περιοχή για τον εντοπισμό του πληρώματος, τα μέλη του οποίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες από τα τουρκικά μέσα, είναι όλα νεκρά. 

Σύμφωνα με μάρτυρες, φαινόταν να πετά επικίνδυνα χαμηλά σε ορεινή περιοχή ενώ οι πρώτες εικασίες αναφέρουν πως δεν κατάφερε να ανακτήσει ύψος αμέσως μετά τη ρίψη νερού. 

«Μάθαμε πως ένα ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί από τα Άδανα για να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών στο Καχραμανμάρας είχε ένα ατύχημα», ανέφερε νωρίτερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, σε ένα δελτίο τύπου.

Το αεροσκάφος, ένα Beriev-200, είχε ενοικιαστεί από τη Ρωσία στη γενική Διεύθυνση Δασών της Τουρκίας, η οποία το χρησιμοποιούσε στη μάχη εναντίον των μεγάλων πυρκαγιών, που έχουν καταστρέψει το νότιο τμήμα της χώρας τις τελευταίες εβδομάδες.

Προσώρας, δεν είναι γνωστές οι αιτίες της συντριβής. Ο ρωσικός στρατός έχει ήδη αποστείλει ομάδα εμπειρογνωμόνων για να εξετάσουν το σημείο του δυστυχήματος. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βασίλισσα Καμίλα υποδέχθηκε την Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας, Ολένα Ζελένσκα

Διεθνή / Η βασίλισσα Καμίλα υποδέχθηκε την Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας, Ολένα Ζελένσκα

«Σημαντική η στήριξη του βασιλιά Κάρολου για τον ουκρανικό λαό», τόνισε η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας στην βασίλισσα Καμίλα - Με τον Κάρολο ασθενή η Καμίλα παίρνει τα ηνία του βασιλικού οίκου
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Το παλάτι διαψεύδει τις θεωρίες συνωμοσίας για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον: Η πριγκίπισσα αναρρώνει και είναι καλά

Διεθνή / Το παλάτι διαψεύδει τις θεωρίες συνωμοσίας για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον: Η πριγκίπισσα αναρρώνει και είναι καλά

Με νέες δηλώσεις το παλάτι του Κένσινγκτον υποστηρίζει πως η πριγκίπισσα είναι καλά και θα επιστρέψει στα βασιλικά καθήκοντα τον προκαθορισμένο χρόνο, δηλαδή μετά το Πάσχα - Πρώτη δημόσια εμφάνιση του πρίγκιπα Ουίλιαμ μετά τα βραβεία BAFTA, στις 18 Φεβρουαρίου
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ