Ρωσική αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο - Η 5η μέσα στον μήνα

Ρωσική αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο - Η 5η μέσα στον μήνα - 9 τραυματίες Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

Ρωσική αεροπορική επιδρομή έγινε χθες στο Κίεβο, η πέμπτη τον τελευταίο μήνα, καθώς μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Η στρατιωτική διοίκηση της ουκρανικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε πως κατέστρεψε στον αέρα όλα τα όπλα της αεροπορικής επιδρομής, τα οποία ήταν κατά κύριο λόγο drones-καμικάζι.

Ο Σερχίι Πόπκο, ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης, ανακοίνωσε πως «κατά τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπήρξαν θύματα ή καταστροφές» στο Κίεβο. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές όμως, υπήρξαν τουλάχιστον δύο πλήγματα στην πόλη Χάρκοβο καθώς και εννέα τραυματισμοί στη Χερσώνα εξαιτίας βομβαρδισμών.

Μάλιστα, ο δήμαρχος της Χερσώνας, Ρομάν Μρότσκο υποστήριξε πως ανάμεσα στους τραυματίες ήταν τέσσερα παιδιά. Χαρακτηριστικά, ανέφερε πως κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού της Χερσώνας από τις ρωσικές δυνάμεις κατοχής τραυματίστηκαν εννιά άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά» ηλικιών μεταξύ δύο και δεκατριών ετών. Συμπλήρωσε πως «μητέρα και τρία παιδιά της εισήχθησαν σε νοσοκομείο», δεν διατρέχει πάντως κίνδυνο η ζωή τους, έχουν κυρίως «μώλωπες», ενώ άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά και τους προσφέρθηκαν βοήθειες επιτόπου.

Από την πλευρά του, ο δημάρχους της πόλης Χάρκιβ υποστήριξε πως τα δύο πλήγματα ήταν σε πολυκατοικίες ενώ τόνισε πως οι αρχές ακόμη προσπαθούν να «εξακριβώσουν» αν υπάρχουν θύματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αεροπορικές επιδρομές από την πλευρά της Ρωσίας έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα από το Φθινόπωρο προς διάφορες ουκρανικές πόλεις, την ώρα μάλιστα που τόσο η βοήθεια από τη δύση προς το Κίεβο δεν είναι εξασφαλισμένη. Να σημειωθεί πως η ηγεσία της αμερικανικής Γερουσία ξεκαθάρισε χθες πως δεν θα κλειστεί συμφωνία μέσα στο 2023 για το πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων που ζήτησε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν να εγκριθεί από το Κογκρέσο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα παγιδευμένα σε μια ατελείωτη λίστα αναμονής για ζωή

Διεθνή / Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα παγιδευμένα σε μια ατελείωτη λίστα αναμονής για ζωή

Το αδιέξοδο αποδίδεται τόσο στους περιορισμούς των ισραηλινών αρχών, που ελέγχουν απόλυτα τις άδειες εξόδου και μπλοκάρουν ιατρικές μεταφορές, όσο και στην απροθυμία πολλών κρατών να δεχθούν ασθενείς
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

«Ίσως η αλήθεια για αυτούς τους Δημοκρατικούς και τις σχέσεις τους με τον Τζέφρι Έπσταϊν να αποκαλυφθεί σύντομα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Truth Social
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Διεθνή / Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Πάνω από 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στη Γάζα, παρότι επέζησαν του διετούς πολέμου, εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ανθρωπιστική κρίση
LIFO NEWSROOM
Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM