Ρωσία: «Sold out» οι πτήσεις χωρίς επιστροφή μετά την επιστράτευση που ανακοίνωσε ο Πούτιν

Ρωσία: «Sold out» οι πτήσεις χωρίς επιστροφή μετά την επιστράτευση που ανακοίνωσε ο Πούτιν Facebook Twitter
0

Τα αεροπορικά εισιτήρια χωρίς επιστροφή ξεπουλιούνται με φρενήρεις ρυθμούς στη Ρωσία εδώ και λίγες ώρες, μετά τη μερική επιστράτευση που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το πρωινό, «πολεμικό» τηλεοπτικό διάγγελμα του Πούτιν γέννησε φόβους πως ορισμένοι άνδρες σε ηλικία μάχης δεν θα μπορούσαν να φύγουν από τη Ρωσία. 

Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι η επιστράτευση θα περιοριστεί σε όσους έχουν εμπειρία ως επαγγελματίες στρατιώτες και ότι δεν θα κληθούν φοιτητές ή όσοι έχουν υπηρετήσει μόνο ως απλοί, κληρωτοί οπλίτες.

Τίποτα όμως δεν φαίνεται να καθησύχασε τους πολίτες, αφού τα στοιχεία των Google Trends έδειξαν μια αύξηση στις αναζητήσεις για την Aviasales, η οποία είναι η πιο δημοφιλής ιστοσελίδα της Ρωσίας για την αγορά αεροπορικών εισιτηρίων.

Οι απευθείας πτήσεις από τη Μόσχα προς την Κωνσταντινούπολη στην Τουρκία και το Γιερεβάν, την πρωτεύουσα της Αρμενίας, επιτρέπουν στους Ρώσους να φύγουν χωρίς βίζα. Όλες είναι πλέον sold out, σύμφωνα με τα στοιχεία της Aviasales που παρουσιάζει το Reuters.

Ανάρπαστες έγιναν και οι πτήσεις με ενδιάμεσο σταθμό, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από τη Μόσχα προς την Τιφλίδα. Όσο για τις φθηνότερες πτήσεις από τη ρωσική πρωτεύουσα προς το Ντουμπάι, αυτές κοστίζουν πάνω από 300.000 ρούβλια (5.000 δολάρια) - περίπου πέντε φορές περισσότερα χρήματα από τον μέσο μηνιαίο μισθό στη Ρωσία. 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα παιδί λάτρευε τον πουρέ μήλου με κανέλα. Μετά έπαθε δηλητηρίαση από μόλυβδο.

Διεθνή / Η παιδική τροφή που δηλητηρίαζε αργά το παιδί τους

Πώς 52 μικρά παιδιά δηλητηριάζονταν συστηματικά από μόλυβδο, μέχρι να γίνει σαφές ποιο ήταν το συστατικό εκείνο της διατροφής τους, που σταδιακά θα μπορούσε να τα οδηγήσει ακόμα και σε μόνιμες νευροαναπτυξιακές αναπηρίες
NEWSROOM