Ρωσία: Πάνω από 100 συλλήψεις έξω από το δικαστήριο που αποφασίζει για την ποινή του Ναβάλνι

Ρωσία: Πάνω από 100 συλλήψεις έξω από το δικαστήριο που αποφασίζει για την ποινή του Ναβάλνι Facebook Twitter
Ο Αλεξέι Ναβάλνι στο δικαστήριο (Πηγή φωτό EPA)
0

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε 112 ανθρώπους έξω από το δικαστήριο στη Μόσχα το οποίο συνεδριάζει με αντικείμενο την ποινή φυλάκισης του Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο 44χρονος, που συνελήφθη μόλις επέστρεψε στη Ρωσία, είναι αντιμέτωπος με φυλάκιση έως 3,5 ετών καθώς κατηγορείται για παραβίαση των όρων της αναστολής του.

Ρωσία: Πάνω από 100 συλλήψεις έξω από το δικαστήριο που αποφασίζει για την ποινή του Ναβάλνι Facebook Twitter
Συλλήψεις υποστηρικτών του Ναβάλνι έξω από το δικαστήριο (Πηγή φωτό EPA)

Ο Ναβάλνι παρακολούθησε την ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο πίσω από ένα γυάλινο κλωβό, ενώ πριν ξεκινήσει η διαδικασία επαίνεσε τη σύζυγό του, Γιούλια, στην οποία χθες επιβλήθηκε πρόστιμο για συμμετοχή στις διαδηλώσεις υπέρ της αποφυλάκισης του 44χρονου.

«Λένε ότι διατάραξες τη δημόσια τάξη και ότι ήσουν κακό κορίτσι. Είμαι υπερήφανος για εσένα», της είπε ο Ναβάλνι μέσω μικροφώνου. Οι εισαγγελείς τον κατηγορούν ότι παραβίασε τους όρους της αναστολής και θέλουν να εκτίσει την ποινή των έως 3,5 ετών φυλάκισης που του είχε επιβληθεί (με ανασταλτικό χαρακτήρα) για κατάχρηση.

Από την πλευρά του, ο Ναβάλνι- που ήδη εκτίει ποινή κράτησης 30 ημερών για την ίδια υπόθεση- απαντά ότι δεν μπορούσε να τηρήσει τους όρους της αναστολής αφού ήταν στη Γερμανία, αναρρώνοντας από τη δηλητηρίαση.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Καμάλα Χάρις δηλώνει ότι σκοπεύει να κερδίσει την υποψηφιότητα για την προεδρία

Διεθνή / Η Καμάλα Χάρις δηλώνει ότι σκοπεύει να κερδίσει την υποψηφιότητα για την προεδρία

«Τους τελευταίους μήνες, ταξίδεψα σε όλη τη χώρα, μιλώντας με Αμερικανούς για την ξεκάθαρη επιλογή που έχουμε σε αυτήν την σημαντική εκλογική αναμέτρηση» δήλωσε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM