Διαδικτυακή εκστρατεία προσλήψεων ξεκίνησε η ρωσική αστυνομία μετά τις αναταραχές που ξέσπασαν από τις διαδηλώσεις υπέρ της απελευθέρωσης του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι.

 

Η αστυνομία διαφημίζεται εκατοντάδες φορές σε ιστότοπους προσλήψεων όπως το HH.ru, που διαχειρίζονται από την ομάδα Headhunter, Avito και Superjob.ru.

 

Μια ανασκόπηση του Reuters για τα δεδομένα που παρείχαν ορισμένες από τις εταιρείες προσλήψεων υποδηλώνει, ότι η εκστρατεία έχει προχωρήσει πολύ πέρα ​​από οποιαδήποτε παρόμοια προσπάθεια τα τελευταία χρόνια.

 

Η κινητή μονάδα ειδικού σκοπού (Omon) της ρωσικής εθνικής φρουράς, η οποία δραστηριοποιείται σε διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη Ρωσία, δημοσίευσε θέσεις εργασίας στο Headhunter 1.607 φορές μεταξύ 24 Ιανουαρίου και 24 Φεβρουαρίου.

 

Αντίστοιχα, πέρυσι οι διαφημίσεις για προσλήψεις ήταν 151.

 

Την ίδια ώρα, η κύρια αστυνομική μονάδα της Μόσχας, δημοσίευσε 608 φορές θέσεις εργασίας στο Headhunter την ίδια περίοδο, σε σύγκριση με τις 11 το 2020.

 

Σε μία περιγραφή δε, της θέσης εργασίας για ελεύθερους σκοπευτές για τη μονάδα της Μόσχας, στο Headhunter ανέφερε ότι δεν απαιτείται καν εμπειρία. Υπόσχεται δε, στους υποψηφίους μηνιαίο μισθό έως 790 ευρώ.

 

Η διαφήμιση δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο Headhunter στις 21 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια αναδημοσιεύτηκε 100 φορές μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών, όπως ανέφερε το σάιτ.

 

Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό σχετικά με τις προσλήψεις. 

 

Το γραφείο Τύπου της ρωσικής εθνικής φρουράς δήλωσε ότι το κίνητρο των προσλήψεων ήταν «απλά για εργασία». Ωστόσο, δεν διευκρίνισε εάν ο αριθμός των διαφημίσεων είχε αυξηθεί ή όχι.

 

Ο αριθμός των ταραχών που δημοσιεύτηκε στο Avito μεταξύ 26 Ιανουαρίου και 25 Φεβρουαρίου ήταν 3,7 φορές υψηλότερος από την αντίστοιχη περσινή περίοδο και ο αριθμός των αντιδράσεων των δυνάμεων ήταν 5,1 φορές υψηλότερος, σύμφωνα με στοιχεία που κοινοποίησε η εταιρεία στο Reuters.

 

Δύο αξιωματικοί του Omon, ανέφεραν ότι η κίνηση για τις προσλήψεις συνδέεται με τις διαμαρτυρίες αλλά αντικατοπτρίζει την ανάγκη αντικατάστασης ατόμων, που εγκαταλείπουν την υπηρεσία για νέες ευκαιρίες.

 

Οκτώ αξιωματικοί από την ειδική μονάδα της Μόσχας, ωστόσο, επιβεβαίωσαν ότι η εκστρατεία ήταν μεγαλύτερη από την συνηθισμένη.

 

«Έχουμε μια μεγάλη εκστρατεία προσλήψεων», είπε ένας αξιωματικός. Ένας άλλος δε, σημείωσε πως η εντατική αυτή κίνηση για τις προσλήψεις ήρθε μετά από απόφαση, που ελήφθη πριν από περίπου δύο χρόνια για την αύξηση του προσωπικού.

 

Με πληροφορίες του Guardian

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr