Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας Facebook Twitter
Στιγμιότυπο από την ρωσική πυραυλική επίθεση στην Ουκρανία το βράδυ της Παρασκευής / X
0

Νέα επίθεση εναντίον ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας, εξαπέλυσαν το βράδυ της Παρασκευής οι ρωσικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες Ουκρανών αξιωματούχων, η Ρωσία εκτόξευσε περίπου 100 πυραύλους και drones κατά τη διάρκεια της νύχτας, με στόχο να πλήξει ενεργειακές υποδομές της χώρας, «Ο εχθρός εκτόξευσε 53 πυραύλους διάφορων τύπων και 47 επιθετικά drones», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αεροπορία της Ουκρανίας, προσθέτοντας πως κατέρριψαν 35 πυραύλους και 46 drones.

Το τελευταίο διάστημα, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εντείνει τις αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών, με αποτέλεσμα να προκαλούνται συχνά διακοπές ρεύματος, να επιβάλλονται περιορισμοί στη χρήση του και το δίκτυο ηλεκτροδότησης να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές. Κατά την τελευταία επίθεση, επλήγησαν θερμοηλεκτρικοί σταθμοί παραγωγής ενέργειας, σύμφωνα με τη διαχειρίστρια του δικτύου DTEK.

«Ήταν μια ακόμη εξαιρετικά δύσκολη νύκτα για τον τομέα της ενέργειας στην Ουκρανία. Ο εχθρός έπληξε δύο από τα θερμοηλεκτρικά μας εργοστάσια. Εξοπλισμοί υπέστησαν σοβαρές ζημιές», ανέφερε σε ανακοίνωσή της. Όπως αναφέρεται, αυτή αποτελεί την έκτη μεγάλης κλίμακα επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι ρωσικές δυνάμεις από τον Μάρτιο, εναντίον θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της DTEK.

Ο Ουκρανός υπουργός Ενέργειας Γκερμάν Γκαλουστσένκο διευκρίνισε ότι οι ρωσικές δυνάμεις στοχοθέτησαν υποδομές σε πέντε επαρχίες, το Ντονέτσκ, το Ντνιπροπετρόφσκ, το Κιρόβογκραντ, το Ιβάνο- Φρανκίφσκ και τη Ζαπορίζια. Από την πλευρά του ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστηρίζει πως η Μόσχα προσπαθεί «να εκμεταλλευθεί την έλλειψη αποφασιστικότητας» των δυτικών συμμάχων της χώρας του και επανέλαβε το αίτημά του να δοθούν στο Κίεβο περισσότερα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

«Βασικός στόχος της Ρωσίας είναι να κανονικοποιήσει τον φόβο, να εκμεταλλευθεί την έλλειψη επαρκούς αντιαεροπορικής άμυνας και αποφασιστικότητας από τους εταίρους της Ουκρανίας. Πρόκειται για μια δοκιμασία της ανθρωπιάς και της αποφασιστικότητας του ελεύθερου κόσμου. Είτε θα ενωθούμε απέναντι στο τεστ αυτό, είτε ο κόσμος θα βυθιστεί (…) σε ακόμη μεγαλύτερο χάος», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στα social media.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Διεθνή / Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Ανήμερα της Earth Day, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο κάλεσε τους ακολούθους του να πιέσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων να καταψηφίσει το νομοσχέδιο H.R. 1897, υποστηρίζοντας ότι θα αποδυναμώσει τον ιστορικό νόμο προστασίας των απειλούμενων ειδών στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / ΟΗΕ: Οι δαπάνες των ΗΠΑ για τον πόλεμο στο Ιράν θα μπορούσαν να έχουν σώσει 87 εκατ. ζωές

«Κατακλυσμική» χαρακτήρισε την οικονομική κατάσταση των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής υπηρεσίας του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός της υπηρεσίας του έχει μειωθεί κατά περίπου 50%
ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ