Ρωσία: Εντοπίσθηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της παραλλαγής Δέλτα+

Ρωσία: Εντοπίσθηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της παραλλαγής Δέλτα+ Facebook Twitter
EPA
0

Στην Ρωσία εντοπίσθηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της παραλλαγής του νέου κορωνοϊού Δέλτα+ σε μια γυναίκα, ανακοίνωσε σήμερα η επικεφαλής της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής προστασίας της υγείας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) Άννα Ποπόβα.

«Θέλω να διευκρινίσω ότι το στέλεχος αυτό του ιού εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Ρωσία την περασμένη εβδομάδα και ελέγξαμε λεπτομερώς την πληροφορία. Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε, και στην πραγματικότητα πρόκειται για την παραλλαγή Δέλτα+.

Η γυναίκα πέρασε την νόσο σε ήπια μορφή και στην περίπτωση αυτή όλα τέλειωσαν ευνοϊκά», δήλωσε η Ποπόβα στην συνεδρίαση του συντονιστικού συμβουλίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η Ποπόβα επέστησε στην προσοχή, στο πόσο σημαντικό είναι να επιτευχθεί σήμερα η μαζική ανοσία σε συνθήκες εκθετικής μετάδοσης των νέων στελεχών του κορωνοϊού.

Η παραλλαγή Δέλτα του κορωνοϊού, που εντοπίσθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία τον περασμένο Οκτώβριο και είναι συνήθως γνωστή ως ινδική παραλλαγή του κορωνοϊού. Το Πανινδικό Ινστιτούτο ιατρικών ερευνών είχε ανακοινώσει, ότι η παραλλαγή αυτή του ιού μπορεί να μολύνει ακόμη και εκείνους που είχαν εμβολιασθεί στην Ινδία με τα εμβόλια Covaxin και Covishield. Η παραλλαγή Δέλτα+ θεωρείται ακόμη πιο μεταδοτική.

Με πληροφορίες από TASS/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ