Ρωσία: Ελεύθερες και οι τελευταίες φάλαινες από «φυλακή των κητών»

Ρωσία: Ελεύθερες και οι τελευταίες φάλαινες από «φυλακή των κητών» Facebook Twitter
0

Ελεύθερες πρόκειται να αφεθούν οι τελευταίες φάλαινες  Μπελούγκα από την «φυλακή των κητών» στη Ρωσία.

Η επιχείρηση μεταφοράς και εν συνεχεία απελευθέρωσης στην ανοιχτή θάλασσα των 50 φαλαινών μπελούγκα που έχουν απομείνει στον κόλπο Σρένταγια στην περιοχή Πριμόριε της ρωσικής Άπω Ανατολής έχει προγραμματισθεί για αύριο, Τρίτη, ανακοίνωσε σήμερα το Επιστημονικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Αλιείας και Ωκεανογραφίας.

«Σήμερα στον κόλπο Σρένταγια ολοκληρώθηκε η σχετική προετοιμασία για την απελευθέρωση των φαλαινών στο φυσικό τους περιβάλλον. Η μεταφορά τους θα ξεκινήσει αύριο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ινστιτούτου.

 

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί όλα τα τέστ ελέγχου των μέσων μεταφοράς τους, ενώ οι επιστήμονες μαζί με τους κτηνιάτρους ολοκλήρωσαν την επίβλεψη των δεξαμενών μέσα στις οποίες θα μεταφερθούν οι φάλαινες και οι οποίες έχουν τοποθετηθεί στα ερευνητικά πλοία. Πριν ξεκινήσει η μεταφορά τους οι κτηνίατροι θα πραγματοποιήσουν τον τελευταίο έλεγχο των θαλάσσιων θηλαστικών, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η απόφαση για την απελευθέρωση των 50 φαλαινών που έχουν απομείνει στο καταφύγιο θαλάσσιων θηλαστικών στην θάλασσα ανοιχτά του Πριμόριε ελήφθη στις 24 Οκτωβρίου από το επιστημονικό συμβούλιο του Επιστημονικού Ερευνητικού Ινστιτούτου Αλιείας και Ωκεανογραφίας.

Τον περασμένο Φεβρουάριο δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες που εικόνιζαν 11 όρκες και 93 μπελούγκα στριμωγμένες σε μικρές δεξαμενές, γεγονός που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες σε όλον τον κόσμο. Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι -μεταξύ αυτών και ο σταρ του Χόλιγουντ Λεονάρντο Ντι Κάπριο- υπέγραψαν ένα διαδικτυακό αίτημα ζητώντας την άμεση απελευθέρωσή τους.

Στις 27 Αυγούστου οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι απελευθερώθηκαν και οι τελευταίες όρκες που κρατούνταν αιχμάλωτες επί έναν χρόνο σε ένα υποτυπώδες καταφύγιο, στη ρωσική άπω ανατολή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /TASS

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Υόρκη Μαμντάνι Αστόρια

Διεθνή / Αφήνει την Αστόρια και μετακομίζει στην επίσημη δημαρχιακή κατοικία ο Μαμντάνι

Ο Μαμντάνι ανέφερε ότι θα του λείψει η καθημερινότητα στην Αστόρια, σημειώνοντας ωστόσο πως «ακόμη και όταν δεν θα ζω πλέον εκεί, η Αστόρια θα συνεχίσει να ζει μέσα μου και στο έργο μου»
LIFO NEWSROOM
Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM