Ρωσία: Εκτροχιασμός τρένου από «εκρηκτικό μηχανισμό» κοντά στην Ουκρανία

Ρωσία: Εκτροχιασμός τρένου από «εκρηκτικό μηχανισμό» κοντά στην Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Τον εκτροχιασμό εμπορικού τρένου προκάλεσε «εκρηκτικός μηχανισμός» σε ρωσική περιφέρεια κοντά στην Ουκρανία χωρίς να υπάρξουν θύματα. 

«Εξερράγη ένας άγνωστος εκρηκτικός μηχανισμός προκαλώντας τον εκτροχιασμό ενός τρένου με εμπορεύματα. Δεν υπάρχουν θύματα», ανακοίνωσε μέσω της εφαρμογής Telegram ο Αλεξάντρ Μπόγκομαζ, ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Μπριάνσκ που συνορεύει με την Ουκρανία.

«Οι υπηρεσίες διάσωσης βρίσκονται επιτόπου. Η κυκλοφορία σ' αυτό το κομμάτι της σιδηροδρομικής γραμμής έχει διακοπεί», πρόσθεσε ο Μπόγκομαζ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο κυβερνήτης, το σημείο του εκτροχιασμού απέχει περίπου 60 χιλιόμετρα βόρεια από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Σε χωριστή ανακοίνωσή της, η δημόσια εταιρεία των ρωσικών σιδηροδρόμων εξήγησε ότι εκτός από τη μηχανή του τρένου, έχουν εκτροχιαστεί επτά βαγόνια. Προς το παρόν δεν κάνει λόγο για παρουσία εκρηκτικών και αναφέρει απλώς ότι το επεισόδιο προκλήθηκε «από την επέμβαση εξωτερικών προσώπων».

Εκτροχιασμός τρένου: Συνεχόμενα σαμποτάζ κατά της Ρωσίας 

Η Ρωσία έχει ήδη αντιμετωπίσει ενέργειες σαμποτάζ, αλλά είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνεται δημόσια ένας εκτροχιασμός.
Να σημειωθεί ότι σήμερα μια γραμμή υψηλής τάσης υπέστη επίσης ζημιές από εκρηκτικό μηχανισμό στην περιφέρεια του Λένινγκραντ (βορειοδυτική Ρωσία), ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης, υπογραμμίζοντας πως έχει αρχίσει έρευνα για «σαμποτάζ».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΗΕ: Το Ιράν εκτέλεσε 975 άτομα το 2024 – Ο υψηλότερος αριθμός εδώ και μία δεκαετία

Διεθνή / ΟΗΕ: Το Ιράν εκτέλεσε 975 άτομα το 2024 – Ο υψηλότερος αριθμός εδώ και μία δεκαετία

Περισσότεροι από τους μισούς εκτελεσθέντες είχαν καταδικαστεί για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ η έκθεση επισημαίνει και δυσανάλογα υψηλό ποσοστό μειονοτήτων μεταξύ των θυμάτων
LIFO NEWSROOM
Τι είναι η βόβμα «bunker buster» που κάνει τον Τραμπ να αμφιβάλλει για την επίθεση στο Ιράν

Διεθνή / Τι είναι η βόμβα «bunker buster» που κάνει τον Τραμπ να αμφιβάλλει για την επίθεση στο Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει διαμηνύσει ότι η ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν θα είχε νόημα μόνο αν υπάρχει εγγύηση πως μπορεί να εξουδετερώσει την υπόγεια πυρηνική εγκατάσταση στο Φορντόου
LIFO NEWSROOM
Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τα αποθέματα νερού των πιο ξηρών περιοχών της Ευρώπης

Διεθνή / Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τα αποθέματα νερού των πιο ξηρών περιοχών της Ευρώπης

Η ΕΕ θέλει να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ και την Κίνα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης - Ωστόσο, οι επικριτές υποστηρίζουν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν έχουν λάβει υπόψη την εξαιρετικά υψηλή ζήτηση νερού που απαιτεί ο τομέας αυτός.
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ σχεδιάζει ταμείο επένδυσης της «παγωμένης ρωσικής περιουσίας» για στήριξη της Ουκρανίας

Διεθνή / Η ΕΕ σχεδιάζει ταμείο επένδυσης της «παγωμένης ρωσικής περιουσίας» για στήριξη της Ουκρανίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να αξιοποιήσει 200 δισ. ευρώ από παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία μέσω επενδύσεων υψηλότερου ρίσκου, αποφεύγοντας τη νομική σύγκρουση της κατάσχεσης και ενισχύοντας την Ουκρανία απέναντι στη ρωσική απειλή
LIFO NEWSROOM