Ρωσία: 76.000 ευρώ στις οικογένειες των στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία

Ρωσία: 76.000 ευρώ στις οικογένειες των στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Οι οικογένειες των Ρώσων στρατιωτών της εθνικής φρουράς που έχασαν τη ζωή τους στην Ουκρανία και τη Συρία θα λάβουν εφάπαξ αποζημίωση 5 εκατομμυρίων ρουβλίων (76.000 ευρώ), σύμφωνα με διάταγμα του Κρεμλίνου που εκδόθηκε τη Δευτέρα.

Το διάταγμα που υπέγραψε ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε ότι οι πληρωμές θα πάνε επίσης στις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στις αποσχισθείσες περιοχές Ντονέτσκ και Λουχάνσκ της Ουκρανίας.

Ο Πούτιν δημιούργησε την εθνική φρουρά, ή αλλιώς Rosgvardia, το 2016 «για τη διατήρηση της δημόσιας τάξης και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας». Η δύναμη αναφέρεται απευθείας στον Ρώσο πρόεδρο.
 

Εδώ και μήνες, η Ρωσία τηρεί σιγήν ιχθύος σχετικά με τον αριθμό των στρατιωτών της και των μελών της εθνικής φρουράς που έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία και τη Συρία (σ.σ το 2015 ο Πούτιν έστειλε ρωσικά στρατεύματα στη Συρία για την υποστήριξη του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.)
 

Στις 25 Μαρτίου το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσεις πως 1.351 στρατιώτες είχαν σκοτωθεί στην Ουκρανία, αν και δυτικοί αξιωματούχοι και στρατιωτικοί παρατηρητές λένε ότι ο αριθμός των νεκρών είναι κατά πολύ υψηλότερος.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται από τις 24 Φεβρουαρίου, που ο Πούτιν έστειλε στρατεύματα στη φιλοδυτική χώρα. Η σύγκρουση έχει οδηγήσει στον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων, δημιουργώντας παράλληλα τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: Στους έξι οι νεκροί - Αγνοείται ο δράστης

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται αρχικά να δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση
THE LIFO TEAM
ΕΤΙΕΝ ΝΤΑΒΙΝΙΟΝ ΠΑΤΡΙΣ ΛΟΥΜΟΥΜΠΑ ΚΟΝΓΚΟ ΒΕΛΓΙΟ

Διεθνή / Πέθανε ο πρώην Βέλγος διπλωμάτης, Ετιέν Νταβινιόν - Κατηγορούνταν για τη δολοφονία του Πατρίς Λουμούμπα

Ο Ετιέν Νταβινιόν ήταν ο τελευταίος εν ζωή κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώτου πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και αναμενόταν να δικαστεί για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ιδρύει αρχή διέλευσης για να εισπράττει τέλη από τα πλοία

Η Τεχεράνη προχώρησε στη δημιουργία επίσημου φορέα για τη διαχείριση και την επιβολή χρεώσεων στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ, σε μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη κίνηση, την ώρα που δεξαμενόπλοια συσσωρεύονται στη θαλάσσια οδό και οι ειρηνευτικές συνομιλίες παραμένουν σε αδιέξοδο
THE LIFO TEAM