Ρωσία: 11 εκατ. ρούβλια πρόστιμο στη Google- Για «ψευδή στοιχεία» σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ρωσία: 4 εκατ. ρούβλια πρόστιμο στη Google- Για «ψευδή στοιχεία» σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Ρωσία επέβαλε στην Google πρόστιμο 11 εκατoμύρια ρούβλια, δηλαδή 137.763, επειδή δεν αφαίρεσε «ψευδείς»-  όπως χαρακτηρίζει η ίδια- πληροφορίες για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Το Reuters επικαλείται δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Tass, που αναφέρει πως η ρωσική υπηρεσία επιτήρησης επικοινωνιών Roskomnadzor είχε ήδη ενημερώσει ότι λαμβάνει μέτρα για να τιμωρήσει την Google για «διασπορά ψευδών» ειδήσεων στο YouTube.

Το Περιφερειακό Δικαστήριο Ταγκάνσκι της Μόσχας δήλωσε σήμερα ότι η Google κρίθηκε ένοχη για διοικητική παράβαση και της επιβλήθηκαν δύο πρόστιμα, ένα 4 εκατομμύρια ρούβλια και 7 εκατομμύρια ρούβλια.

Η Google έχει σχολιάσει σχετικά.

Στο παρελθόν, η Ρωσία είχε προειδοποιήσει δε, τον αμερικανικό κολοσσό ότι θα του επιβληθεί πρόστιμο εάν δεν συμμορφωθεί.

Συγκεκριμένα, στις 9 Απριλίου, η Ρωσία δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε αντίποινα για το κλείσιμο του λογαριασμού στο YouTube της Κρατικής Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού Κοινοβουλίου, ενισχύοντας το ενδεχόμενο ενός μπλοκαρίσματος στη Ρωσία της πλατφόρμας βίντεο του αμερικανικού κολοσσού Google.

Ο πρόεδρος της Δούμας, Βιτσισλάβ Βολόντιν, είπε πως το μπλοκάρισμα της "Duma-TV" είναι ένα μέτρο της Ουάσιγκτον που παραβιάζει "τα δικαιώματα" των Ρώσων.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να έχουν το μονοπώλιο της μετάδοσης πληροφοριών», ανέφερε στον λογαριασμό του στο Telegram. «Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε».

Με πληροφορίες του Reuters/Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ