Ρωσία: 11 εκατ. ρούβλια πρόστιμο στη Google- Για «ψευδή στοιχεία» σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ρωσία: 4 εκατ. ρούβλια πρόστιμο στη Google- Για «ψευδή στοιχεία» σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Ρωσία επέβαλε στην Google πρόστιμο 11 εκατoμύρια ρούβλια, δηλαδή 137.763, επειδή δεν αφαίρεσε «ψευδείς»-  όπως χαρακτηρίζει η ίδια- πληροφορίες για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Το Reuters επικαλείται δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Tass, που αναφέρει πως η ρωσική υπηρεσία επιτήρησης επικοινωνιών Roskomnadzor είχε ήδη ενημερώσει ότι λαμβάνει μέτρα για να τιμωρήσει την Google για «διασπορά ψευδών» ειδήσεων στο YouTube.

Το Περιφερειακό Δικαστήριο Ταγκάνσκι της Μόσχας δήλωσε σήμερα ότι η Google κρίθηκε ένοχη για διοικητική παράβαση και της επιβλήθηκαν δύο πρόστιμα, ένα 4 εκατομμύρια ρούβλια και 7 εκατομμύρια ρούβλια.

Η Google έχει σχολιάσει σχετικά.

Στο παρελθόν, η Ρωσία είχε προειδοποιήσει δε, τον αμερικανικό κολοσσό ότι θα του επιβληθεί πρόστιμο εάν δεν συμμορφωθεί.

Συγκεκριμένα, στις 9 Απριλίου, η Ρωσία δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε αντίποινα για το κλείσιμο του λογαριασμού στο YouTube της Κρατικής Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού Κοινοβουλίου, ενισχύοντας το ενδεχόμενο ενός μπλοκαρίσματος στη Ρωσία της πλατφόρμας βίντεο του αμερικανικού κολοσσού Google.

Ο πρόεδρος της Δούμας, Βιτσισλάβ Βολόντιν, είπε πως το μπλοκάρισμα της "Duma-TV" είναι ένα μέτρο της Ουάσιγκτον που παραβιάζει "τα δικαιώματα" των Ρώσων.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να έχουν το μονοπώλιο της μετάδοσης πληροφοριών», ανέφερε στον λογαριασμό του στο Telegram. «Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε».

Με πληροφορίες του Reuters/Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Διεθνή / Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Η Κέιτλιν Τζένερ αποκάλυψε ότι το ανανεωμένο αμερικανικό διαβατήριό της εκδόθηκε με ανδρική ένδειξη φύλου, παρότι τα έγγραφά της είχαν αλλάξει εδώ και χρόνια, και ότι ζήτησε βοήθεια από τον Ντόναλντ Τραμπ χωρίς να πάρει απάντηση. Η υπόθεση φωτίζει πώς η νέα πολιτική των ΗΠΑ για τα διαβατήρια αγγίζει ακόμη και τρανς πρόσωπα που τον έχουν στηρίξει.
THE LIFO TEAM
Καναδός γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ειδήσεις / Γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ο Καναδός πορνοστάρ υποστηρίζει ότι κρατήθηκε επί ώρες από αμερικανούς τελωνειακούς στο αεροδρόμιο Πίρσον του Τορόντο και στη συνέχεια αποκλείστηκε από τις ΗΠΑ για μία δεκαετία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Ρίσκο και ευκαιρία: Οι δύο εκεχειρίες που μπορεί να ενισχύσουν τις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

Οι διπλωματικές διεργασίες έχουν ξεκινήσει και φαίνεται να αποκτούν δυναμική, όμως τα βαθιά γεωπολιτικά ζητήματα που χωρίζουν τις εμπλεκόμενες πλευρές καθιστούν το αποτέλεσμα αβέβαιο
THE LIFO TEAM
FBI ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ

Διεθνή / The Atlantic: Ο διευθυντής του FBI «αγνοείται» - Ανησυχία για τη συμπεριφορά του Πατέλ

Περιστατικά υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, απουσίες χωρίς εξήγηση και έντονη αστάθεια στη συμπεριφορά του φέρεται να προκαλούν ανησυχία στο εσωτερικό του FBI και της κυβέρνησης Τραμπ
THE LIFO TEAM