Ρωσία: Ιερέας που βίαζε ανήλικα είχε υιοθετήσει 70 παιδιά από ορφανοτροφεία

Ρωσία: 21 χρόνια κάθειρξη σε Ρώσο ιερέα για κακοποίηση ανηλίκων- Είχε υιοθετήσει 70 παιδιά από ορφανοτροφεία Facebook Twitter
AP
0

Ρωσικό δικαστήριο καταδίκασε σε 21 χρόνια κάθειρξη έναν πρώην ιερέα για μια σειρά αδικημάτων περί κακοποίησης ανηλίκων.

Ο Νικολάι Στρέμσκι καταδικάστηκε για βιασμό πολλών παιδιών και άλλες βίαιες πράξεις στην ενορία του στα Ουράλια στη νοτιοδυτική Ρωσία. Ο ίδιος φέρεται να είχε υιοθετήσει 70 παιδιά.

Ο Στρέμσκι φέρεται ότι είχε τη μεγαλύτερη οικογένεια της Ρωσίας και τιμήθηκε με το μετάλλιο του εθνικού Τάγματος της Γονικής Δόξας.

Ως ηγούμενος στην πόλη Σαρακτάς, ο Στρέμσκι και η σύζυγός του διατηρούσαν ένα ανάδοχο σπίτι από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, υιοθετώντας παιδιά από ορφανοτροφεία της περιοχής.

Συνελήφθη το 2019 και διενεργήθηκε έρευνα για αδικήματα σε βάρος επτά ανηλίκων. Ο ιερέας αρνήθηκε τις κατηγορίες εναντίον του ως συκοφαντία.

Πέρυσι, ένα από τα ενήλικα θετά παιδιά του και ο σύζυγός της καταδικάστηκαν και έλαβαν ποινές με αναστολή για παράνομο περιορισμό της ελευθερίας των παιδιών.

Το δικαστήριο του απαγόρευσε μεταξύ άλλων να εργάζεται με παιδιά για 20 χρόνια ενώ του αφαιρέθηκε και το τιμητικό μετάλλιο.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ