ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Ρόμπερτ Μενέντεζ Τζούνιορ: Δύναμη αποσταθεροποίησης στην περιοχή η Τουρκία - Δεν θα βρουν στήριξη για τα F-16

Ρόμπερτ Μενέντεζ Τζούνιορ: Δύναμη αποσταθεροποίησης στην περιοχή η Τουρκία - Δεν θα βρουν στήριξη για τα F-16 Facebook Twitter
Φωτ.: EΡΤ.
0

Τη δέσμευση ότι από εδώ και πέρα η Ελλάδα και η Κύπρος θα έχουν ένα νέο σύμμαχο στο Κογκρέσο, εξέφρασε ο Ρόμπερτ Μενέντεζ Τζούνιορ, ο οποίος εκλέχθηκε για πρώτη φορά ομοσπονδιακός βουλευτής στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην ΕΡΤ, ο νέος βουλευτής του Νιου Τζέρσεϊ αναφέρθηκε στους δεσμούς που έχει με την ελληνοαμερικανική κοινότητα, λέγοντας «θέλω να επαναλάβω τους βαθύτατους δεσμούς μου με την ελληνική και την κυπριακή κοινότητα. Είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες της 8ης Περιφέρειας της Πολιτείας του Νιου Τζέρσεϊ. Ανυπομονώ να γίνω σύμμαχος της κοινότητας, τόσο εδώ στο εσωτερικό όσο και σε διεθνές επίπεδο».

Παράλληλα, φάνηκε να είναι ενημερωμένος για τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας. Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε στον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας, λέγοντας πως οι ΗΠΑ πρέπει να θέσουν ορισμένα όρια.

Όπως σημείωσε, «η Τουρκία συνεχίζει να είναι ένας δύσκολος παράγοντας στην περιοχή και μια δύναμη αποσταθεροποίησης. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση και να διασφαλίζουμε ότι έχουμε τοποθετήσει τα κατάλληλα ‘προστατευτικά κιγκλιδώματα’ στην Τουρκία και την κυβέρνησή της, ώστε να γίνει ένας καλύτερος σύμμαχος και καλύτερος γείτονας με την Ελλάδα και την Κύπρο».

Σχετικά με τα F-16, ο Ρόμπερτ Μενέντεζ Τζούνιορ έστειλε το μήνυμα ότι η Τουρκία δεν θα καταφέρει να βρει στήριξη στο αίτημα για την αγορά και την αναβάθμιση των μαχητικών της στην περίπτωση που συνεχίσει να επιμένει στην ίδια προκλητική συμπεριφορά.

«Η Τουρκία το τελευταίο διάστημα έχει υιοθετήσει θέσεις που είναι αντίθετες με τα συμφέροντα της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Επομένως, όσο συνεχίζει να ενεργεί με αυτόν τον τρόπο, δεν βλέπω τον λόγο να υποστηρίξουμε τις προσπάθειές της να αποκτήσει πρόσβαση στο F-16. Αυτό ισχύει τώρα. Ελπίζω ότι η Τουρκία θα κινηθεί προς μια πολύ καλύτερη κατεύθυνση, αλλά μέχρι να το κάνει δεν βλέπω κανένα λόγο να την υποστηρίξω στις προσπάθειές της να προμηθευτεί τα F-16», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Ρόμπερτ Μενέντεζ Τζούνιορ μίλησε και για το Κυπριακό, τονίζοντας ότι η επίλυσή του αποτελεί βασική αποστολή των ΗΠΑ.

Όπως εξήγησε, «ο τρόπος που εξοικειωθήκαμε με το Κυπριακό ήταν από ανθρώπους που έπρεπε να εγκαταλείψουν τις κατεχόμενες περιοχές του νησιού κατά τη διάρκεια της εισβολής. Όπως οι Κουβανοί παππούδες μου, έπρεπε να μετακομίσουν και να ξαναρχίσουν τη ζωή τους εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Και ενώ είναι ιδιαίτερα πετυχημένοι άνθρωποι και σημαντικοί παράγοντες στην κοινότητά μας, στο τέλος της ημέρας, πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την επανένωση της Κύπρου, στην οποία οι άνθρωποι αυτοί θα μπορέσουν να επιστρέψουν στο κατεχόμενο τμήμα του νησιού υπό τον έλεγχο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτός είναι, λοιπόν, ο μακροπρόθεσμος στόχος. Οι προσπάθειες συνεχίζονται για να φτάσουμε εκεί. Αλλά αυτή είναι η σημαντική αποστολή που έχουμε ως σύμμαχος της Κύπρου και της Ελλάδας».

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΚΟΠΕΡΦΙΛΝΤ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΜΠΛΕΙΝ

Διεθνή / Αρχεία του FBI αποκαλύπτουν στενές σχέσεις του Έπσταϊν με τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ και τον Ντέιβιντ Μπλέιν

Οι διάσημοι ταχυδακτυλουργοί Ντέιβιντ Μπλέιν και Ντέιβιντ Κόπερφιλντ είχαν στενές σχέσεις με τον Τζέφρι Έπσταϊν σύμφωνα με αρχεία από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης
THE LIFO TEAM
Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς - και έβαλε όριο στις ευλογίες

Διεθνή / Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς και έβαλε όριο στις ευλογίες

Ο πρώτος Αμερικανός Πάπας δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να διχάζεται γύρω από τη σεξουαλικότητα, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν σκοπεύει να πάει πέρα από τη γραμμή του Φραγκίσκου για τις άτυπες ευλογίες ομόφυλων ζευγαριών.
THE LIFO TEAM
Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Διεθνή / Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Ο Ιταλός Filippo Sorcinelli δημιουργεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια τελετουργικά άμφια για το Βατικανό. Μετά τον Βενέδικτο ΙΣΤ΄ και τον Φραγκίσκο, τα σχέδιά του φορέθηκαν και από τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄, που βρέθηκε στη λίστα της Vogue με τους πιο καλοντυμένους ανθρώπους του 2025.
THE LIFO TEAM
NATO ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Γιατί ο πόλεμος στο Ιράν δείχνει ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να πολεμήσει τη Ρωσία

Από τις ελλείψεις σε πυρομαχικά μέχρι την ανεπαρκή χρηματοδότηση των ναυτικών δυνάμεων, η συμμαχία φαίνεται να βρίσκεται αρκετά μακριά από το να είναι πραγματικά έτοιμη για πόλεμο
THE LIFO TEAM