Ρίσι Σούνακ: Όχι στο χλωριωμένο κοτόπουλο και το μοσχαρίσιο κρέας που έχει υποστεί ορμονική επεξεργασία

Ρίσι Σούνακ: Όχι στο χλωριωμένο κοτόπουλο και το μοσχαρίσιο κρέας που έχει υποστεί ορμονική επεξεργασία Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash / Αρχείου
0

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ αναμένεται να μη συμπεριλάβει το χλωριωμένο κοτόπουλο και το βοδινό κρέας με ορμόνες σε μελλοντικές εμπορικές συμφωνίες.

«Δεν θα υπάρξει κοτόπουλο που πλένεται με χλώριο και μοσχαρίσιο κρέας που έχει υποστεί ορμονική επεξεργασία στη βρετανική αγορά. Ούτε τώρα, ούτε ποτέ», αναμένεται να πει ο Σούνακ σε αγρότες παρουσιάζοντας μια νέα κυβερνητική πολιτική για τη βελτίωση της βρετανικής επισιτιστικής ασφάλειας.

Στην πρώτη σύνοδο κορυφής «Farm to Fork» στην Downing Street, η κυβέρνηση θα περιγράψει μια νέα προσέγγιση για τη βελτίωση της επισιτιστικής ασφάλειας, με στόχο το Ηνωμένο Βασίλειο να παράγει το 60% των τροφίμων που καταναλώνονται στη χώρα.

Η Εθνική Ένωση Αγροτών και άλλοι γεωργικοί φορείς πιέζουν από το Brexit και έπειτα να πείσουν τις βρετανικές κυβερνήσεις ότι το να δίνεται σε άλλες χώρες με χαμηλότερα πρότυπα και φθηνότερη παραγωγή τροφίμων πρόσβαση στις βρετανικές αγορές είναι αντιπαραγωγικό.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σούνακ αναμένεται να πει στους αγρότες ότι  «αν και συνάπτουμε νέες εμπορικές συμφωνίες σε όλο τον κόσμο, η βρετανική γεωργία και τα βρετανικά προϊόντα δεν μπορούν απλά να μπουν σε δεύτερη μοίρα. Ξέρω ότι έτσι ένιωθαν κάποιοι από εσάς στο παρελθόν».

Οι δεσμεύσεις του Σουνάκ φέρνουν την πολιτική του σε έντονη αντίθεση με τους προκατόχους του Τρας και Μπόρις Τζόνσον. Η πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Αγροτών, Μίνετ Μπάτερς, δήλωσε ότι ο Σούνακ ανέλαβε μια δέσμευση που δεν υπήρχε προηγουμένως στην κυβερνητική πολιτική.

«Θα δούμε ευαίσθητους τομείς να προστατεύονται από εδώ και στο εξής και ο Σούνακ λέει ότι οι αγρότες θα βρεθούν στο επίκεντρο αυτής της πολιτικής», είπε χαρακτηριστικά. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM