Ρίσι Σούνακ: Όχι στο χλωριωμένο κοτόπουλο και το μοσχαρίσιο κρέας που έχει υποστεί ορμονική επεξεργασία

Ρίσι Σούνακ: Όχι στο χλωριωμένο κοτόπουλο και το μοσχαρίσιο κρέας που έχει υποστεί ορμονική επεξεργασία Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash / Αρχείου
0

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ αναμένεται να μη συμπεριλάβει το χλωριωμένο κοτόπουλο και το βοδινό κρέας με ορμόνες σε μελλοντικές εμπορικές συμφωνίες.

«Δεν θα υπάρξει κοτόπουλο που πλένεται με χλώριο και μοσχαρίσιο κρέας που έχει υποστεί ορμονική επεξεργασία στη βρετανική αγορά. Ούτε τώρα, ούτε ποτέ», αναμένεται να πει ο Σούνακ σε αγρότες παρουσιάζοντας μια νέα κυβερνητική πολιτική για τη βελτίωση της βρετανικής επισιτιστικής ασφάλειας.

Στην πρώτη σύνοδο κορυφής «Farm to Fork» στην Downing Street, η κυβέρνηση θα περιγράψει μια νέα προσέγγιση για τη βελτίωση της επισιτιστικής ασφάλειας, με στόχο το Ηνωμένο Βασίλειο να παράγει το 60% των τροφίμων που καταναλώνονται στη χώρα.

Η Εθνική Ένωση Αγροτών και άλλοι γεωργικοί φορείς πιέζουν από το Brexit και έπειτα να πείσουν τις βρετανικές κυβερνήσεις ότι το να δίνεται σε άλλες χώρες με χαμηλότερα πρότυπα και φθηνότερη παραγωγή τροφίμων πρόσβαση στις βρετανικές αγορές είναι αντιπαραγωγικό.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σούνακ αναμένεται να πει στους αγρότες ότι  «αν και συνάπτουμε νέες εμπορικές συμφωνίες σε όλο τον κόσμο, η βρετανική γεωργία και τα βρετανικά προϊόντα δεν μπορούν απλά να μπουν σε δεύτερη μοίρα. Ξέρω ότι έτσι ένιωθαν κάποιοι από εσάς στο παρελθόν».

Οι δεσμεύσεις του Σουνάκ φέρνουν την πολιτική του σε έντονη αντίθεση με τους προκατόχους του Τρας και Μπόρις Τζόνσον. Η πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Αγροτών, Μίνετ Μπάτερς, δήλωσε ότι ο Σούνακ ανέλαβε μια δέσμευση που δεν υπήρχε προηγουμένως στην κυβερνητική πολιτική.

«Θα δούμε ευαίσθητους τομείς να προστατεύονται από εδώ και στο εξής και ο Σούνακ λέει ότι οι αγρότες θα βρεθούν στο επίκεντρο αυτής της πολιτικής», είπε χαρακτηριστικά. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Διεθνή / Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Από την 23η Σεπτεμβρίου -όταν άρχισε επίσημα η προεκλογική περίοδος- ως την 1η Μαΐου, δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 26 υποψήφιοι στις εκλογές της 2ης Ιουνίου στο Μεξικό
NEWSROOM