Η Ριάνα και ο CEO των Twitter και Square, Τζακ Ντόρσεϊ, ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά της ενδοοικογενειακής βίας, που φαίνεται να κλιμακώνεται τις ημέρες της πανδημίας.

 

Η Ριάνα, μέσω του ιδρύματός της Clara Lionel Foundation (CLF) και ο Ντόρσεϊ ανακοίνωσαν ότι χαρίζουν από 2,1 εκατ. δολ. ο καθένας στη δημοτική αρχή του Λος Άντζελες προκειμένου να βοηθηθούν τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας στην πολιτεία.

 

Η χρηματοδότηση ύψους 4,2 εκ. δολ. από το CLF της Ριάνα και τον Ντόρσεϊ θα προσφέρει 10 εβδομάδες στήριξης, συμπεριλαμβανομένων των καταλυμάτων, των γευμάτων και της παροχής συμβουλών σε άτομα και τα παιδιά τους στο Λος Άντζελες, που υποφέρουν από ενδοοικογενειακή βία σε μια εποχή, όπου τα «καταφύγια» είναι γεμάτα και τα περιστατικά αυξάνονται.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αν και η αρχική πρόθεση είναι να δοθούν για τα θύματα στο Λος Άντζελες, «τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας υπάρχουν σε ολόκληρον τον κόσμο, έτσι αυτό είναι απλά η αρχή».

 

Νωρίτερα, αυτή την εβδομάδα, ο Ντόρσεϊ ανακοίνωσε ότι διαθέτει 1 δισ. δολ. από τα κεφάλαιά του για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση των προσπαθειών κατά του κορωνοϊού.

 

 Την περασμένη εβδομάδα, το Ίδρυμα Shawn Carter (SCF) του Jay-Z και το CLF της Ριάνα ανακοίνωσαν τη χορήγηση του ποσού των 2 εκατ. δολ. για τις προσπάθειες αντιμετώπισης του κορωνοϊού στην υποστήριξη των εργαζομένων χωρίς νόμιμα έγγραφα, των παιδιών των εργαζομένων στην πρώτη γραμμή, των έγκλειστων, των ηλικιωμένων και των άστεγων πληθυσμών στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες.

 

Στα τέλη Μαρτίου, η Ριάνα είχε κάνει επίσης μία δωρεά 5 εκατ. δολ. μέσω του ιδρύματός της για την προστασία και την προετοιμασία ευάλωτων και περιθωριοποιημένων κοινοτήτων στις ΗΠΑ, την Καραϊβική και την Αφρική εν μέσω της πανδημίας.

 

Με πληροφορίες του Variety