Reuters: Ο Τραμπ αποσύρει ξανά τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα

Reuters: Ο Τραμπ αποσύρει ξανά τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα Facebook Twitter
Ντόναλντ Τραμπ/ ΕΡΑ
0

Τις ΗΠΑ αποσύρει ξανά, από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με έγγραφο του Λευκού Οίκου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην πρώτη του προεδρική θητεία ο Τραμπ είχε ξανά αποσύρει τη χώρα από αυτήν τη Συμφωνία και ο Δημοκρατικός, τέως πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν επανέφερε τις ΗΠΑ στη Συμφωνία αν και όπως προκύπτει, τώρα στη νέα του θητεία, ο Τραμπ αποφασίζει εκ νέου απόσυρση. «Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα αποσύρει και πάλι τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, δήλωσε ο Λευκός Οίκος τη Δευτέρα, αποχωρώντας- για δεύτερη φορά μέσα σε μια δεκαετία- από την παγκόσμια προσπάθεια για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής» σχολιάζει το Reuters.

Η απόφαση αυτή βάζει τις Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με το Ιράν, τη Λιβύη και την Υεμένη ως «τις μόνες χώρες στον κόσμο εκτός του Συμφώνου του 2015, κατά το οποίο οι κυβερνήσεις συμφώνησαν να περιορίσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη στον 1,5 βαθμό Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα για να αποφευχθούν οι χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής».

Το πρακτορείο σχολιάζει πως «η ανακοίνωση-έγγραφο από τον Λευκό Οίκο, αντανακλά το σκεπτικό του Τραμπ για την υπερθέρμανση του πλανήτη, την οποία έχει αποκαλέσει φάρσα, και ταιριάζει με την ευρύτερη ατζέντα του να απαλλάξει τις αμερικανικές εταιρείες με πετρέλαιο και φυσικό αέριο, από τη ρύθμιση ώστε να μεγιστοποιήσουν την παραγωγή. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ήδη ο κορυφαίος παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο, χάρη στις πολύχρονες γεωτρήσεις σε Τέξας, Νέο Μεξικό και άλλες περιοχές».

Ο Τραμπ απέσυρε τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού κατά την πρώτη του θητεία, «αν και η διαδικασία κράτησε χρόνια και αντιστράφηκε αμέσως από την προεδρία Μπάιντεν το 2021. Η απόσυρση αυτή τη φορά είναι πιθανό να γίνει πριο γρήγορα, μόλις σε ένα χρόνο,γιατί ο Τραμπ δεν περιορίζεται από την αρχική τριετή δέσμευση της συμφωνίας. Αυτή η φορά θα μπορούσε επίσης, να είναι πιο επιζήμια για την παγκόσμια προσπάθεια για το κλίμα, όπως δήλωσε ο Πολ Γουάτκινσον, πρώην διαπραγματευτής για το κλίμα και ανώτερος σύμβουλος πολιτικής για τη Γαλλία».

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΟΥΑΝ ΜΠΑΡΓΚΟΥΤΙ ΙΣΡΑΗΛ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διεθνή / Μαρουάν Μπαργκούτι: Σε κίνδυνο ο Παλαιστίνιος ηγέτης λόγω «αυξανόμενης κακομεταχείρισης» στις φυλακές του Ισραήλ

Ο «Μαντέλα της Παλαιστίνης» υπέστη πρόσφατα τρεις επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και μια επίθεση κατά την οποία οι δεσμοφύλακες έβαλαν ένα σκυλί να του ορμήξει, σύμφωνα με τον δικηγόρο του
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Η «σιωπή» του Πέτερ Μαγιάρ για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας προκαλεί ανησυχία

Στην εκστρατεία που του χάρισε τη νίκη, ο νεοεκλεγείς Ούγγρος πρωθυπουργός εστίασε σε αρκετά βασικά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα του, αφήνοντας ωστόσο «απ' έξω» τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
THE LIFO TEAM
KATY PERRY RUBY ROSE ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Διεθνή / Katy Perry: Η αστυνομία ερευνά τις καταγγελίες της Ruby Rose για σεξουαλική κακοποίηση σε νυχτερινό μαγαζί

Εκπρόσωπος της Perry αρνείται τις κατηγορίες, τις οποίες δημοσίευσε η Rose στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζοντάς τες «επικίνδυνα και απερίσκεπτα ψέματα»
THE LIFO TEAM