Reuters: Ο Τραμπ αποσύρει ξανά τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα

Reuters: Ο Τραμπ αποσύρει ξανά τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα Facebook Twitter
Ντόναλντ Τραμπ/ ΕΡΑ
0

Τις ΗΠΑ αποσύρει ξανά, από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με έγγραφο του Λευκού Οίκου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην πρώτη του προεδρική θητεία ο Τραμπ είχε ξανά αποσύρει τη χώρα από αυτήν τη Συμφωνία και ο Δημοκρατικός, τέως πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν επανέφερε τις ΗΠΑ στη Συμφωνία αν και όπως προκύπτει, τώρα στη νέα του θητεία, ο Τραμπ αποφασίζει εκ νέου απόσυρση. «Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα αποσύρει και πάλι τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, δήλωσε ο Λευκός Οίκος τη Δευτέρα, αποχωρώντας- για δεύτερη φορά μέσα σε μια δεκαετία- από την παγκόσμια προσπάθεια για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής» σχολιάζει το Reuters.

Η απόφαση αυτή βάζει τις Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με το Ιράν, τη Λιβύη και την Υεμένη ως «τις μόνες χώρες στον κόσμο εκτός του Συμφώνου του 2015, κατά το οποίο οι κυβερνήσεις συμφώνησαν να περιορίσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη στον 1,5 βαθμό Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα για να αποφευχθούν οι χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής».

Το πρακτορείο σχολιάζει πως «η ανακοίνωση-έγγραφο από τον Λευκό Οίκο, αντανακλά το σκεπτικό του Τραμπ για την υπερθέρμανση του πλανήτη, την οποία έχει αποκαλέσει φάρσα, και ταιριάζει με την ευρύτερη ατζέντα του να απαλλάξει τις αμερικανικές εταιρείες με πετρέλαιο και φυσικό αέριο, από τη ρύθμιση ώστε να μεγιστοποιήσουν την παραγωγή. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ήδη ο κορυφαίος παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο, χάρη στις πολύχρονες γεωτρήσεις σε Τέξας, Νέο Μεξικό και άλλες περιοχές».

Ο Τραμπ απέσυρε τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού κατά την πρώτη του θητεία, «αν και η διαδικασία κράτησε χρόνια και αντιστράφηκε αμέσως από την προεδρία Μπάιντεν το 2021. Η απόσυρση αυτή τη φορά είναι πιθανό να γίνει πριο γρήγορα, μόλις σε ένα χρόνο,γιατί ο Τραμπ δεν περιορίζεται από την αρχική τριετή δέσμευση της συμφωνίας. Αυτή η φορά θα μπορούσε επίσης, να είναι πιο επιζήμια για την παγκόσμια προσπάθεια για το κλίμα, όπως δήλωσε ο Πολ Γουάτκινσον, πρώην διαπραγματευτής για το κλίμα και ανώτερος σύμβουλος πολιτικής για τη Γαλλία».

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΑΝ ΜΑΚΚΕΛΕΝ ΛΟΑΤΚΙ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ

Διεθνή / Ο Ίαν ΜακΚέλεν σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της ποινικοποίησης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

Ο ηθοποιός ένωσε τις δυνάμεις του με τους διαδηλωτές στο κέντρο του Λονδίνου, ενάντια στους νόμους που ισχύουν σε 29 χώρες της Κοινοπολιτείας, όπου οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις παραμένουν παράνομες
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΑΜΠ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΙΦΛΙΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Διεθνή / Γιατί η κατασκευή ενός Πύργου Τραμπ στην Τιφλίδα εγείρει ανησυχίες;

Το project φέρνει στο προσκήνιο νέα ερωτήματα για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, καθώς συνδέεται με γη που ανήκει εν μέρει στην οικογένεια του φιλορώσου δισεκατομμυριούχου και de facto ηγέτη της Γεωργίας, Bidzina Ivanishvili, ο οποίος βρίσκεται υπό αμερικανικές κυρώσεις από το 2024
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / Η άφιξη των Βρετανών ταξιδιωτών στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια πρέπει να είναι τρεις ώρες πριν την αναχώρησή τους

Το νέο σύστημα εισόδου-εξόδου που αντικαθιστά τις σφραγίδες στα διαβατήρια με ψηφιακή καταγραφή προκαλεί μεγάλες καθυστερήσεις στους συνοριακούς ελέγχους
THE LIFO TEAM
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δηλώνει πως οι ΗΠΑ είναι «απολύτως ικανές να ξαναρχίσουν τις επιθέσεις στο Ιράν»

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας δηλώνει πως είμαστε «απολύτως ικανοί να ξαναρχίσουμε τις επιθέσεις στο Ιράν»

Ο Πιτ Χέγκσεθ τόνισε ακόμη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει «υπομονετικός» και επιδιώκει μια «μεγάλη συμφωνία» που θα εγγυάται ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο
THE LIFO TEAM
ΟΗΕ ΡΩΣΙΑ ΙΣΤΑΗΛ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Ο ΟΗΕ προσθέτει το Ισραήλ και τη Ρωσία στη «μαύρη λίστα» για σεξουαλική βία εν μέσω συγκρούσεων

Ο οργανισμός αναφέρει περιστατικά κακοποίησης, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού ανδρών κρατουμένων, από τις δυνάμεις ασφαλείας κυβερνήσεων που έχουν εμποδίσει την πρόσβαση των ερευνητών του ΟΗΕ
THE LIFO TEAM