Reuters: H τουρκική λίρα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών

Reuters; H τουρκική λίρα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών έναντι του δολαρίου Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η τουρκική λίρα υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών έναντι του δολαρίου.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters η τουρκική λίρα υποχώρησε σε νέο χαμηλό δύο μηνών, καθώς οι χρηματοπιστωτικές αγορές ξεκίνησαν τις συναλλαγές στον απόηχο των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών της Τουρκίας, με την κούρσα για την προεδρία να φαίνεται ότι οδηγείται σε δεύτερο γύρο.

Το νόμισμα υποχώρησε έως τα 19,70 ανά δολάριο προτού ανακτήσει μέρος των απωλειών του στα 19,65 στη χειρότερη ισοτιμία του από τις αρχές Νοεμβρίου. Αυτό το επίπεδο δεν απείχε πολύ από το επίπεδο των 19,80 που έφτασε αμέσως μετά τον φονικό σεισμό που σημειώθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου. 

«Είναι δύσκολο να προβλέψουμε ένα θετικό για την αγορά σενάριο που θα προκύψει από τη σημερινή διπλή ψηφοφορία στην Τουρκία», έγραψε ο Βολφάνγκο Πίκολι της Teneo σε σημείωμα προς τους πελάτες του.

Η λίρα, η οποία είναι επιρρεπής σε απότομες διακυμάνσεις, έχει αποδυναμωθεί κατά 5% από την αρχή του έτους.

Το νόμισμα έχει χάσει σχεδόν το 95% της αξίας του κατά την τελευταία δεκαετία, καθώς οι οικονομικές πολιτικές της Τουρκίας οδήγησαν σε θεαματικούς κύκλους άνθησης και κατάρρευσης και σε ανεξέλεγκτες περιόδους πληθωρισμού και αναταραχής στην αγορά συναλλάγματος.

Με πληροφορίες από Reuters 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι τρεις δεσμεύσεις του Τραμπ για το Ιράν

Ο Τραμπ τοποθετεί τον εαυτό του ως κεντρικό παράγοντα στο μέλλον του Ιράν μετά τον πόλεμο, απαιτώντας «άνευ όρων παράδοση», θέλοντας λόγο στην επιλογή του επόμενου ηγέτη και προσφέροντας πλήρη ασυλία σε όσους στρέφονται εναντίον του καθεστώτος
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Ο πρόεδρος των ΗΑΕ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους «εχθρούς» της χώρας, τονίζοντας ότι η ευημερία και η εικόνα σταθερότητας των Εμιράτων δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως ένδειξη αδυναμίας
THE LIFO TEAM